Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Německou kapelu představuje Thogarma.

Kdy byla založena vaše kapela? Co znamená jméno kapely? Co bylo prvotním impulsem k založení kapely?

Jsme aktivní od roku 2001, jméno kapely vymyslel náš webmaster a dobrý přítel, který bohužel před několika lety zemřel. Je to vše o nenávisti, náš záměr je kout umění z naší nenávisti.

Představte členy kapely  – jméno, věk, hudební zkušenosti, cokoliv jiného o co se chcete podělit.

Všichni z nás jsou mezi třicítkou a čtyřicítkou. Tim je nejmladší a hrál v nějakých regionálních deathmetalových počinech a pomáhá nám s živým hraním, Matthias je nejstarší a byl členem Dr Death (naše kapela si od nich v začátcích půjčila i další členy). Já se jmenuju Thogarma a hrál jsem v několika black a deathmetalových kapelách už od roku 1994. Nejlepší muzikant v kapele je zajisté náš bubeník Cassiel. Budeme-li se bavit o stylovém zaměření, vždycky mě udivovaly kapely, jejichž členové táhnou všichni za jeden provaz, co se týká přesvědčení a stylu... Vždycky bývá jeden vůdce, který má hlavní slovo a ostatní jej následují. My jsme v tomto úplně jiní, každý do kapely vnáší něco svého a speciálního, jsme hodně odlišné osobnosti a každý má vlastní preference. Všechno se odehrává v kompromisu mezi otevřeností a old school přístupem... Aspoň je to zajímavější než jen další klon Darkthrone...
Pro ty, co to zajímá... Ano, na pódiu je často krev (no vlastně vždycky), nikdy jsme nepoužívali nějaké náhražky. Pravá show, a nebo jdi do hajzlu. Krev musí být prolita!

Co vaše poslední nahrávka – kde byla pořízena? Kdo ji vydal, jaké jsou ohlasy?

Nejnovější album „Anti-human art“ bylo nahráno v Turnip Music Studiu, stejně jako naše již klasické „Prepare for self-destruction“. Majitel se postupem času stal jedním z mých nejlepších přátel. Teď když píšu tyhle řádky, čekáme na kontrakt... Doufáme, že na Enter the Eternal Fire už přivezeme Cdčka.

Jaký jazyk používáte pro vaše texty a proč?

Hlavní jazyk je angličtina, ale přemýšlíme, že v budoucnu použijeme i mateřský jazyk, ale to ještě uvidíme. Kdybychom zpívali jen německy, asi by to znělo divně, osobně znám jen málo kapel, které se s takovým zadáním dokázaly poprat se ctí. Křik a hulákání v německém jazyce by mohlo evokovat časy před 75 léty, hahaha... Přál bych si, abych uměl česky trošku víc než jen „Ahoj, potřebuju pivo“, vaše řeč je předurčená pro black metal, z česky zpívaného metalu čiší neskutečné zlo .
Všechno v našich textech je o nenávisti, mizantropii, schizofrenii, válce, odporu proti náboženství, životě a zejména smrti.

Kdo se stará o vaší grafiku, jak je to pro vás důležité?

Většinu vizuálu si bere na starost Cassiel a jeho brácha. Jsou v tomto oboru profíci a i na nové desce odvedli skvělý kus práce, bohužel se o to zatím nemůžeme podělit, čekáme na vydání.

Které kapely nebo umělce bys označil jako zdroj vaší inspirace (pokud nějací tací vůbec jsou)?

Takových je hodně, každý člen má své vlastní... Morbid Angel, Pestilence, Arkhon Infaustus, Burzum... Ostatní by možná odpověděli úplně jinak. Inspirace je žádoucí, ale rozhodně nikoho nekopírujeme.

Jaké máte zkušenosti se sháněním smlouvy s vydavatelstvím? Vyhovuje vám váš aktuální stav?

Haha, tohle v kapele právě teď řešíme; čekáme, čekáme a čekáme... Příště snad budu moct napsat, že všechno je perfektní. Nenávidím byrokratický sračky...

Kolik koncertů jste zatím hráli, na které nejvíc vzpomínáš?

Ugh, zažili jsme spoustu crazy momentů během posledních 17 let, ani vlastně nevím přesný počet odehraných akcí.. Všechny koncerty jsou vždy něčím speciální. S láskou vzpomínáme na Open Hell festival, kde jsme vystupovali po boku Dissection. Je to pecka, když si můžeš zahrát s kapelou, kterou máš rád! Enter the Eternal Fire a mocní Master´s Hammer, to je další taková akce...

Jaké máte s kapelou ambice?

Radši mít za sebou pár oddaných fans, co nám rozumí, než zástupy pomatených ovcí. My jsme svoji a měnit se nebudeme. Jestli se to někomu líbí, super. Jestli ne, je nám to u prdele.

Plány do budoucna?
 
Těšíme se na pořádnou pařbu se starými přáteli z ČR po našem koncertě ve Volyni. Taky se soustředíme na vydání alba. Co bude dál, se uvidí. Už máme nějaké nové songy jako třeba „My escape into nature“ a „Traitors first“, které snad někdy i nahrajeme – ale nejdřív je otestujeme naživo... Teď máme akorát rozpracovaný song „Announcement of my death“,  nejzvrhlejší materiál co jsme kdy dali do kupy...

Facebook

ETEF


Zveřejněno: 26. 06. 2018
Přečteno:
4044 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář