Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Německou skupinu představuje Alcoholic Patrolator.

Kdy byla založena vaše kapela? Co znamená jméno kapely? Co bylo prvotním impulsem k založení kapely?

Aktuální sestava funguje od prosince 2016. Kapela byla založena v roce 2006, ale na začátku se nástrojové obsazení hodně střídalo. Od roku 2010 je sestava relativně stabilní, kromě našeho ex-zpěváka Unholy Masochista, který nás opustil v prosinci 2016 z osobních důvodů. Jméno INSULTER se nám prostě líbí, k nám to prostě tak nějak pasuje. Kromě toho naše starší texty „insultují“ různé náboženské koncepty apod. Ale ve skutečnosti nám nezáleží na tom, kdo má jaké vyznání. Každý by měl být schopen činit svá rozhodnutí sám za sebe.

Představte členy kapely – jméno, věk, hudební zkušenosti, cokoliv jiného, o co se chcete podělit.

INSULTER je tříčlenná kapela z Friedrichsdorfu z Německa. Členové jsou: Alcoholic Patrolator (hlas, kytara), Michi von Einst (basa) a Infernal Firedemon (bicí). Jsme tak staří, jak se zrovna cítíme – někdy hravé děti, někdy moudří muži, někdy vyhrabáno. (úsměv)
Hráli jsme ve vícero menších kapelách. Takže všichni máme nějaké zkušenosti. Jen tak mimochodem, já si myslím, že vášeň pro metal je daleko důležitější než zkušenosti apod. Ostatně proto jsme zformovali INSULTER, chceme hrát nářez a to nás pohání dál.

Co vaše poslední nahrávka – kde byla pořízena? Kdo ji vydal, jaké jsou ohlasy?

Naší novou desku „The Misanthrope“ jsme nahráli v tom samém studiu (Masterklang) jako album „Crypts of satan“ a předtím demo „Thrashing hell“. S Rolandem se nám dělá moc dobře a atmosféra je vždy uvolněná.
Mám za to, že jsme jediná metalová kapela, kterou kdy Roland nahrával. Neměl až tolik zkušeností jak vytvořit metalový sound. Díky tomu jsme dostali šanci vytvořit vlastní zvuk.

Jaký jazyk používáte pro vaše texty a proč? O čem jsou?

Některé texty psal náš předchozí zpěvák Unholy Masochist. On chápal svůj hlas a texty jako další nástroj. Jeho texty se točí kolem Satana, perverze a podobných věcí. Když odešel, začal jsem texty psát já. I pro mě je vokál důležitý nástroj. Texty spíš stavím jako příběhy. Například „Into battle“ je o myšlenkách a pocitech, kterými procházíš před bitvou. „Into battle II: Misanthropic death“ plynule navazuje. Poslední dobou sem tam napíše něco i náš basák Michi von Einst.
Všechny texty jsou v angličtině. K metalu mi to přijde nejpřirozenější. Možná je to dáno kapelami, které angličtinu začaly používat dávno před námi. Angličtina mi přijde našlapaná.

Kdo se stará o vaší grafiku, jak je to pro vás důležité?

Logo nám namaloval Christophe Szpajdel, kterého snad není třeba představovat – je to autor loga mnoha slavných kapel. Obal nové desky namaloval jeden blízký přítel kapely. Pro nás je to hodně speciální a osobní. Moc jsme do toho nekecali. Jednoho dne prostě přišel s hotovým obalem, my jsme na to zírali s otevřenou hubou, žádné změny nebyly třeba. Dělal nám taky „bafomeťácký“ design na trička k nové desce „The Misanthrope“. Grafika je hodně důležitá. Když máš vlastní songy, je to výjimečný pocit a ten je skvělé přenést i do vizuálu.

Které kapely nebo umělce bys označil jako zdroj vaší inspirace (pokud nějací tací vůbec jsou)?

My uctíváme všechny klasické, legendární a vlivné kapely. Myslím, že snad ani není nutné je zmiňovat, každý je zná. Ale každý z nás má i vlastní favority a vlivy. To je pro nás hodně důležité a možná i důvod, proč používáme elementy různých žánrů jako thrash, black a death. Celkově je INSULTER hodně old-school. Tak je to pro nás naprosto přirozené, nic jsme neplánovali. Budeme vždycky hrát prostě to, co nám zní dobře.

Jaká je vaše zkušenost se sháněním smlouvy u nějaké nahrávací společnosti.... Jste spokojeni kde zrovna jste?

„The Misanthrope“ vydala firma Witches Brew, ta samá jako album „Crypts of satan“. Domluva s nimi byla férová. Witches Brew skutečně podporovali metalový underground. Tento label vlastnila Cheryl. Ale bohužel byla před několika měsíci donucena z osobních důvodů ukončit činnost. „The Misanthrope“ byla  jedna z posledních desek pod Witches brew. Takže momentálně jsme bez labelu.

Kolik koncertů jste zatím hráli, na které nejvíc vzpomínáš?

To je dobrá otázka. Přesný počet koncertů nevím. Kvantita není tak důležitá jako kvalita a intensita. Ale je to skvělé mít šanci hrát koncerty pravidelně. A když je to v cizí zemi, je to velká čest a zábava.
Odehráli jsme spoustu skvělých koncertů. Marně vzpomínám na koncert, který bychom si neužili. Hodně speciální to bylo poprvé na Maltě (kde bylo mrtě lidí s námi na pódiu). Ale máme mnoho příjemných vzpomínek skoro na všechny koncerty, co jsme odehráli.

Jaké máte s kapelou ambice?

Vášeň a sranda a intensita jsou pro nás nejdůležitější. Budeme pokračovat, dokud se na to budeme cítit. A třeba i porosteme. Naše nejbližší cíle jsou: nový label, vinyl k nové desce, výlety na východ (třeba Čechy, Polsko, Rusko apod.). Jestli se je nám podaří splnit, tak třeba koncerty na jiném kontinentu by mohly být hezký nový cíl. (úsměv)

Plány do budoucna?

Jak už jsem psal. Trávit s kapelou super čas, nakopávat prdele, potkávat nový fajn lidi.
Moc se těšíme!

Díky moc za tohle interview. Snad se uvidíme ve Volyni.
Mějte se a uctívejte kult!

Facebook
Bandcamp

ETEF

 

 


Zveřejněno: 24. 06. 2018
Přečteno:
3805 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář