Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

LP/CD 2018, Napalm Records / speed metal / Belgie

OK, hned v úvodu přiznávám, že na novou desku od belgických EVIL INVADERS jsem se opravdu těšil. Jak by také ne, když tato vycházející speedmetalová hvězda v posledních letech nahrála dvě skvělá EP a prvotřídní debut „Pulses of Pleasure“. A k tomu mě hned několikrát zmasakrovali naživo. Dva roky uplynuly jako voda a EVIL INVADERS u rakouského labelu Napalm Records vydali svoji druhou velkou desku.

„Feed Me Violence“ byla dlouho očekávaná deska. Vyšla na CD a na vinylu ve verzi gatefold. Perfektní zpracování ocení každý vinylový sběratel včetně mě. Na první pohled zaujme i obal. Ten má sice trochu komplikovanou kresbu, nicméně díky výraznému logu a nepostradatelným očím okamžitě víte, o jakou kapelu půjde. Koneckonců k názvu alba kresba celkem vhodně zapadá.

EVIL INVADERS na novou desku nahráli téměř šestatřicet minut poctivého speed metalu, který má přesah i k thrash i heavy metalu. Šetřit nás však Belgičané nebudou. Otvírák „Mental Penitentiary“ nasazuje laťku opravdu vysoko. Ostré kytary, agresivní riffy, výrazná baskytara, krátká a intenzivní kytarová sóla, nekompromisní bicí. EVIL INVADERS působí jako lavina, která se právě utrhla z horského hřebenu a bere s sebou vše živé i neživé. V této skladbě čtveřice zařadila i pomalejší, ale značně výživnou pasáž, která je předzvěstí skladeb následujících. EVIL INVADERS prostě nepřešlapují na místě a svému neskutečně nabušenému a rychlému speed metalu dávají nové a nové osvěžující injekce. A to je třeba pochválit. Dočkáme se proto i výrazných změn tempa, zpomalení a následných zběsilých výjezdů. To vše za podpory syrového a zastřeného zvuku, který evokuje dobu vydání desky někam kolem roku 1985. Všechny nástroje i vokály jsou výborně čitelné. Právě vokál frontmana Joeho je obrovskou předností kapely. Takovýto zpěv v mnoha polohách, od čistého thrashového štěkotu až po vysoké ječáky, v žádné jiné mladé kapele nenajdete.

Co song, to pecka. „As Life Slowly Fades“ je divočina, jak se patří, instrumentálka „Suspended Reanimation“ představuje klid před bouří, „Broken Dreams in Isolation“ je zase postupně gradující skladbou, která ve svém finiši zdevastuje každého. Ultra rychlý náklad je i titulní song „Feed Me Violence“. I zde však kapela ve druhé polovině zvolnila, aby se nadechla k závěrečnému attacku. Šestka „Oblivion“ začíná jako balada jemnou melodií, pak se vše ale otáčí o 360 stupňů a dostaví se pravé běsnění. „Shades of Solitude“ je klidná a krátká instrumentálka, která má posluchače připravit na závěrečný dvojblok „Anger Within“ a „Among the Depths of Sanity“. Nápady nabité skladby až po okraj. EVIL INVADERS překypují na desce i na pódiu neskutečnou energií. A s poslechem posledních dvou skladeb mám pocit, že vulkán explodoval a všude kolem se vysokou rychlostí valí láva. Nekompromisní, bezkonkurenční. EVIL INVADERS jsou hotovou kapelou.

Zkrátka a dobře, EVIL INVADERS budou v nové vlně jen těžko hledat konkurenci. Této partě, která přísahá na old school, úspěch maximálně přeji. Však ho mají vydřený hraním v zaplivaných klubech. „Feed Me Violence“ je deskou, které nechybí vůbec nic. Kapely jako EXCITER, RAZOR či LIVING DEATH mají ty nejlepší následovníky v Belgii! Speed as Fuck!

Seznam skladeb:

  1. Mental Penitentiary
  2. As Life Slowly Fades
  3. Suspended Reanimation
  4. Broken Dreams in Isolation
  5. Feed Me Violence
  6. Oblivion
  7. Shades of Solitude
  8. Anger Within
  9. Among the Depths of Sanity

Čas: 35:50 min.

Sestava:

  • Joe - vokály, kytary
  • Senne Jacobs - bicí
  • Max Mayhem - kytary
  • Joeri van de Schoot - baskytara

Bandcamp a Facebook


Zveřejněno: 04. 02. 2018
Přečteno:
3697 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář