Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

8.-11. 8. 2018, Pevnost Josefov - Jaroměř

www.brutalassault.cz

Hudební​ festival Brutal Assault se vrací do Josefova na svůj 23. ročník. Jeden z největších metalových festivalů v Evropě zve opět na různorodý lineup složený z více než 130 kapel.

Na festival se po delší době vrací prověřená jména metalového extrému, ať už mluvíme o Behemoth, At The Gates, Ihsahn, Unleashed nebo Broken Hope. Hardcore tentokrát zastupují například Converge, Northlane nebo Full of Hell. Jedním z headlinerů festivalů bude také legendární praotec horrorpunku Glenn Danzig se svým sólovým projektem - půjde o historicky první koncert v Česku.

Festival uprostřed pevnosti Josefov už tradičně staví program bez důrazu na headlinery. “Dramaturgie stojí na vyváženém lineupu. Rostoucí návštěvnost nám dává za pravdu, že fanoušci festivalu důvěřují,” popisuje organizátor Tomáš Fiala.

Po úspěchu na předešlých ročnících se i letos vrací speciální “čtvrtá stage” určená především ambientní a experimentální hudbě. Už tradičně nebude chybět ani výtvarná výstava Art-Brut-All, která má ukázat, že extrém se neomezuje pouze na hudbu.

Festival Brutal Assault patří mezi největší metalové festivaly v Evropě​. Vznikl v polovině 90. let jako malá akce na Moravě a často měnil místo svého konání. Přelom přinesl rok 2006, kdy díky atraktivnímu programu do Svojšic u Přelouče dorazilo 7000 lidí. Rok na to se festival přesunul do Josefova, kde zůstal do současnosti. Poslední ročník festivalu, který se podařilo poprvé v historii vyprodat v předprodeji, přilákal 20 tisíc fandů z celého světa.

YouTube:

1349 - Live at Brutal Assault 2016: https://www.youtube.com/watch?v=7DpRGr4-qa4

Abbath - Live at Brutal Assault 2016: https://www.youtube.com/watch?v=Gzteo7zOBGk

Animals As Leaders - Live at Brutal Assault 2016: https://www.youtube.com/watch?v=DWfg5BhYL5I

Gojira - Live at Brutal Assault 2016: https://www.youtube.com/watch?v=9Z9VprJ-clE

Linky:

www.brutalassault.cz

https://www.facebook.com/brutalassault.cz/

Sestava pro rok 2018:

ABYSMAL GRIEF, ACT OF DEFIANCE, AKERCOCKE, ALUK TODOLO, ANGELMAKER, ARKHON INFAUSTUS, ARMORED SAINT, AT THE GATES, AURA NOIR, AZARATH, BEHEMOTH, BELPHEGOR, BLEED FROM WITHIN, BLOOD INCANTATION, BÖLZER, BROKEN HOPE, BROKEN TEETH, BRUJERIA, CANNIBAL CORPSE, CARNIFEX, CARPATHIAN FOREST, CELESTE, CLAUDIO SIMONETTI'S GOBLIN, COFFINS, CONVERGE, COUNTERPARTS, CRUACHAN, DANZIG, DEAD CONGREGATION, DIABLO SWING ORCHESTRA, DODECAHEDRON, DRAGGED INTO SUNLIGHT, DYING FETUS, E-FORCE, EVERGREEN TERRACE, EXHORDER, FULL OF HELL, GOJIRA, GRAVE PLEASURES, GRAVEYARD, GREEN CARNATION, H2O, HARAKIRI FOR THE SKY, HATE, HELMET, HIRAX, HORSKH, HYPNOS, IHSAHN, INGESTED, INSANITY ALERT, INTEGRITY, JASAD, JASTA, KUROKUMA, LAIBACH, LVMEN, MALOKARPATAN, MARDUK, MESSIAH, MINISTRY, MISERY INDEX, MISÞYRMING, MORTIIS, MUNICIPAL WASTE, MYRKUR, NASTY, NEOCAESAR, NERVOCHAOS, NOCTURNUS AD, NORTHLANE, NOVEMBERS DOOM, OBSCURE SPHINX, ORIGIN, PAIN, PAIN OF SALVATION, PALLBEARER, PARADISE LOST, PERTURBATOR, PESTILENCE, PILLORIAN, PLINI, PROTECTOR, ROLO TOMASSI, SADISTIC INTENT, SAINT VITUS, SEPULTURA, SHELTER, STEVE 'N' SEAGULLS, SUICIDAL TENDENCIES, TERROR, THE BLACK DAHLIA MURDER, TORMENTOR, ULSECT, UNCURED, UNLEASHED, UNSANE, WARDRUNA, WHOREDOM RIFE, WIEGEDOOD, WISDOM IN CHAINS, WRATHPRAYER


Zveřejněno: 18. 01. 2018
Přečteno:
4174 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář