Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
HEIDEN – Andzjel

LP/CD/MC 2017, High Roller Records / black, thrash, punk / Itálie

Tak na tohle album jsem se opravdu těšil! Sicilské BUNKER 66 jsem objevil před pár lety, když jsem u Lukáše z Doomentia Records kupoval nějaké desky a on mi povídá: „A tohle jsi slyšel? Právě jsem vydal splitko italských kapel BUNKER 66 a BARBARIAN!“. Neznal jsem ani jednu kapelu, ale protože se mi líbily názvy kapel a k tomu jsem si dal do souvislosti skutečnost, že Doomentia sračky nevydává, desku jsem koupil. Když jsem to doma pustil, posadilo mě to na prdel. Neskutečně špinavej metal! Od té doby obě kapely bedlivě sleduji a tak mě informace o nové desce v táboře BUNKER 66 maximálně potěšila.

„Chained Down in Dirt“ vyšlo u německého labelu High Roller Records na vinylu, kazetě i CD. Vinylová verze je v kompletně černobílém provedení. Od kresby obalu, přes vnitřní koláž z fotek až po plakát rozměru A2. Srdce vinylového sběratele opět zaplesá. Nachystáno je celkem osm nových válů. Tak jak to dopadlo tentokrát?

BUNKER 66 se na to vrhnou bez jakéhokoliv intra. Po krátké kytarové vyhrávce na to jdou tím nejobhroublejším způsobem a začínají to řezat hlava nehlava. Syrový metal ohlodaný až na samou kost. Zašpiněný zvuk, bublavá basa, mírně utopené bicí a primitivní kytarový riff. BUNKER 66 si berou něco z pravěkého black metalu á la VENOM či HELLHAMMER, zároveň jim však nechybí punková jednoduchost a nespoutanost. No a v neposlední řadě je tu samozvaný heavy metal. Ano, na nové desce do své hudby pánové propašovali mnoho melodií, kytarových vyhrávek i sól. Místy je to silně načichlé heavíkem, až mě to samotného překvapilo. Ruku v ruce s tím pak jde vokál, který je pro mě dalším velkým překvapením. Basák Damien Thorne chrlí svým typickým zahuhlaným chrapotem texty, které se týkají tradičních metalových témat – je tu zlo společnosti zosobněné satanem, válečná tematika, sociální problémy a mnoho dalšího. Překvapují mě ale některé pasáže, kdy se dočkáme čistého zpěvu. Takže zatímco taková skladba „Black Steel Fever“ představuje chorobu v pravém slova smyslu, například otvírák „Satan´s Countess“ se svými uhlazenými pasážemi nabízí zase jinou tvář kapely, která dosud zůstávala skryta. Nemohu se zde ubránit velké podobnosti s poslední tvorbou DARKTHRONE. Zkrátka to tady cítím hodně silně. „Taken Under the Speel“ zase vyniká heavy vyhrávkami a perfektními ječáky, kterými Damien protahuje jednotlivé věty. V té špíně je to to pravé koření. Skladba „Her Claws of Death“ obsahuje nejvíce čistě zpívaných pasáží i jedno výživné krátké sólo. „Wastelands of Grey“ je nejkratším válem, ve  kterém vás BUNKER 66 doslova semelou. Tady není žádný prostor ani pro krok stranou. A ušetřeni nebudete ani v posledních dvou skladbách. BUNKER 66 namíchali naprosto ideální koktejl – osm skladeb, které dohromady vydají na necelých čtyřiadvacet minut. Naprosto ideální stopáž pro tento druh metalu. Desky se prostě nepřejíte.

BUNKER 66 zase zabodovali. Třetí velká deska „Chained Down in Dirt“ je poctivým old school počinem, který kašle na všechny škatulky a vsází na přímočarost, jednoduchost, energii a upřímnost. Já tohle album žeru a vydržím ho poslouchat i několikrát za sebou. Je krátké, maximálně syrové a hlavně zábavné. Je to prostě rock´n´roll, jen v extrémnější podobě. 666!

Seznam skladeb:

  1. Satan's Countess
  2. Black Steel Fever
  3. Chained Down in Dirt
  4. Taken Under the Spell
  5. Her Claws of Death
  6. Wastelands of Grey
  7. Power of the Black Torch
  8. Evil Wings

Čas: 23:42 min.

Sestava:

  • Dee Dee Altar - bicí
  • J.J. Priestkiller - kytara
  • Damien Thorne - baskytara, vokály

Bandcamp a Facebook


Zveřejněno: 10. 03. 2018
Přečteno:
3511 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář