Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
INSANIA

Souhrn zajímavých alb, které vychází v červenci 2018 + tipy na koncerty.

V červenci letošního roku vyjde několik zajímavých desek. Proto bychom vám v tomto článku rádi uvedli některé z nich. Jedná se o novinky, na které se osobně těšíme, nebo nás z různých důvodů zajímají. Každý přidáváme i tipy na zajímavé koncerty, které nás zaujaly nejvíce. Pokud i vy máte zajímavé tipy na nová alba a koncerty v daném měsíci, neváhejte je napsat níže do diskuze.

Johan

SATHANAS (USA) – „Necrohymns“
Blackened death metal, Transcending Obscurity Records
Třicet let na scéně, desáté řadové album, to je bilance amerických SATHANAS, kteří se celé roky drží v undergroundu a přísahají na peklo. Jejich načernalý old school death metal vychází z tradic žánru a v podstatě nepřináší nic nového, ale ono to pokaždé funguje… a často k tomu stačí třicetiminutová porce muziky. Předchozí počin „Worship the Devil“ dokonce vyšel u české firmy Doomentia Rcs, tentokrát se Amíci upsali indickým rychle rostoucím Transcending Obscurity Records, kteří jim jubilejní desku plnou posmrtných hymen vydají 10. července na CD i LP.

OBSCURA (Německo) – „Divulium“
Prog tech death metal, Relapse Records
Německá OBSCURA si za zhruba patnáct let existence vybudovala status kapely, která hraje precizní technický progresivní death metal. Ono slovo precizní je možná pro někoho důležitější než další dva přídomky, pro někoho zase zavání lehkou nudou, protože je všechno tak německy přesné. Nicméně co je na přesnosti a preciznosti špatného? (úsměv) A nic špatného snad nebude ani na tom, že nové album vychází po dvou letech od předchozího „Akróasis“, takže tentokrát si parta kolem Steffena Kummerera pospíšila. Relapse vydají LP a CD 13. července.

Tipy na koncerty:
18.–22. 7. OBSCENE EXTREME, Trutnov
20.–21. 7. ENTER THE ETERNAL FIRE FEST, Volyně
21. 7. TÝNECKÝ MAZEC, Týnec nad Labem
27. 7. Praha, 29. 7. Ostrava, 1. 8. Košice - OBITUARY, DESERTED FEAR, HYPNOS

 

Opat

IMMORTAL (Norsko) – „Northern Chaos Gods“
Black metal, Nuclear Blast
IMMORTAL jsou zpět… no i když… okolnosti, z nichž nakonec vyplynulo pokračování „Věčných“ v sestavě Demonaz/Horgh jsou vám asi dobře známy. Nebudu se v tom tedy dále šťourat, ač bych pár rýpavých poznámek asi našel. Každopádně, dvojice připravila osm skladeb o délce více než čtyřiceti minut, v nichž slibuje návrat k prapodstatě této formace. Leccos naznačila už vypuštěná titulní skladba, jež je takovým derivátem z období „Battles in the North“ (podobně výtažkovitě působí i názvy všech songů). Osobně ze skladby příliš nadšen nejsem, a to i kvůli zvuku, ale nechci dělat závěry před důkladným poslechem „Northern Chaos Gods“. Navíc jsem s tímto názorem spíše v menšině. Deska vyjde 6. července u firmy Nuclear Blast na CD, vinylu i kazetě.

RUNESPELL (Austrálie) – „Order of Vengeance“
Black metal, Iron Bonehead Productions
Australský one-man projekt hudebníka s přezdívkou Nightwolf je poměrně novou akvizicí na black metalové scéně, přesto už stihl loni vydat demo i debutové řadové album „Unhallowed Blood Oath“. To mě oslovilo svou syrovostí, chladností, black metalovým vyzněním v té nejryzejší podobě v kombinaci se svojskými prvky. (Díky za tip kolegům ze Sicmaggotu.) Že Nightwolf nijak nezahálí dokazuje fakt, že 6. července pod hlavičkou RUNESPELL vyjde druhá deska „Order of Vengeance“. Neočekávám žádný odklon od syrového ražení. CD vyjde u Iron Bonehead Productions.

SKELETONWITCH (USA) – „Devouring Radiant Light“
Melodic death/thrash/black metal, Prosthetic Records
Kapely typu SKELETONWITCH si raději poslechnu naživo než z desky, přeci jen v klubu to má vždy stokrát větší energii. Ale rád si novinku těchto Američanů pustím. Už je to pět let od předchozího plnohodnotného počinu a v daném mezidobí se u SKELETONWITCH udála poměrně zásadní změna: po dlouhých letech kapelu opustil zpěvák Chance Garnette a nahradil jej Adam Clemans, jehož můžete znát z perfektních ambient/blackových SHAIDAR LOGOTH nebo blackened sludge bandy WOLVHAMMER. Se SKELETONWITCH už stihl nahrát EP „The Apothic Gloom“, to jsem ale neslyšel, takže pro mě to bude na „Devouring Radiant Light“ premiéra. Album vyjde 20. července na CD i LP.

 

Coornelus

DEAFHEAVEN (USA) – „Ordinary Corrupt Human Love“
Post black metal / Anti - Records
DEAFHEAVEN by měli být velebeni nejen za to, že dostali do black metalu růžovou barvu, ale především za jejich hudbu, která už léta vykazuje vysokou úroveň. Kapela největší průlom zaznamenala s albem „Sunbather“, které se stalo učebnicí pro další generace post blackmetalistů. Od této doby kapela udává žánrový směr a nejinak tomu bylo i na poslední desce „New Bermuda“. Podobnými rysy se bude jistě chtít prezentovat i novinka „Ordinary Corrupt Human Love“, která dle zveřejněných ukázek ostudu určitě neudělá. Otázkou je, jestli se kapela posune o něco dál, nebo zůstane jen u míst, která už má tak dokonale prošlapaná.

IMPERIAL TRIUMPHANT (USA) – „Vile Luxury“
Black metal / Gilead Media
IMPERIAL TRIUMPHANT můžou tisíckrát tvrdit, že DEATHSPELL OMEGA nejsou jejich vzory, ale málokdo jim to bude věřit. (úsměv) Avantgardní podoba schizo black metalu bude u newyorkských šikovných instrumentalistů na novém albu vyšperkována hostujícími zvuky trombónu, trumpety a tuby a tak snahu odlišit se a jít si svou cestou jim nelze upřít. Od IMPERIAL TRIUMPHANT se dá očekávat, i dle zveřejněné ukázky „Swarming Opulence“, že se kapela bude stále pohybovat ve vodách chaotic black metalu, který je však vystaven s maximální precizností. Doufejme, že deska bude stravitelná a zábavná i bez kalkulačky v ruce.

Tipy na koncerty:
4. - 7. 7. Symbolic fest, Tři Dvory u Kolína
7. 7. WOLVES IN THE THRONE ROOM – Praha, Futurum
13. - 15. 7. Mighty Sounds, Tábor


Zveřejněno: 02. 07. 2018
Přečteno:
3402 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář