Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
Heathen Convention 2024

CD/LP 2018, This Charming Man / thrash metal / Nizozemsko, Německo

Holanďanům DISTILLATOR se, zdá se, daří dobře, protože jejich loňské album „Summoning The Malicious“ bylo velmi vřele přijato. Letos spojili síly s berlínskou kapelou SPACE CHASER, která je rovněž docela v kurzu, hlavně na domácí scéně, a kooperací dvou dravých part došlo 25. května k realizaci zajímavého split alba pod hlavičkou This Charming Man Records. Každá kapela naplnila jednu stranu desky ve formátu intro, tři nové písničky a jeden cover. Záznam trvá půl hodiny a míří přímo k cíli.
    
Nizozemská strana začíná pochodovým rytmem, v němž kytary ve výškách hrají uchu lahodící melodie. Po tomto krátkém vstupu začne parta trhat kůži na cucky flákotou „Perceiving Presence“. Sekavá hra kytar se střídá se skoro psychopatickými vyhrávkami a zpěvák dokončuje některé své fráze skřeky připomínajícími třeba VEKTOR. Neskutečný tlak a nadšení z thrash metalu pokračuje i s dalším válem. „Swarm Intelligence“ je opravdu silnou nahrávkou. Navzdory vysoké rychlosti se zde podařilo umístit chytlavé riffy a bleskurychlá sóla nejsou žádná póza ani sebemrskačství – jsou důležitá. Spěchající frázující vokál s příjemnou basovou linkou zní taky dobře. Skutečnost, že DISTILLATOR hledají v kompozici jednotlivých skladeb větší rozmanitost, je nejvíce patrná v „Gates Of Autonomy“. Nejkomplikovanější song začne zlehka, ale po vzoru thrashových tradic zařadí vyšší rychlostní stupeň. Patrně zde je nejvíce času na to hodit si hlavou. Smečka si jako cover zvolila „Black Magic“ od SLAYER, což musí potěšit každého srdcaře. Mám pocit, že do toho pánové dali i kus sebe a má to šmrnc. Člověk se ani pořádně nestačil vzpamatovat a bude muset otočit desku.
    
Němci jsou evidentně inspirováni stylem EXODUS a OVERKILL. Pochodem začíná i druhá strana asfaltu, ale tentokrát se vybrnkává démonicky v nižších tónech, aby se přešlo ve skvěle nabasovaný struhadlový rytmus. V první regulérní skladbě si bubeník napřed osahá všechny bubínky, padne výstřel a jedeme! Thrashíkem do skoku se nakazí každý, kdo není sucharem. Flák se nejmenuje „Virus“ pro nic za nic. Prvně a rozhodně ne naposled vyzdvihnu hrdelní vokál v refrénech. Popojedeme na track „Waves“, který je vynikající vizitkou kapely pro posluchače, jež SPACE CHASER slyší poprvé. Možná proto k němu byl natočen videoklip. Siegfried Rudzinsky opět skvěle pracuje se zpěvem, podobně jako Bruce Dickinson z IRON MAIDEN. Že je všestranný a talentovaný, potvrzuje i v hardcore coveru „Tied Down“ od NEGATIVE APPROACH. Vynikající záznam zakončuje „The Adversary“. Nejzpěvnější skladbu si Siegfried ukradl pomalu celou pro sebe. Pohodová hudba s jednoduchými svižnými bicími hrajícími skoro polku (úsměv) dává dostatečný prostor, aby vynikli kytaristé v sólování a tak je splitko královsky zakončené.
    
Obě kapely ukazují své silné stránky. DISTILLATOR dosahují skvělých výsledků pokud jde o energii, technické pasáže plné bleskurychlých riffů a parádních basů. SPACE CHASER zase mají velkou výhodu ve vokálech a dodržují tradice, ale nikoliv bez vlastního rukopisu. Na první poslech se může nizozemská část jevit jako silnější, ale po několika posleších si raději pouštím Němce, heh. Splitko je vyvážené a každý si najde to svoje. Album se slušivým zelenavým sci-fi apokalyptickým přebalem je jednou z nejlepších (ne-li nejlepší) thrashmetalových prací právě probíhajícího roku.

Seznam skladeb:

  • Strana A (DISTILLATOR)
  1. Overture
  2. Perceiving Presence
  3. Swarn Intelligence
  4. Gates Of Autonomy
  5. Black Magic (SLAYER cover)
  • Strana B (SPACE CHASER)
  1. Intro
  2. Virus
  3. Waves
  4. Tied Down (NEGATIVE APPROACH cover)
  5. The Adversary

Čas: 30:11

Sestavy:

DISTILLATOR

  • Frankie Suim – basa, doprovodný vokál
  • Desecrator – vokál, kytara
  • Marco Prij – bicí

SPACE CHASER

  • Sebastian Kerlikowski – basa, doprovodný vokál
  • Matthias Scheuerer – bicí
  • Martin Hochsattel – solová kytara
  • Leo Schacht – rytmická kytara, doprovodný vokál
  • Sigfried Rudzynski – zpěv

Facebook DISTILLATOR
Bandcamp DISTILLATOR
www.distillator.eu

Bandcamp SPACE CHASER
Facebook SPACE CHASER


Zveřejněno: 06. 07. 2018
Přečteno:
3606 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Kubina | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář