Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
TELEPATIE VI

Souhrn zajímavých alb, které vychází v listopadu 2017 + tipy na koncerty.

V listopadu letošního roku vyjde několik zajímavých desek. Proto bychom vám v tomto článku rádi uvedli některé z nich. Jedná se o novinky, na které se osobně těšíme, nebo nás z různých důvodů zajímají. Každý přidáváme i tipy na zajímavé koncerty, které nás zaujaly nejvíce. Pokud i vy máte zajímavé tipy na nová alba a koncerty v daném měsíci, neváhejte je napsat níže do diskuze.

Listopadové tipy: Opat

AOSOTH (Francie) – „V: The Inside Scriptures“
Black metal, Agonia Records
Polský label Agonia Records se v listopadu vytasí hned se dvěma důležitými black metalovými záseky. V současné době není jednoduché přijít s materiálem, který je jasně rozeznatelný od veškerých ostatních počinů na scéně. Francouzským black metalistům AOSOTH se to ale daří. Zásluhu na tom má zejména BST, který je nejen hlavním skladatelem, ale též zvukovým inženýrem. Po obou těchto stránkách jsou AOSOTH výjimeční. Na nový dlouhohrající počin se čekalo čtyři roky, 17. listopadu se konečně dočkáme, věřím, dalšího revolučního počinu. Revolučním i pro AOSOTH, kteří se tentokrát spolčili s živým bubeníkem T. Album vyjde jakožto digipak CD i LP. Slyšte dvě vypuštěné skladby „Her Feet upon the Earth, Blooming the Fruits of Blood“ a „Silver Dagger and the Breathless Smile“.

BLAZE OF PERDITION (Polsko) – „Conscious Darkness“
Black metal, Agonia Records
Jedna z nejzásadnějších polských black metalových kapel současnosti vydá už v pátek 3. listopadu čtvrtou řadovou desku „Conscious Darkness“. Obsahovat bude čtyři songy s celkovou stopáží téměř 45 minut, lze se tedy těšit na pořádné rozmáchlé kompozice. Předchozí album „Near Death Revelations“ pro mě patřilo k topům roku 2015. Neočekávám nic jiného, než udržení laťky v obrovské výšce. Prvotřídní kvalitu naznačil už osmiminutový teaser jinak čtrnáctiminutové kompozice „Ashes Remain“. Album vyjde na CD i LP.

DESOLATE SHRINE (Finsko) – „Deliverance from the Godless Void“
Death metal, Dark Descent Records
Fanoušky temného death metalu jistě potěší čtvrtá studiovka finských DESOLATE SHRINE. Žádné pidlikání ani přímočarý DM švédského či amerického stylu, ale pořádně zachmumřená nihilistická záležitost s přesahem do black a doom metalu. Jeden multiinstrumentalista a dva vokalisté se postarají, abyste se téměř hodinu necítili vůbec dobře. Jedenáct takových minut už se vám může splnit nyní: Na bandcampu labelu Dark Descent Records, u kterého „Deliverance from the Godless Void“ 10. listopadu vyjde na CD, můžete slyšet songy „The Primordial One“ a „The Waters of Man“.

JUPITERIAN (Brazílie) – „Terraforming“
Sludge/death/doom/black metal, Transcending Obscurity Records
Nedávno jsem psal report na koncert KRYPTS a JUPITERIAN v pražské Sedmičce, kde jsem podotkl, že zatímco debutový počin „Aphotic“ (2015) mě příliš nezaujal, koncertní zážitek mi Brazilci připravili výborný. Vzhledem k live slyšenému očekávám posun k více black metalovým vybrnkávkám á la SVARTIDAUĐI, ale třeba to byl jen záblesk a zbytek alba se bude držet v linii zavedené prvotní deskou. Každopádně jsem zvědav, s čím JUPITERIAN přijdou. Dozvíme se to 15. listopadu, kdy deska vyjde na CD i LP u indických Transcending Obscurity Records. Pro představu je venku song „Us and them“.

TAAKE (Norsko) – „Kong Vinter“
Black metal, Dark Essence Records
Sedmá studiovka TAAKE. Tak bych mohl preview ukončit. Je téměř naprosto jasné, čeho se od mistra Hoesta na „Kong Vinter“ dočkáme, přesto se na desku těším. Ani ve zvuku žádný velký progres neočekávejte, znovu se nahrávalo u Bjørnara E. Nilsena (BLACK HOLE GENERATOR, VULTURE INDUSTRIES). Další deska plná skandinávské atmosféry a svojských melodií vyjde 24. listopadu u Dark Essence Records na CD i vinylu.

Tip na koncert:
10. 11. ULCERATE, BLAZE OF PERDITION, OUTRE – Praha, Modrá Vopice
 

Listopadové tipy: Johan

MOONSPELL (Portugalsko) – „1755“
Dark metal, Napalm Records
Nové album portugalských upírů už není tak očekávanou událostí, jako tomu bylo před dvaceti, možná ještě i před deseti lety. Doba, kdy tahle parta patřila mezi vizionáře, je dávno fuč, poslední nahrávky už nepoutají takovou pozornost jako svého času „Wolfheart“ či „Irreligious“, ale parta kolem charismatického Fernanda to nevzdává a tentokrát se snaží upoutat albem nazpívaným v portugalštině. Což je docela dobrý tah, protože když v minulosti po své mateřštině sáhla, většinou z toho byl hit. Uvidíme, jak bude celé album vypadat, dosud zveřejněné ukázky zatím budí spíše rozpaky… 3. listopadu budeme moudřejší.

Tipy na koncert:
25. 11. FINAL FLAG, LAHAR, MORTIFILIA – Písek, Divadelka
30. 11. MASTER'S HAMMER, UMBRTKA – Praha, Roxy
 

Listopadové tipy: Coornelus

ELECTRIC WIZARD (Anglie) – „Wizard Bloody Wizard“
Doom/stoner metal, Spinefarm Records
S devátou deskou se přihlásí anglická legenda ELECTRIC WIZARD. Kapela okolo Juse Oborna, která ovlivnila tisíce dalších, se s full albem přihlásí po třech letech od poslední nahrávky „Time To Die“. Očekávat od ELECTRIC WIZARD nějaké přelomové dílo lze asi jen stěží, ale minimálně hodně dobrý materiál by se měl dostavit. Novinka bude obsahovat šest věcí, které se vejdou do 45 minut, což je na poměry kapely poměrně krátký úsek. Nezbývá tak než doufat, že o co je materiál kratší, o to bude naplněn silnými věcmi a ne nějakou vatou, což se bohužel v minulosti už několikrát stalo.

ALMYRKVI (Island) – „Umbra“
Black metal, Ván Records
Islandská líheň kvalitních blackmetalových těles nepolevuje. Další očekávanou věcí bude první velká deska projektu ALMYRKVI. ALMYRKVI loni debutovali vřele přijatým EP, na které bude novinka bezesporu chtít navázat. Album vyjde pod renomovanou značkou Ván Records, která má na kvalitní blackmetalové spolky nos. ALMYRKVI jsou sólo projektem Gardara S. Jonssona z kapely SINMARA, kterému vypomohl na bicí Bjarni Einarsson (SINMARA, SLIDHR, WORMLUST), tudíž je jasné, že se bude jednat o kvalitně pojatou záležitost. Připravte se na spletitou islandskou vlnu, která nepolevuje a nadále má světu co říct.

Tipy na koncert:
4. 11. ULTHA, YELLOW EYES – Praha, Klub Famu
4. 11. AU REVIOR, MÖRKHIMMEL, TUMMO... – Praha, Underdogs
4. 11. KADAVAR – Praha, Nová Chmelnice
9. 11. AMENRA, KALLE – Praha, La Fabrika
25. 11. INSANIA – Hořovice


Zveřejněno: 01. 11. 2017
Přečteno:
3997 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář