Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

CD 2018, psychobilly / PHR Records / Česko

Hudební žánr nazvaný psychobilly, který je mimochodem považovaný za jeden z nejstarších stylů rokenrolové muziky, není na stránkách Fobie tak úplně pravidelným hostem a musím říct, že co se týče mé osoby, tak alba kapel, které se tímto směrem ubírají, neprotáčím v přehrávači právě často. Sem tam se mi ale do ruky nějaká nahrávka tohoto ražení dostane, jako právě v tomto případě, kdy do redakce od našeho stálého dodavatele Papagáje přišlo nové CD pražského tria THE ROCKET DOGZ. To se psychobilly, ovlivněnému i punkem 70 let věnuje již od roku 2007 a aktuální deska pojmenovaná „Bad Blood“ je jeho v pořadí už čtvrtou řadovkou (ovšem první v aktuálním složení), která pod křídly PHR vyšla letos v únoru.

Ač si myslím, že můj posluchačský záběr je opravdu dosti široký, tak jak už jsem nastínil, uvedený hudební styl nepatří mezi mé priority, tudíž těžko budu tuhle muziku nějak do hloubky rozebírat. Co se týče mých pocitů a dojmů po poslechu placky, tak ty jsou spíše pozitivní, protože po několika prvních přehráních mě tahle pohodová svěží tvorba plná energie opravdu docela bavila a prakticky všech 13 songů, z nichž vyloženě v pomalejším tempu se odehrává až závěrečný kousek, jsem si užil. Problém malinko nastal až se zvyšujícím se množství poslechů, kdy mi skladby začaly trochu splývat dohromady a připadat monotónní, čemuž se ovšem občas nevyhnu ani při poslouchání alb naprosto rozdílného stylové ražení. Určitě je fajn, když základní obsazení kytara, kontrabas, bicí v pár písních doplní další nástroj, konkrétně se dvakrát jedná o hammondky a jednou o saxofon. Hlavně zařazení druhého zmíněného se mi dost zamlouvá a klidně bych uvítal, kdyby se objevil i ve vícero skladbách.

Hlavním skladatelem je ve skupině kytarista a zpěvák Woody, který za podpory svých spoluhráčů vytvořil kompletní hudební i textovou složku písní. Ještě jsem nezmínil, že texty jsou v angličtině a jejich celé znění najdete v bookletu CD, (jeho autorem je rovněž právě zmíněný Woody), co se týče obsahové náplně, tak oproti minulosti, kdy se kluci věnovali hodně hororovým věcem, tentokráte došlo i další témata, mezi nimiž nechybí ani klasika sex, drogy, rokenrol, alkohol…

Nahrávka vznikla v létě loňského roku v pražském studiu Golden Hive a celý proces včetně mixu a masteringu měl na starosti Amák Golden.

Vyjma CD vychází „Bad Blood“ i ve formátu LP a sama kapela na svém facebookovém profilu píše, se jedná o vůbec první vinyl (v barvě rudé) daného hudebního ražení v naší republice, takže pokud jste příznivci „asfaltů“ třeba to pro vás bude další zajímavý kousek do sbírky.

Protože, jak jsem opakovaně uvedl, není psychobilly žánrem, který bych podrobněji sledoval, tudíž znám pouze minimum skupin ho produkujících, nebudu se tentokráte pouštět do bodování, ale zůstanu pouze u svých dojmů a nechám tak případně každého čtenáře posoudit, zda u něj tahle tvorba může uspět nebo ne. Jelikož je album volně k poslechu na spoustě internetových profilů THE ROCKET DOGZ, tak to myslím nebude žádný větší problém.

Seznam skladeb:

  1. Bad Blood
  2. Cemetery Walls
  3. Let’s Talk About Sex
  4. It’s Not You
  5. Slaves Of The Darkness
  6. Oh Lil‘ Girl
  7. Four Roses
  8. Anymore
  9. Killing Time
  10. Blood Moon Rising
  11. Bad Boys
  12. Woke Up In The Morgue
  13. Not Alright

Čas: 37:46

Sestava:

  • Woody – lead vocals, guitar
  • Andy – back vocals, slap bass
  • Pode – drums


Hosté

  • Brian Evans as demonizer (2, 10)
  • Vojta Libich – hammonds (2, 3)
  • Bozez – sax (7)
     

Facebook 
Bandzone
Youtube


Zveřejněno: 30. 05. 2018
Přečteno:
3664 x
Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář