Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

CD-R 2018, vlastní náklad / rock \'n\' roll/hard rock/metal / Slovensko

Slovenská rocková banda BALLSQUEEZER nás svými nahrávkami pravidelně zásobuje už někdy od roku 2014, kdy se mi do rukou dostala její první dvě alba, jimž jsem vzhledem k jejich (nejen) hudební a grafické podobnosti věnoval jeden souhrnný článek. V dalších letech jsem pak již individuálně recenzoval dohromady další čtyři řadové desky, jelikož kadence nahrávek této kapely byla v dané době opravdu neskutečná.  A protože už jsem v podstatě nevěděl, co k jednotlivým cédéčkům mám neustále psát, přenechal jsem v pořadí sedmou a osmou placku kolegovi Johanovi, aby si zase on trochu rozšířil svůj hudební obzor a já sám jsem si zároveň od toho kolotoče malinko oddychnul. (úsměv) S aktuálním CD s pořadovým číslem devět, které je v letošním roce pro skupinu kupodivu teprve prvním studiovým zářezem (úsměv), by se však dalo říct, že jsme se znovu vrátili ke starým pořádkům (úsměv), a proto materiál nazvaný „Itching Balls“ opět přistál u mých ušisek.

Musím říct, že za ty zhruba dva roky, co jsem si dal od muziky BALLSQUEEZER pauzu, se toho na první pohled zas tak moc nezměnilo. Kapela i nadále vydává své nahrávky vlastními silami formou CD-R s potiskem uloženého v papírové kapse, kterou svými kresbami již po deváté v řadě ozdobil mexický umělec Jesus Garcia Lopez, jehož práce se za ty roky stala pro skupinu jedním z hlavních poznávacích znamení. Tentokráte jsme prostřednictvím jeho dílka na titulní straně zabrousili do nemocnice, kde se na nás z lůžka šklebí kompletně zasádrovaný bicmen ve společnosti sestřičky, nějakých, tuším že hlodavců a dalších propriet, včetně nezbytných paliček a činelů, na zadní části obalu je pak ve stejném prostředí, tedy nemocničním pokoji, ztvárněný i zbytek party. Z mého pohledu není grafika úplně špatná, ale přece jenom by to při velkém počtu vydaných nosičů už asi chtělo udělat nějakou změnu, jelikož i když se náměty na nich různí, tak způsob jejich provedení je prakticky stále totožný. Už dříve jsem též psal, že bych rozhodně uvítal, kdyby další CD vyšlo v klasické podobě včetně všech náležitostí a důležitých informací, protože strkat do nekonečna vypálené cédéčko do papírové kapsy není podle mě cesta na věky, ale spíše taková nouzovka, která se dá využít sem tam občas, ale rozhodně ne tolikrát za sebou. Samozřejmě, že si plně uvědomuju, že prodeje fyzických nosičů u podobných kapel nejdou do nějakých závratných výšek, ale když to zmáknou jiní, tak si myslím, že by se tímto směrem mohli vydat i chalani z Bratislavy. (úsměv) 

Co se týče hudební náplně desky, tak ta je opětovně tvořena obvyklými osmi kousky (tuším, že akorát v jednom případě zařadila skupina jiné množství skladeb), které se tradičně nesou v duchu rock'n'rollu, hard rocku, punku, metalu a jsou opatřené anglickými texty. A poněvadž si jednotlivé songy zachovávají spíše kratší stopáž (což je určitě kladná věc, protože při tomhle stylu hudby by asi nemělo smysl, snažit se o nějaké sáhodlouhé kompozice /úsměv/), tak je za cca 25 minut po všem. V podstatě ani nevím, kterou pecku bych třeba vyloženě vypíchnul jako nejlepší, jelikož bych řekl, že mezi nimi není nějaký výrazný kvalitativní rozdíl. Možná bych ale nakonec přece jen zmínil čtyřku „Men of God“, která má oproti většině svých dalších kolegyní trochu jinou strukturu, co do stopáže je nejdelší (necelých pět minut) a společně se šestou „Whisky Grail“ na mě působí takovým nejmetalovějším, nejúdernějším dojmem. Samostatnou kapitolou je pak závěrečná instrumentálka  „Until The End“, v níž nám čtveřice muzikantů předvádí, jak v jejím podání vypadá symfonický metal. (úsměv)

Finální mastering tentokráte není dílem dřívějšího tradičního spolupracovníka kapely Martina Pappa, ale byl vytvořený samotnými muzikanty prostřednictvím serveru emastered.com, díky němuž by měl tuto činnost zmáknout asi každý normální smrtelník, který je ochotný pustit nějaký ten dolar. O tom, zdali je tohle pro skupiny cesta, co se kvality a financí týče, se můžete sami přesvědčit při poslechu aktuálního CD BALLSQUEEZER, které si je například možné zdarma stáhnout na oficiálním webu tohoto kvarteta.

Seznam skladeb:

  1. Beer Attack
  2. Showdown In Tibet
  3. Return To Planet Beer
  4. Men of God
  5. Best Friends
  6. Whisky Grail
  7. Itching Balls
  8. Until The End

Čas: 25:02

Sestava:

  • není uvedena
     

Web
Facebook 


Zveřejněno: 13. 07. 2018
Přečteno:
3722 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář