Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

19. 2. 2018, Praha - Modrá Vopice

19. února zavítá do pražské Modré Vopice další sympatické tour. Tentokrát se bude jednat o čtveřici především black metalově laděných spolků. Jakožto co-headline přijede dvojice EREB ALTOR/ANGANTYR, doplněna o německé kapely ASENBLUT a WALDGEFLÜSTER.

Švédští EREB ALTOR jsou poměrně známou akvizicí na poli vikinského black metalu, jenž vzdává dost nápadně hold legendárním BATHORY. Nebude tedy nouze o epické ságy ve stylu nejúspěšnějsích dob Quorthonova projektu. Samozřejmě nutno uznat, že EREB ALTOR se pyšní velice kvalitní vlastní tvorbou a nejedná se o bezduchou vykrádačku. Nicméně onen duch je tu jasně hmatatelný a fanoušek „Twilight of the Gods“,.. si přijde na své. Švédští mají na kontě sedm alb a jejich nejčerstvějším počinem je nahrávka „Ulfven“.

https://www.youtube.com/watch?v=CDcplhwAVxQ

Dánští ANGANTYR taktéž tvoří výbornou atmosféru, nicméně poněkud jiným způsobem. Black metal, jímž se projekt okolo Ynleborgaze, jediného člena známého především z projektu MAKE A CHANGE... KILL YOURSELF, prezentuje je naprostá syrovost a chlad. Důkazem může být třeba nejnovější počin „Foragt“ vydaný pod stájí Northern Silence Productions. Dán má sice v plánu nové album na tento rok, ale to spatří světlo, nebo spíše tmu světa až 30. března. Nicméně je možné, že nějaké skladby z novinky zazní již v Modré Vopici. Fanoušci starých BURZUM, TAAKE a KAMPFAR, zde není o čem diskutovat. Síly severu si vás žádají.

https://www.youtube.com/watch?v=xPecfJn04Wo

Němečtí ASENBLUT se prezentují melodičtějším pojetím kovu. Jejich muzika spadá svými melodiemi až někam k přístupné střední vlně alá AMON AMARTH, či méně známým kolegům WOLFCHANT. Na kontě mají tři alba a zbrusu nové EP „Legenden“.

https://www.youtube.com/watch?v=0dTltwzabBg

Poslední akvizice pochází taktéž z Německa. WALDGEFLÜSTER by mohli potěšit především příznivce atmosferického black metalu typu WODENSTHRONE či FALLS OF RAUROS. Lesy, mlha, déšť a melancholie. 

https://www.youtube.com/watch?v=jXuIe3ZrKIA

Vstupenky budou k dostání pouze na místě za cenu 350,- CZK. 
START: 19:00

 


Zveřejněno: 02. 12. 2017
Přečteno:
3598 x
Autor: Richard | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář