Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

19. 2. 2018, Praha – Palác Akropolis

Tento report nebude dlouhý. Bude mít přibližně délku obdobnou jako je průměrná délka skladeb na albu „Scum“ od pro dnešek reportovaných matadorů NAPALM DEATH. Ostatně posuďte sami, že vlastně není moc o čem psát, protože zklamání snad ani vůbec nehrozilo. Prvorepublikový Palác Akropolis zažil nájezd prvoligového death/grindu od veteránů NAPALM DEATH , kteří k nám zavítali opět v rámci Winter Assault tour. NAPALM DEATH u nás koncertují poměrně často, ale našemu národu se jen tak neomrzí. Takže je i tentokrát přivítal plný sál a nažhavený kotel, který bouřil, vřel a skákal po celou dobu jejich přibližně hodinového setu. Pánové z NAPALM DEATH jsou stále při síle a podpořeni dobrým zvukem předvedli extrémní metalovou energií prýštící show (a v rámci možností také fyzickou energií, ale s tou už to z pochopitelných důvodů není tak horké). Napalmové nemají aktuálně venku žádnou novou regulérní desku, takže setlist byl postaven kolem zatím poslední, tři roky staré, nahrávky „Apex Predator – Easy Meat“ doplněné o songy ze všech jejich zásadních desek. Celkem něco kolem dvaceti skladeb, ze všech jejich období od „Scum“ po „Utilitarian“ a k tomu dva covery. Netřeba snad dodávat, že jeden z nich byl i „Nazi Punks Fuck Off“. Každý posluchač si musel přijít na své. Za mě jedno z jejich nejlepších vystoupení, které jsem od nich zažil. NAPALM DEATH již dávno nejsou jen kapela naštvaných mládenců snažící se hrát co nejtvrdší hudbu, ale poukazují svojí tvorbou na nejpalčivější problémy dneška a v jejich tvorbě a vystoupeních je skryto hlubší poselství o tom, jaký by svět mohl být, kdybychom nebyli všichni hamižné a zlomyslné svině; nezbývá tedy než doufat, že si návštěvníci této tour mimo prvotřídního hudebního zážitku odnesli z toho všeho i něco dalšího. Naneštěstí jsem spíše viděl opak.

Původně avizovanými souputníky na tomto mini turné měli být žánrově příbuzní Němci DEATHRITE, ti však byli k mému zklamání nuceni odstoupit a pořadatel je pro změnu k mému potěšení nahradil domácí thrashmetalovou smečkou EXORCIZPHOBIA. Pánové budou co nevidět vydávat novou desku „About Us Without Us“, na kterou jsem velmi zvědavý a tak jsem nepohrdl možností menšího živého preview v podobě tří nových songů. Dobrý zvuk a větší pódium EXORCIZPHOBII slušelo, ale mohli přeci jen trochu více využít a podpořit svůj dravý thrash i aktivnějším pódiovým projevem. Přeci jen, ten večer tam jasně zastupovali mladou krev a třeba by se pak i osmělilo více pařmenů v kotli, kteří prozatím jen stydlivě postávali. Jinak není co vytknout, jen možno chválit a jsem rád že jsem měl možnost zas po dlouhé době EXORCIZPHOBII vidět a slyšet.

Celý večer pak startovali domácí DECULTIVATE, které jsem naneštěstí kvůli jiným povinnostem nestihl, za což se jim omlouvám.

Po organizační stránce šlo taktéž všechno hladce a konec akce v deset hodin lze při pondělním večeru pouze kvitovat s potěšením.

 


Zveřejněno: 22. 02. 2018
Přečteno:
3516 x
Autor: Fredy | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář