Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
INSANIA

CD-R 2017, Visceral Circuitry Records / industrial/noise / Francie

Po světě se potlouká spousta podivínů. U nás bych mezi ně zařadil Radka Kopela (nic ve zlém… – úsměv), ve Francii G. S. Tak si asi říká protagonista one man projektu GLAUKOM SYNOD, zároveň taky tvrdí že hraje industrial / extreme metal a jako inspirační zdroje uvádí třeba FRONT LINE ANSEMBLY, NAPALM DEATH, LAIBACH nebo GODFLESH. Docela pestrá směsice, ale když jsem si poprvé nahrávku pustil, z uvedených kapel jsem v tvorbě G. S. dokázal identifikovat pouze jakési zlomky, střípky, drobky. Zato jsem poznal, že se mu do spárů dostala ABBA. Její hit „Money Money Money“ ale „zprasil“ takovým způsobem, že kdyby jej švédské kvarteto čirou náhodou zaslechlo, asi by se neobešlo bez antidepresiv. (úsměv) Ale není divu, autor album nazval „Macabre Remixes“, takže leda snílek může čekat nějakou romantiku.

Kromě ABBY jsou mi všechny ostatní interpreti, kteří se dočkali zremixování svého díla, úplně cizí. Cizí mi je i tahle forma hudebního vyjadřování, nedokáži posoudit, zda to G. S. dělá dobře nebo pro zainteresované vyznavače žánru zajímavě, na mě je to všechno moc velký chaos (nebo spíš bordel). Ne, že bych některé momenty nedokázal poslouchat, sem tam se objevuje zohýbaný industriální metal, který při troše dobré vůle dokáži označit jako hudbu, třeba ti GODFLESH se občas objeví, nebo možná ANAAL NATHRAKH, když se rozjede ultra řezničina. Častěji se ale asi zaradují vyznavači noise,  protože autor různými pazvuky a skřípoty nešetří. V podstatě mě jeho práce neuráží, přijde mi svým způsobem i zajímavá, ale že bych si poslech nějak užíval, to říci nemůžu. Ani vokály nejdou běžnému posluchači na ruku, jsou zmutované do různých skřeků a murmurů.

Placka obsahuje materiál nahraný v roce 2008 a vydaný na kazetě u Under the Average Recs. (prvních sedm songů), jako bonus je zařazeno pět kousků, které vyšly (na CD-R) na splitku s THE PROCESSUS v roce 2006.
 
„Macabre Remixes“ vyšlo na CD-R s dvěma obaly, přičemž oba jsou na informace poměrně skoupé. Obsahují nějakou patlaninu coby titulní stranu a seznam skladeb, v případě většího bookletu (formát A5) včetně informací, kde se který remix vzal. Menší obal pasuje do klasické plastové krabičky na CD, takže majitel nosiče si může vybrat, jestli nechá CD v originálním plastovém sáčku, nebo jej přestěhuje. Já jej přestěhuji do krabice a nápisem „k poslechu se nevracet“.

Bez bodového hodnocení.

Seznam skladeb:
Viz obrázek

Čas: 23:53

Sestava:

  • G. S. – všechno

Facebook

 


Zveřejněno: 26. 12. 2017
Přečteno:
3466 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář