Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

CD/LP 2018, Season of Mist / doom, post metal, rock / Portugalsko

SINISTRO se vezou na vlně, na které není nic nemožné. Po předloňském úspěchu, jakým bylo vydání alba „Semente“, se jim otevřely dveře, na které před tím jenom zpovzdálí pokukovali. SINISTRO odjeli v roce 2016 úspěšné turné se SUBROSOU a v loňském roce se objevili na prestižních akcích, kdy vydařenou koncertní sezónu zakončili na turné po boku samotných PARADISE LOST – a dle reakcí fans přinejmenším ostudu neudělali.

Možná to vypadá, že novinka „Sangue Cassia“ jde na trh poměrně brzo a leckoho může napadnout, jestli není přece jen ušitá poněkud horkou jehlou. Není. Bez obav. Kapela se momentálně nachází v takovém laufu, že jí jde dílo od ruky samo. Je evidentní, že si členové a členka skupiny mezi sebou skvěle rozumí a to, co předvedli předloni, letos minimálně zopakovali.

SINISTRO jsou vyzrálou kapelou po hudební stránce a skvělou po té vokální. To, že se kluci rozhodli spolupracovat s takovou zpěvačkou, jakou je Patrícia, bylo pro ně i pro nás velmi dobré rozhodnutí. Patríciin hlas je na nahrávce z pochopitelných důvodů dominantní záležitostí, přesto by se bez podpory zbytku neobešel a vše by tak silně na posluchače nezapůsobilo. Kombinace pomalého tempa s vokálem, který si pohrává s tolika emocemi, má za následek, že muzika SINISTRO je uhrančivou záležitostí.

„Sangue Cassia“ se neliší od starší tvorby kapely. Nadále se tak v jednotlivých kompozicích pracuje s atmosférou, tu portugalští náladotvůrci budují díky pomalým tónům, kdy škatulka doom je jistě na místě. Nikam se nespěchá, kytaristé si pohrávají s riffy, bubeník si rochní v downtempu, vše podkreslují chvílemi decentní synťáky. Zvuky kláves v průběhu desky nabírají na síle a především uprostřed alba jsou plnohodnotným nástrojem a pomáhají tak rozšířit paletu pocitů, kterých se z poslechu dostavuje poměrně dost.

I když SINISTRO disponují výjimečnou zpěvačkou a jejich produkce působí poměrně srozumitelně, je potřeba se s deskou sžít. Kompozičně nejdou všechny skladby přímo k věci a chce to se proposlouchat do jejich nitra. Samotný fakt, že kapela otevírá album skladbou „Cosmos Control“, která je jedenáct minut dlouhá, působí dostatečně výmluvně.  

SINISTRO se ale nehalí jen do dlouhých skladeb, i když ty převažují, a tak když to uznají za vhodné, složí i kratší věci. Mezi ně je potřeba počítat třetí „Petalas“, která od začátku vyzařuje jasné hitové ambice. S podobně silnými party nešetří ani hned následující „Vento Sul“, kde vedle počátečního rytmu zujme rockově ležérní kytara a výstavní refrén. Podobné je to i s dalšími kompozicemi, těch míst, kdy SINISTRO dokáží nastavit vlídnou tvář, je tu velké množství.

„Sangue Cassia“ je opět zdařilou záležitostí a potvrzením faktu, že jsou SINISTRO talentovanou kapelou, která tvoří vyzrálou hudbu. Jejich originální mix doom metalu, post metalu a dalších vlivů, odehrávající se v pomalém tempu, s připočtením vkladu Patrície, z nich dělá jednu z nejzajímavějších současných kapel daného žánru.

85 %

Seznam skladeb:

  1. Cosmos Control
  2. Lotus
  3. Petalas
  4. Vento Sul
  5. Abismo
  6. Nuvem
  7. Gardenia
  8. Cravo Carne

Čas: 57:34

Sestava:

  • Patrícia Andrade – zpěv
  • Rick Chain – kytara
  • Fernando Matias – klávesy, basa
  • Paulo Lafaia – bicí
  • Ricardo Matias – kytara

http://www.sinistroband.com


Zveřejněno: 19. 02. 2018
Přečteno:
3656 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář