Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
LLYR

27. 10. 2018, Písek - Divadlo Pod Čarou

Již šestý ročník tradičního thrash-metalového festivalu v jihočeském městě Písek proběhne v sobotu 27. října 2018. Thrash Nightmare festival přivítá šest kapel, které patří k elitě metalového undergroundu. Headlinerem bude legendární black/thrash kapela z Itálie NECRODEATH! Dále se na pódiu objeví SODOMIZER (black/speed – Brazílie/Německo), RAVENOUS (thrash metal, Rakousko), LAHAR (thrash metal, Česko), PREDICTION (black/thrash – Rakousko) a WILDHUNT (heavy/thrash – Rakousko). Jedinečná atmosféra koncertů, přátelské prostředí klubu, žádné bariéry, old school metal fanoušci.

Datum: 27. 10. 2018 (sobota)
Klub: Divadlo Pod Čarou, Písek
Start: 17:30 hod.
Vstup: 250 Kč (předprodej) / 300 Kč (na místě)

Kapely:

NECRODEATH (thrash/black metal legenda, Itálie)
Facebook a Web
Je nám velkou ctí přivítat v Písku tuto legendu světového thrash metalu. Italští NECRODEATH vznikli již v roce 1985 a po prvním, dnes kultovním demu „The Shining Pentagram“, vydali dvě desky, které se řadí do zlatého fondu evropského thrashe – „Into the Macabre“ (1987) a „Fragments of Insanity“ (1989). Následně se NECRODEATH uložili k osmiletému spánku, aby v roce 1998 ohlásili velký a ohromující comeback. Od té doby vydali celkem deset parádních alb a koncertovali na nejrůznějších místech a festivalech světa. Zatím poslední deskou je letos v březnu vydané album „The Age of Dead Christ“. Toto album vyšlo přesně 33 let po vzniku kapely a je z něj cítit návrat ke kořenům více, než kdykoliv předtím. NECRODEATH nikdy nehráli klasický thrash metal. Do svých skladeb vždy propašovali také střední tempa, blackmetalovou temnotu, ponurou atmosféru i špetku death metalu. To vše podložené poctivým old school thrash metalem. A přesně tento vražedný koktejl vám čtveřice přijede namíchat na Thrash Nightmare festival. V současné době hrají NECRODEATH v sestavě: Flegias – zpěv, Pier Gonella – kytara, GL – baskytara a Peso – bicí. Jestli máte rádi starý thrash, black i death metal a kapely jako Protector, Possessed, Slayer či Bathory, budete milovat NECRODEATH. My si plníme sen, plňte si ho s námi. Exkluzivní show této italské legendy vás rozebere na prvočinitele. Na to vezměte jed! Dámy a pánové – prosím přivítejte NECRODEATH!

SODOMIZER (black/speed metal, Brazílie)
Facebook a Myspace
Již téměř dvacet let jsou na scéně brazilští SODOMIZER! Kapelu dal dohromady Fabiano Teles (zpěv, baskytara) v roce 1999 ve slavném městě Riu de Janeiru. Od té doby prošli SODOMIZER dlouhou cestu jihoamerickým i světovým undergroundem a již první velkou deskou "Tales of the Reaper" z roku 2004 se zapsali do paměti fanoušků old school metalu. Díky neúnavnému koncertování v různých koutech světa, se SODOMIZER postupně propracovali mezi ty vůbec nejlepší kapely hrající black/speed/thrash metal. Jejich hudba byla vždy syrová, hlasitá, přímočará a neskutečně energická. To SODOMIZER potvrdili i na dalších, vysoce hodnocených fošnách "The Dead Shall Rise to Kill" (2007) a "Jesus Is Not Here Today" (2011). Mezitím vyšlo i několik split alb, např. s kapelami FARSCAPE, HANDS OF ORLAC nebo HELLKOMMANDER. Zatím posledním počinem v diskografii SODOMIZER je čtvrté album "Confessioni di un Cannibale" z roku 2016. Pokud si z Písku pamatujete koncerty kapel Whipstriker a Apokalyptic Raids, zaručeně vás SODOMIZER budou bavit. Připravte se na pořádně plesnivý metal, který je určený pro fanoušky Venom, Sodom, Motorhead, Toxic Holocaust, Midnight či Gehennah. Bude to zatraceně špinavý rock´n´roll!

