Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

24.-26. 8. 2018, Praha

Od pátku 24. do neděle 26. bude hlavní město patřit největšímu setkání příznivců gotiky ve střední a východní Evropě. Na "kulatinách" vystoupí kromě jiného německý todeskult Das Ich, italské darkwave zjevení Ash Code, znovuobnovená legenda české gotiky XIII. století a řada dalších.

Prague Gothic Treffen za dvanáct let svého života vyrostl v pevnou součást partylistu snad každého příznivce gotické scény u nás. A čím dál větší odezvu nachází i v ostatních zemích. Svůj podíl na jedinečné atmosféře akce má nejspíš i to, že se PGT nesnaží stát dalších klasickým žánrovým festivalem, ale vytvořit alespoň jednou za rok místo, kde se milovníci ztemnělých žánrů opět můžou především potkat a seznámit. Tomu nahrává i fakt, že dění akce je vždy rozděleno nejméně na dvě hudebně různě zaměřené "stage", mezi kterými mohou návštěvníci přecházet a setkávat se podle aktuální chuti.

Kromě řady zahraničních DJů se nedílnou součástí stal i gothic picnic a v posledních letech i účast kapel. A že PGTčko slaví ty třinácté "kulatiny", bude opravdu z čeho vybírat.

PÁTEK

Celý programový maraton odstartuje v příjemném smíchovském klubu Prostor Země přednáška s názvem "Absinthe - The Truth Behind the Green Fairy" v podání Štefana Habulince (zakladatele prvního českého informačního portálu o pravém absintu Absinthe-cz.com). Ten provede návštěvníky historií i současností "Zelené víly" a dojde i na degustaci vybraných druhů. Zbytek večera bude v klubu patřit elektronické hudbě.

Jako první se představí česko-španělský matador DJ Mirage (organizátor Electro Prague Festivalu a řady koncertů v české kotlině) po němž přijde na řadu polská DJane Endżi, která stojí za pořádáním varšavských akcí Vampiriada a depešácké Back To Violator. Škorně si můžete protancovat i při finálovém elektronickém setu dne, který připraví domácí DJ Daniael (SPAD, Body Beat).

Kytarová stage bude okupovat prostory klubu Underdog's, vzdáleného jen přes ulici od Prostoru Země. Své koncerty tu odehraje rostoucí tuzemská darkwave naděje Noví Lidé a gothicrockoví vlajkonoši až z daleké Kostariky Ariel Maniki and The Black Halos. Hlavní hvězdou pátečních kytar budou neapolští darkwave štírci Ash Code, kteří se roku 2014 hned svým prvním singlem "Dry Your Eyes" katapultovali do playlistů snad všech DJů na scéně. Kromě živých kapel se můžete těšit na matadorku brněnských Gothic Party Brno DJane Rose a výrazného DJe německých parties, postavu za serverem www.deathrock.de DJ Cyberpagana.

SOBOTA

Druhý den PGT načne už od čtvrté odpolední tradiční Gothic picnic v prostorách Kinského zahrady. Večerní program bude kompletně soustředěn do prostor smíchovského klubu Futurum.

Menší stage ovládne především zvuk kytar pod taktovkou DJe Edwarda Ice (The Crypt, Das Funus), po kterém převezme žezlo jedna z nejrespektovanějších person gotického světa, kultovní britský DJ De'Ath (Black Veil Party). O finále se potom střídavě podělí DJ Samgarr a DJ Ezechiel ze Sanctuary.cz DJ Crew/Batsave parties.

Velká stage nejprve zažije koncertní premiéru domácího witchhouse projektu Vokoj ve společnosti zpěvačky Espe. Druhý večerní slot opanuje německá formace The Saint Paul, produkující EBM s prvky futurepopu, synthpopu i industrialu. Po 24 letech se do Prahy vrátí i průkopníci hudebního hnutí Neue Deutsche Todeskunst, špička zneklidňující temné elektroniky Das Ich. Dvojice, která (doslova) přežila svou smrt  se přes veškeré zdravotní problémy dostala do formy, srovnatelné s tou v roce 1994. Přivítejte kult zpátky na trůnu!

Program hlavní stage bude samozřejmě pokračovat i po Das Ich. Electro afterparty až do ranního kuropění si vezme na starost DJ Pavel 'Catholissmo' Zelinka a DJ Nephilim, oba ze Sanctuary.cz DJ Crew, jež můžete znát i z Hardwired parties.

NEDĚLE

Závěrečný den třináctého PGT se vrátí na stejné místo činu, tedy do klubu Futurum. I tentokrát bude mít na výběr: na malé stage se postupně vystřídá celý organizátorský tým pořadatelské Sanctuary.cz s cílem zahrát "tak trochu jiný" set, než na který jste zvyklí.

Hlavní pódium klubu bude potom ve znamení velkých návratů. Po téměř třech letech se totiž na česká pódia vrací východočeská darkwave formace Phosgene Girls, která aktuálně připravuje desku s producentem světového formátu Johnem Fryerem (This Mortal Coil, Nine Inch Nails, Depeche Mode). A jak lépe oslavit XIII. ročník Prague Gothic Treffen než vystoupením legendárního XIII. století, které zde odehraje svůj speciální comebackový set?

To samozřejmě zdaleka není všechno, co se dá na letošním PGT zažít. Tím nejdůležitějším je ale nepopsatelná atmosféra pospolitosti českých i zahraničních účastníků Prague Gothic Treffen. Přijďte se do ní ponořit i vy.

XIII. PRAGUE GOTHIC TREFFEN – live: Ash Code (IT), Das Ich(DE), XIII. století (CZ), Ariel Maniki & Black Halos (CR), The Saint Paul (DE), Noví Lidé (CZ), Vokoj feat. Espe (CZ), Phosgene Girls (CZ) plus DJs
24. - 26. srpna 2018
Praha, kluby Underdogs' Ballroom & Bar (Nádražní 349/3), Prostor Země (Nádražní 76/39), Futurum Music Bar (Zborovská 7) a Kinského zahrada.

Vstup: 390 Kč (+ poplatky) - Ticketpro, GoOut.cz / 490,- Kč (na místě)
Denní vstupenky nebudou v prodeji.


Zveřejněno: 20. 02. 2018
Přečteno:
3274 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář