Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Představuje se black/thrashmetalová parta ze Švédska, podle níž jsou čeští fans jsou správní šílenci.

Kdy byla založena vaše kapela? Co znamená jméno kapely? Co bylo prvotním impulsem k založení kapely?

SINIESTRO započalo svou pouť na konci roku 2012 ve Stockholmu. Siniestro je výraz ve španělštině a znamená „něco temného a zlého ducha“. Kapela je následovníkem death/thrash počinu Graverape Ritual. Dva ze členů, Commander a The Machine se rozhodli vzít věci do svých rukou a pokračovat hudební dráhu tímto novým špinavým projektem nazvaným SINIESTRO.

Představte členy kapely  – Jméno, věk, hudební zkušenosti, cokoliv jiného o co se chcete podělit.

Řádění SINIESTRO mají na svědomí tři jeho členové: The Machine, který se narodil v Chile v roce 1974 a procestoval svět křížem krážem s nespočtem různých kapel od raných devadesátých let. Jeho vášeň pro bicí ho také přiměla ke změně působiště, ve Švédsku žije od roku 2006.
Commander je kytarista a vokalista, narozen 1984, muž pocházející ze severní části Švédska, z oblasti daleko za polárním kruhem, kde v zimě neexistuje světlo a v létě slunce nikdy nezapadá. Kombinace extrémních živlů.
Bassriot je ze Stockholmu a je posledním článkem skládanky SINIESTRO. Narozen 1986, přes svůj mladý věk už hrál s mnoha kapelami z celého světa a do kapely přináší nabroušenou a přesnou basu, která tmelí  brutální riffování a kanonádu bicích v totální panzer devastaci.

Co vaše poslední nahrávka – kde byla pořízena? Kdo ji vydal, jaké jsou ohlasy?

Naše poslední nahrávka, EP „Arctic Blood“, vznikla na začátku května ve Stockholmu, o realizaci se postaral Mr Dino M. Složili a produkovali jsme si to sami a v srpnu to vyjde pod Black Lion Records.

Jaký jazyk používáte pro vaše texty a proč?

Máme songy jak ve švédštině, tak v angličtině. Vždycky se rozhodujeme podle feelingu skladby, jestli použijeme jeden, nebo druhý jazyk. Dokonce jsme použili i několik latinských frází. Témata našich textů jsou  život, smrt, temnota, světlo. Je to kanál, kterým vypouštíme naší nenávist. Bezejmenná duše, povznesená nad smrt.

Kdo se stará o vaší grafiku, jak je to pro vás důležité?

Spolupracovali jsme s mnoha umělci z různých koutů světa. Rádi vybíráme pro každý projekt někoho nového. Je to do jisté míry odraz hudby, kterou tvoříme. Nezajímají nás trendy, pravidla specifických žánrů. Děláme svoji věc a klestíme si vlastní cestu. Rozliční umělci nám pomáhají stvořit správnou grafiku pro ten který projekt.

Které kapely nebo umělce bys označil jako zdroj vaší inspirace (pokud nějací tací vůbec jsou)?

No těch je samozřejmě opravdu hodně, ale abychom vybrali aspoň několik jmen (v nahodilém pořadí):
GG Allin, Burzum, Danzig, Drudkh, Pantera, Misfits, Slayer, Motörhead, Unleashed, Deströyer 666 atd.

Jaké máte zkušenosti se sháněním vydavatelské firmy... Jste spokojeni s aktuálním stavem?

Pro nás bylo vždycky důležité najít label, co by nás podporoval a stál za námi na 100 %. Nikdy jsme se nenechali donutit, abychom se stali něčím, v co sami nevěříme. Jsme tam, kde jsme a i nadále budeme budovat odkaz SINIESTRO, přesně podle našeho cítění. Nikdy ne podle toho, co říkají jiní. Black Lion Records stojí za námi a těšíme se na tuto vznikající spolupráci. Zároveň bychom rádi poděkovali našemu předchozímu labelu Bleeding Heart Nihlist, který se postaral o vydání našich dvou předchozích počinů.

Kolik koncertů jste zatím hráli, na které nejvíc vzpomínáš?

Tak tohle je těžká otázka, a to jak to spočítat, tak vybrat nejlepší akce. Hráli jsme nespočet akcí a turné napříč Evropou hned od vzniku kapely a letos ke konci roku nás čeká naše první putování po střední Americe. V podstatě se nedá vybrat nejlepší show... Ale v ČR je to fantastické vždycky. Čeští fans jsou správní šílenci, plní energie a vášně. Je to pocit ohromné pýchy a cti hrát pro takové publikum.

Jaké máte s kapelou ambice?

Od začátku jsme věděli, že ze SINIESTRO by mohlo vyrůst něco opravdu velkého. Jestli se „velikost“ počítá podle počtu mainstreamových fans a slávy, to se nás netýká, Ale jestliže „velikost“ vnímáš jako schopnost složit a naživo hrát hudbu, jakou chceme, bez hranic a zákazů..., dosáhli jsme gigantické velikosti. Žádné omluvy, žádné kompromisy.

Plány do budoucna?

Jak už jsme zmínili, v srpnu nám vyjde nové EP a hned začneme skládat materiál na plnohodnotné album, které bychom rádi měli venku v roce 2019. Čekají nás turné po střední Americe a Evropě... budujeme náš odkaz.

Facebook
Bandcamp
YouTube


Zveřejněno: 18. 06. 2018
Přečteno:
4131 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář