Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

27. 10. 2017, Praha - Palác Akropolis

Na pátek byla naplánovaná velká sláva. Divocí, kontroverzní, atd. HENTAI CORPORATION se rozhodli udělat večírek ve velkém stylu v pražské Akropoli a pokřtít zde své nové album „Intracellular Pets“. Divácký zájem stoupal raketovou rychlostí, až se zastavil v jediném možném bodě – vyprodáno. Natěšený klub očekával velké věci a ty se, jak se v případě těchto pěti maniaků dalo očekávat, dostavily.

Bez předkapely se lehce po osmé na pódiu zabydlela kapela, která skoro dvě hodiny rozdávala radost. Po krátkém přivítání vrchní mešuge Radek zahlásil: „Jestli je tady někdo z Dačic, vyhnat!“ A nato začala mela, protože hned od první „Synthetic Limits“ se půl sálu dalo do pohybu a divokého moshe. A takto to probíhalo v podstatě celou dobu. Přes novější skladby se do playlistu postupně dostávaly i ty starší a zaznělo skoro téměř vše, co můžou HENTAI CORPORATION nabídnout.

Ať je to, jak chce, dominantní osobou je na pódiu neřízená střela – zpěvák Radek Škarohlíd, který exceloval a to nejen svým zpěvem. Že by se jeho hlasivky měly pozlatit, už dávno všichni ví, těch neuvěřitelných poloh, kolik dokáže během jedné skladby plynule vystřídat a ve všech znít dokonale… Ale u něj to není jen o hlasových kvalitách. Jako správný blázen, alkáč, exhibionista a bůh ví co ještě vyváděl s fans v prvních řadách různé vylomeniny. Jen tak mimochodem si laskal bradavky, strkal mikrofon do rozkroku, to samé dělal i s hlavami lidí z prvních řad, zlíbal několik nejen dámských úst, nechával se poplácávat po prdeli… a asi tisíc dalších debilit, při kterých máte pusu od ucha k uchu. Bylo toho zkrátka moc a tak chudák manažer Dan nestíhal neustále běhat na pódium dávat zamotanou šňůru od mikrofonu do pořádku.

Do playlistu byla zařazena i coververze od Davida Kollera „Až ti řeknu“, při které si člověk uvědomí, že kdyby kapela zpívala i v češtině, musela by být ještě minimálně o dva fousy populárnější. Kdyby se do té doby někomu zdálo, že už se větší bordel dít nemůže, tak ho z omylu vyvedl song „No More Love“, který HENTAI CORPORATION složili společně s ATARI TERROR a tudíž na pódiu nemohl chybět Dan Kurz. Daniela Radek přivítal slovy: „Dana určitě znáte z působení v kapelách, jako jsou TUBLATANKA, Josef Mengele Revival a ATARI ŘEHOŘ.“ No není to vůl… (úsměv) Při téhle skladbě intenzita koncertu vystoupala do hodně červených čísel. Samozřejmě se slušelo album pokřtít. Tohoto aktu se ujal Aleš Bajgerov, u kterého se nové album natáčelo, druhou povolanou osobou byl Vladimír 518, na jehož labelu album jak ve vinylové podobě, tak i ve formě klasického CD vyšlo.

Závěrečná část setu by snad rozpohybovala i mrtvého. Radek hodil mezi lidi své klasické sáčko, vytáhl si kraťasy na maximální možnou hranici a jelikož není ani trochu lakomý a rozdal by se, co se do druhých vejde, poslal do světa další „vzácný“ suvenýr. Jeden z „šťastných“ fanoušků byl totiž obdarovaný Radkovou bílou ponožkou. (úsměv) Na povel „vyndej vokurku“ rozdával frontman zavařené okurky ze sklenice a nechyběla ani spousta chlastu, kdy kořalkou byl poctěn téměř každý pod pódiem. Samozřejmě se v průběhu setu dostalo na spoustu urážek a vulgarit, které ke kapele odjakživa patří. Těch kurev co padlo… Což souviselo i s tím, že některé skladby byly věnovány. Nejčastěji byl zmiňován Okamura... proč asi? Jeden z mnoha pozdravů letěl i za Radkovou přítelkyní (kolik má ta žena svatozáří?). Speciální věnování k songu „Dokktor Zaius“ dostala i „estébácká kurva“, kdy byl text v songu správně změněn z „Jando, ty stará kurvo“ na „Babiši...“ – a to jsou jasné body nahoru.

HENTAI CORPORATION odehráli koncert, na který se bude dlouho vzpomínat. Můžete je mít za alkáče, potížisty, magory atd., což bezesporu jsou, ale je třeba uznat, že hrají hudbu, která nemá široko daleko konkurenci. Navrch je podávaná v originální, zábavné a natolik kvalitní formě, která má další plus ve skvělých instrumentálních výkonech, podpořených nadstandardem v podobě Radka, který je prostě pan zpěvák a cvok navrch.


 


Zveřejněno: 30. 10. 2017
Přečteno:
3785 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

30. 10. 2017 15:34 napsal/a immortal
No...
dle fotek to muselo bejt pěkný mejdlo. Cornelusi, ty nedáš s tou politikou pokoj (smích). V tom případě bych doporučoval i nějaké texty či hlášky proti Kradouskovi a Lilii. Tak to s těma bodama nahoru nepřeháněj :-)) . Ale HC jsou fajn a hlavně, že se fans baví.