RAVENOUS (thrash metal, Rakousko)
Facebook a Web
Rarita! Thrashmetaloví veteráni RAVENOUS z Vídně se na scéně objevili již v roce 1988 a aktivní byli šest let až do svého rozpadu v roce 1994. Jejich jedinou nahrávkou je kultovní deska "Book of Covetous Souls" z roku 1991, kdy vyšla u Aaarrg Records na vinylu i CD. A my na tohle album prostě přísaháme! RAVENOUS jsou od roku 2014 opět aktivní a hrají ve čtyřčlenné sestavě, ve které najdeme oba původní členy - kytaristu a zpěváka Jochena "Jo" Kugelbauera a bubeníka Marcuse. Na Thrash Nightmare festivalu můžete očekávat letité songy ze zmiňované desky, které neprávem upadly do zapomnění. V undergroundových kruzích však patří album "Book of Covetous Souls" k vysoce hodnoceným a ceněným nahrávkám. Připravte se na syrový old school thrash metal, který se dá považovat za rakouskou odpověď na legendární desky Sepultury. Od RAVENOUS očekávejte pravou thrashovou masáž se zničujícími riffy, hrubým vokálem a drtivou energií. O tom, že se jedná o první a zároveň ojedinělý koncert této kapely v Česku, nemusí být ani řeč. Neznáte? V případě neznalosti si laskavě doplňte vzdělání! Tohle totiž bude jízda!

LAHAR (thrash metal, Česko)
Bandcamp a Myspace
Thrash Nightmare festival a LAHAR zkrátka patří k sobě a ani šestý ročník nebude výjimkou! Tato domácí kapela to masakruje na scéně již šestnáctým rokem. Za tu dobu prošla cestu od fastcoru a thrashcoru až ke klasickému thrash metalu. LAHAR vydali několik respektovaných nahrávek, z nichž ty poslední vyšly u labelu Doomentia Records – „Umění strachu“, „Až přijde čas“ a split s Exorcizphobií. Kapelu neminuly ani personální změny. Nejprve sestavu doplnil na druhou kytaru Kozel (Kaosquad), poté došlo k výměnám na postech zpěváka a baskytaristy, kdy Banána a Gisberna nahradili Iny (Gride, Radiolokátor) se Skálíkem (ex-Mururoa, ex-Grex). Inyho záskok v LAHAR se nakonec protáhl na tři roky a v prosinci 2016 odzpíval poslední koncerty. Post nového frontmana zaujal v květnu loňského roku Růža (Kuzimu Mabaya) a v sestavě se okamžitě zabydlel. Korek (kytara) a Žrout (bicí) jsou pak jedinými původními členy, kteří pamatují všechny koncerty LAHAR. Ať už to byly v minulosti supporty kapelám jako Tankard nebo Venomous Concept, turné s kamarády Gride či několik účastí na festivalech Obscene Extreme a Brutal Assault, vždy byli u toho. Za ty roky na scéně se z LAHAR stala česká thrashmetalová jednička, která však nezapomíná ani na scénu hardcorovou. Dalo by se říct, že LAHAR jsou u nás pojítkem právě těchto dvou scén a na jejich koncertech lze pokaždé vidět onášivkované džísky i prohnuté kšilty. V současnosti pětice připravuje materiál pro novou desku. Koncerty této jihočeské bandy jsou tou nejlepší reklamou na thrash metal a na domácí půdě to platí dvojnásob! LAHAR vám znovu naservírují intenzivní a energický set! Stage diving, mosh pit, headbanging povinný!!!

PREDICTION (black/thrash metal, Rakousko)
Facebook
Tohle bude čiré zlo! Z Rakouska přijedou znesvětit pódium Thrash Nightmare festivalu neznabozi PREDICTION! Tato dvojice old-school maniaků začínala v roce 2013 pod názvem Gorgos Prediction a ve dvoučlenné sestavě - David Leppen (kytara, vokály) a Fabian Ditzlmüller (bicí). O rok později došlo ke zkrácení názvu a k vydání první nahrávky - dema "Satanic Chaos". PREDICTION na nic nečekali a svůj přímočarý black/thrash metal zanedlouho otiskli do dalších dvou nahrávek. Tentokrát se jednalo full-alba, "Demonical Possesion" z roku 2015 a "Hell Strikes Back", které vyšlo loni. PREDICTION představují hodně aktivní kapelu. Kromě neustálého koncertování, vydali letos v únoru další nahrávku, tentokrát sedmipalcové EP „No Tombs for the Holy“. Do Písku PREDICTION přivezou rouhavou show, která chytne za srdce fanoušky starých Hellhammer či Venom, ale i zde dobře známých Apokalyptic Raids nebo Whipstriker. Pokud máte rádi black/thrash metal v té nejvíce syrové podobě, od PREDICTION se vám ho dostane měrou vrchovatou. Oprašte džísky, opásejte se nábojovými pásy a vyrazte do boje. Peklo je blízko.

WILDHUNT (heavy/thrash metal, Rakousko)
Bandcamp, Facebook, Web
Rakouská kapela WILDHUNT není v našich končinách příliš známá, přesto se v undergroundu jedná o uznávanou partu, která se řadí do nastupující thrashové generace. WILDHUNT začínali jako trojice v roce 2011 a hned o rok později vydali první EP "Scenting the Prey". Své fans si získali pro svůj vytříbený styl. V jejich tvorbě naleznete poctivý thrash metal americké školy, který se opírá o výbornou techniku všech členů kapely. Nechybí melodie ani kytarová sóla a provázanost se starým klasickým heavy metalem je více než patrná. WILDHUNT se v roce 2015 objevili na vinylové kompilaci "Austrian Heavy Metal Alliance" společně s dalšími heavy-thrash kapelami z Rakouska. O rok později pak kapela vydala u labelu Metal on Metal Records své dosud jediné dlouhohrající album "Descending", které sklidilo skvělé recenze kritiků a dostalo kapelu do povědomí nejen evropských fans. Zatím posledním počinem kapely je singl "Made Man" z loňského roku. WILDHUNT se vyznačují delšími, technickými a propracovanými skladbami. V textech naleznete typickou metalovou tematiku, jako jsou válečné konflikty či problémy společnosti. Od roku 2017 navíc WILDHUNT hrají ve čtyřčlenné sestavě a jejich produkce tak ještě více nabrala na síle. WILDHUNT přijedou z Vídně poprvé do Česka a zaručeně potěší fans kapel Coroner, Heathen, Vektor, Artillery nebo staré Metallicy.

Více info:
FB stránka festivalu
FB událost

Předprodej ZDE
Propagace ZDE


Zveřejněno: 17. 02. 2018
Přečteno:
3772 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

10. 10. 2018 22:56 napsal/a immortal
:-)))
Půjdu je na dveře - jejich 30 minutovej set je tak akorát :-))) . Ještě, že tam nehrajou také TBA, to už bych asi nedal :-))) . Jinak dobrý.
10. 10. 2018 13:13 napsal/a Peťan
Harmonogram!!!!
17:30 dveře, 18:00 - 18:40 WILDHUNT, 19:00 - 19:40 PREDICTION, 20:00 - 20:40 RAVENOUS, 21:00 - 21:40 LAHAR, 22:00 - 22:40 SODOMIZER, 23:00 - 00:00 NECRODEATH
27. 05. 2018 16:36 napsal/a Peťan
Předprodej!
Doplněno info o předprodeji a propagaci.