Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

6. 4. - 28. 4. 2018, Česko

Pražská death metalová kapela DILIGENCE vyjíždí 6. dubna na turné, kterým podpoří své debutové album "Abundance In Exertion", právě vycházející u nového labelu The Barn Recordings. Za ním stojí producent, hudebník a majitel nahrávacího studia The Barn, Dan Friml, který je zároveň frontmanem industriálně metalové kapely MEAN MESSIAH, se kterou DILIGENCE na nadcházejícím turné doprovodí v roli co-headlinera.

DILIGENCE jsou na scéně již od roku 2012 a mají za sebou několik singlů a jedno EP, kterými si vybudovali mezi metalovými fanoušky solidní pozici. Technicky i kompozičně vyzrálé tvorbě dává nezaměnitelnou tvář zpěvačka Dahlien, která přitahuje pozornost i svým živelným, ale zároveň precizním pódiovým vystupováním. Koncerty Diligence se tak stávají intenzivním zážitkem jak po hudební, tak vizuální stránce. „Chtěli jsme našemu prvnímu albu po 6 letech od vzniku kapely vtisknout živelnost a syrovost, s jakou přistupujeme ke koncertům, a zároveň nabídnout komplexnost a více rovin, než jako tomu bylo u předchozího materiálu,“ říká Dahlien. Debutové album Abundance In Exertion točila kapela ve studiu The Barn pod producentským dohledem Dana Frimla, je tedy logické, že jeho Mean Messiah budou Diligence na turné doprovázet. “O společném turné jsme mluvili již dlouho a tohle byla příležitost jej konečně uskutečnit,” říká Friml o nápadu sdílet pódium na jednom turné.

MEAN MESSIAH patří mezi již etablovaná jména na domácí metalové scéně. V roce 2013 vzali posluchače doslova útokem svým debutovým albem Hell, které sklidilo obdiv jak u kritiky, tak fanoušků nejen doma, ale především v zahraničí a skvěle se umisťovalo i ve výročních žebříčcích. Mean Messiah se záhy začali objevovat na prestižních českých rockových festivalech, jako jsou Masters Of Rock, Czech Death Fest, Basinfirefest a podobně, v roce 2016 vydali úspěšné EP Let Us Pray, doprovázené neméně úspěšným videoklipem k titulní skladbě a koncem roku 2017 podnikli turné jako předkapela Horkýže Slíže, čítající 25 koncertů. Kapela tak získala mnoho nových fanoušků a stvrdila svou pozici na rockové scéně. V současné době již finišují práce na druhém dlouhohrajícím albu, které vyjde letos na podzim.

Jarní turné Abundace In Exertion čítá 6 koncertů a jako hosté se na různých zastávkách objeví Secret of Darkness, New Hate Form, Perfecitizen, Phylactery, Elysium a Diversity.

Abundance In Exertion Tour 2018
6.4. Brno - MI3
7.4. Ostrava - Barrák
20.4. Praha - Rock Café (křest desky)
21.4. Liberec - Bunkr
27.4. Kolín - U Vodvárků
28.4. Litvínov – Ponorka


Zveřejněno: 19. 01. 2018
Přečteno:
3358 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář