Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

LP/CD/MC 2018, Century Media Records / old school death metal / USA

„Devouring Mortality“ je v pořadí již třetí deska amerických deathmetalistů SKELETAL REMAINS. Tuto kapelu u nás každý fanoušek death metalu musí dobře znát. Vždyť od roku 2011, kdy se dala dohromady, u nás hrála hned několikrát v klubech i na oper-airech Obscene Extreme a Brutal Assault. A pokaždé to stálo za to.

Bez zajímavosti určitě nezůstává skutečnost, že SKELETAL REMAINS změnili vydavatele. Zatímco první dvě desky vyšly u F.D.A. Records, o vydání nového alba se postaral velký label Century Media Records. To je k dostání jak na vinylu a CD, tak i na kazetě. Album zdobí opět parádní obal z rukou kreslíře Dana Seagravea. Klasická malba pro deathmetalovou desku.

Na albu najdeme celkem jedenáct skladeb, které se nesou v podobném duchu jako na předešlých deskách. Tzn. SKELETAL REMAINS opět přišli s death metalem, který staví na těch nejtradičnějších postupech. Ty objevily na přelomu osmdesátých a devadesátých let kapely DEATH, PESTILENCE nebo třeba MALEVOLENT CREATION. Jenže tito kluci z Kalifornie dělají old school death metal ještě košatější než jejich slavní předchůdci. Ne, že by se snad jednalo o progresivní nebo technickou kapelu, ale právě instrumentální stránku věci dokázali SKELETAL REMAINS posunout k dokonalosti. Oproti předešlému albu „Condemned to Misery“ je „Devouring Mortality“ ještě vyzrálejší a techniky dotažené do naprosto posledního detailu. K tomu výrazně přidává i skvělá produkce desky. Když jednotlivé skladby pozorně posloucháte, slyšíte vše, co slyšet máte. Tentokrát odpadlo veškeré zašpinění zvuku a dokonale slyšíte každý úder do bicích, každé hrábnutí do strun. Tím však nikterak neutrpěl old school nádech celé desky. SKELETAL REMAINS vsázejí na perfektní kytarovou práci dua Chris Monroy a Adrian Obregon. Zabijácké ostré riffy střídají i místy melodické valivé vyhrávky. Excelentní práci pak oba odvádějí v sólech, která jsou pestrá, kratší i delší, propracovaná a hlavně nápaditá. Další velkou předností SKELETAL REMAINS je vždy basa. Také na novince je její zvuk opravdu vražedný a vypíchnutý tak, že zde opravdu platí ono známé „basa tvrdí muziku“. Nový bicman Johnny Valles se pak uvedl skvělým výkonem, kterým nás drží neustále pod palbou a ve střehu. Myslím, že SKELETAL REMAINS vsadili zkrátka na dobrého chlapíka.

Všech jedenáct skladeb na albu „Devouring Mortality“ je skvělých. Stopáže se pohybují v ideální délce tří až pěti minut. Osobně nemám mezi skladbami výraznější favority, ani slabší kousky. Deska působí výborně jako celek, stejně tak lze obdivovat kvalitu jednotlivých songů samostatně. Pokud bych přeci jen měl některé skladby vypíchnout, byla by to „Seismic Abyss“, kterou jsem si oblíbil už jako singl před vydáním desky, dále pak asi nejtechničtější „Catastrophic Retribution“ nebo závěrečnou „Internal Detestation“, kterou by jiné kapely z fleku zařadily jako otvírák pro její kvalitu.

SKELETAL REMAINS svou třetí deskou „Devouring Mortality“ potvrdili svou extratřídu a příslušnost k absolutní špičce mezi nastupující deathmetalovou vlnou. Album musí potěšit každého, kdo má rád death metal v té nejklasičtější podobě. Je to přesně ta deska, která si vás omotá a vyplivne na konci naprosto vyždímané. Klobouk dolů, tohle je death metal se vším všudy!

Seznam skladeb:

  1. Ripperology
  2. Seismic Abyss
  3. Catastrophic Retribution
  4. Devouring Mortality
  5. Torture Labyrinth
  6. Grotesque Creation
  7. Parasitic Horrors
  8. Mortal Decimation
  9. Lifeless Manifestation
  10. Reanimating Pathogen
  11. Internal Detestation

Čas: 44:36

Sestava:

  • Adrius Marquez - baskytara
  • Adrian Obregon - kytara
  • Chris Monroy - kytara, vokály
  • Johnny Valles - bicí

Bandcamp a Facebook


Zveřejněno: 25. 05. 2018
Přečteno:
3569 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

27. 05. 2018 16:33 napsal/a Peťan
-> Lord Vile
Díky, dobrej point. Poslechl jsem a je to samozřejmě kvalitka... origoš mám moc rád a tohle je perfektní cover.
25. 05. 2018 16:29 napsal/a Lord VILE
DIGI
LTD CD verze je obohacena ještě o cover song \"Hung,Drawn And Quartered\" od CANCER.