Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Digital 2018, vlastní náklad / thrash metal / Kanada

Kanada nevyplivla pouze hromadu hokejistů, ale i nejedno hudební uskupení. Letos na scénu vtrhli CHRIST AIR. Lidé odtamtud mají asi lépe vyvinuté sluchoVOIVODy. Parta nese název po skateboardovém triku legendárního Christiana Hossoie. Obázek k EP, které je pouze v digitální podobě, má styl jako jeho prkno vycházejícího slunce na kolečkách.

Skejťáci z Vancouveru se drží pravidel staré školy, SUICIDAL TENDENCIES a skate rocku s křiklavými vokály. Není žádný důvod se dále rozepisovat o teoriích popírání gravitace, je čas vyrazit s nimi na rampu!

Hned otevíračka „Cause of Death“ pořádně útočí na ušní bubínky. Pulzující celistvé kytarové riffy zalézají pod kůži a máte chuť se proběhnout, než se přejde do prvního headbanging partu. Ony těžké doby mají ideální stopáž a tak nehrozí, že vám z krku ulítne hlava. Sotva necháme odpočinout krční obratle, tak si můžeme se zpěvákem zařvat „To je cena svobody“. Všechny skladby trvají ideálně cca 4 minuty a tak se nemusejí vymýšlet zbytečné aranže navíc a jde se přímo na věc. Sóla nejsou žádné rychlé běsy, ale jsou jednoduchá a melodická, což je někdy více než něco, co nedává smysl a je jen samolibou masturbací. V následujícím fláku „Expose the Lie“ jsme vyzýváni k odhalení lží a udělání správné věci. Podobně řešená skladba jako ta první, což vůbec nevadí, protože je to pořád zábava, akorát v úvodu dostane větší prostor basová linka. Absolutní změna nálady připluje s „Life Out Of Balance“, kde jemně plyne vcelku dlouhá vstupní instrumentální pasáž, než se přejde do skoro až básnického filozofování o světě. I když se skladba dostane do tempa, tak je v ní důraz především kladen na srozumitelnost slov a nástroje jsou křovím. Následující flákota „Burried Alive“ začíná nevinně za doprovodu kňourajících kytar. Část, v níž se zpívá, se rytmicky zasekává, aby se vokálu o halucinacích a nespavosti dobře frázovalo. Pak se po několikáté úplně vykvaltuje, aby se buď házela kila se zpěvem nebo hrálo pomalé sólo. Celý záznam zavíráme něčím, čeho jsem očekával více a to je tématika skateboardingu. Jedete si domů na skejtu, cítíte se svobodní, padnete na hubu a policajti vás zavřou. „Faceplant“ má hlavně tah na bránu, ve kterém po pražci každou chvílí riffujeme o půl tónu a bylo by neslýchaným hříchem, aby se při tom lidem neprášilo od kopyt.
    
Přiznávám, že po prvních dvou posleších jsem byl z nahrávky daleko více nadšený, než když jsem ji slyšel popatnácté. Nicméně jde o prvotinu, kterou by CHRIST AIR záviděla kdejaká zkušenější kapela. Možná to mohli při kratší stopáži na pěti skladbách více rozbalit. Kapacity na to rozhodně mají. Však Christian Hossoi taky jezdil rychleji, lítal výše než ostatní a otřásala se pod ním celá vyvýšená plošina.

Celkové hodnocení: 7/10
Přesné hodnocení: 7,5/10

Seznam skladeb:

  1. Cause Of Death
  2. Expose the Lie
  3. Life Out Of Balance
  4. Buried Alive
  5. Faceplant

Čas: 20:59

Sestava:

  • Dan Walters – basová kytara
  • Stephen Gunn – bicí
  • Zak Ross – kytara
  • Ashley Blue – kytara
  • John Tsolinas – vokál

Facebook
YouTube
 


Zveřejněno: 04. 05. 2018
Přečteno:
3532 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Kubina | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář