Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Před týdnem vyšla na Fobii recenze na nové CD „Sinister Species“ od hronovských TORTHARRY.

Před týdnem vyšla na Fobii recenze na nové CD „Sinister Species“ od hronovských TORTHARRY. Téměř ihned po zveřejnění vydal frontman kapely na svém FB profilu prohlášení, že se jedná o „NEJVÍCE NEGATIVNÍ RECENZI“, která na CD vyšla. Pokud pomineme fakt, že na album ještě může v jiném periodiku vyjít i negativnější recenze, chceme se spíše distancovat a dementovat toto prohlášení. Recenze není negativní, je popisná a nezaujatě vyjadřuje to, co může posluchač slyšet. Přesně tak, jak má recenze vypadat dle zadání. Co tím máme na mysli?

Již téměř 7 let funguje systém recenzování nahrávek, který byl od roku 2011 průběžně vylepšován. Původní ceník byl interně několikrát upraven a každé kapele, která zatoužila po recenzi, byly jasnou formou sděleny možnosti. Po hysterickém výlevu TORTHARRY, kteří apelovali na fanoušky, aby jim vyjádřili podporu, jsme se rozhodli zveřejnit podrobnosti.

V našem systému má možnost vydavatel nebo kapela zvolit úrovně recenze, odstupňované dle platného ceníku, zaplatit a „koupit“ si tak kvalitní recenzi. Samozřejmě se všude, i v hudebním světě, najdou „držgrešlové“ a subjekty, které nechtějí do svého marketingu investovat ani „kačku“. Stejně tomu bylo i v případě TORTHARRY. Jejich volbou byl typ produktu „Recenze zdarma“ – a přesně tomuto výběru odpovídá výsledek. S jistou dávkou ironie lze ještě dodat, že autor recenzi napsal poněkud nad rámec balíčku „Recenze zdarma“ a věnoval tak kapele více času i prostoru, než bylo nutno.

Kapela samozřejmě měla možnost vybrat si a zaplatit jiné úrovně. Za pouhých 300 Kč nabízíme produkt „Recenze quatro“, v níž recenzent rozebere nejen hudbu, ale i texty, zvuk a obal; nicméně u tohoto produktu je riziko, že recenzent napíše to, co si myslí. Když si zákazník připlatí tři stovky, dostane se mu v rámci „Recenze quatro plus“ nejen podrobné pitvy, ale rovněž garance minimálně sedmi bodů. Každý další bod je za tři stovky a úměrně tomu roste i nadšení recenzenta nad nahrávkou. A to ještě není vše – aktuálně nabízíme třeba akční 50% slevu na produkt „Česká špička“, jež opět přináší jisté superlativy v domluvené recenzi, TORTHARRY mohli sáhnout i po bonusovém benefitu „Death metal legenda“.

Bohužel členové kapely, managementu ani labelu nevyužili nabízené možnosti a teď jen „brečí“ nad rozlitým mlékem. Škoda. Takhle to dopadá, pokud si kapela myslí, že všechno půjde samo. Divoký západ devadesátých let již dávno skončil. Ne, ne, vždy je třeba tomu jít naproti a v marketingu to platí dvojnásob. Budiž tato skutečnost alespoň ponaučením pro další spolky, manažery a vydavatele.


Zveřejněno: 06. 03. 2018
Přečteno:
4356 x
Autor: Dr. Kydy | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

08. 03. 2018 13:08 napsal/a Otík
to Chujem
Předpokládám, že Tvá hluboká myšlenka (\"Treba tomu jenom nerozumi a je zmatenej? Mluvi prece na urovni svoji inteligence jenom sam za sebe\") ,je univerzálně použitelná, tedy i Tvým směrem. Co se týče volby mezi DEHNUSTROLEM a TRAPHARRY je jedinou volbou pouze milosrdná hluchota.
07. 03. 2018 18:37 napsal/a Chujem
Lame
Co tady vsichni blabolite? Nazor jednoho cloveka kterej napsal svuj myslenkovy pochod se prece nestava pravdou! Treba tomu jenom nerozumi a je zmatenej? Mluvi prece na urovni svoji inteligence jenom sam za sebe.Pravda prece neexistuje, tak vo co go? Radeji TORTHARRY nez zastydly Debustrol :)
06. 03. 2018 17:04 napsal/a corbow
Vyborne!
Jsem rad, ze muzem neco vydojit i z balicku DISKUZE QUATRO + :))))
06. 03. 2018 10:42 napsal/a Honza
pro Ferryho
Máš pravdu chtěl jsem vysvětlení a dostal jsem ho i nařčením a profesionálním psychologickým zhodnocením mé osoby. Asi je lepší se nevyjadřovat, než pak snášet bezdůvodný urážení a poučování od všech diskuzních mistrů důvtipu a morálky. Jsem do příště poučen, děkuji. Tvé služby osobního kouče budiž doporučeny všem. Konec.
06. 03. 2018 10:33 napsal/a Ferry
pro Honzu
Chtěl jsi vysvětlení, tak jsem ti ho napsal, možná, že ti to někdo z redakce později vysvětlí ještě srozumitelnějším způsobem. A když nedokážeš pochopit ani význam svých vlastních slov, tak to je potom těžký, lepší by asi bylo se teda nevyjadřovat....