Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
HEIDEN – Andzjel

Rozhovor se švýcarskými death/black metalisty EGGS OF GOMORRH.

Zdravím. Za prvé bych vám rád opět poděkoval za show v Praze, vynikající. Jak jste si Prahu užili? Zvuk sice nebyl ideální, ale byl to masakr.

Zdravím! Moc díky. Opravdu skvělé, že sis užil show, my také! Vzhledem k tomu, že to byl první koncert z tour, které činilo šílené tři týdny, tak to mělo speciální atmosféru. Všichni jsme už v Praze byli a město se nám opravdu líbilo, nicméně tentokrát jsme na Prahu neměli čas. V klubu byl rozostřený zvuk na všechny kapely, ale dostali jsme se přes to.

Continental Crucifixion tour nedávno skončilo. Jak jste si jej užili? Máte nějaké pozitivní, či negativní zážitky?

Tour bylo velkým úspěchem, skvělé kapely, crew, vedení a samozřejmě koncerty. Je to naprosto pozitivní zkušenost s mnoha skvělými lidmi, kteří se chovali jako stroj, který je schopen vykonat skvělou práci. Totální podpora.

Jak se k vám dostala příležitost koncertovat se SVARTIDAUĐI a spol.?

BÖLZER jsou naši dobří a staří přátelé, takže jakmile jsme popili nějaké pivo, začali jsme mluvit o společném tour a pak jsme udělali všechno pro to, aby to fungovalo. A podmanili jsme!

Víte, proč ARCHGOAT vynechali první tři zastávky turné a v Praze tak nevystoupili?

Byly to dvě zastávky, a upřímně vůbec nevím..

Máte na kontě zatím jediné album „Rot Prophet“ vydané pod vydavatelstvím Vault of Dried Bones. Budete se i nadále držet tohoto labelu? Jste spokojení?

Bohužel týden před Continental Crucifiction se Vault of Dried Bones rozhodli zastavit své aktivity. Byli jsme z naší spoluprace nadšení a Peter je neuvěřitelný profesionál. Ale někdy musíte dělat to, co musíte udělat. Nyní pracujeme na nových věcech a nebudou zveřejněny, dokud nepřijde správný čas.

„Rot Prophet“ je totální šílenost. Chcete se i nadále držet stejného stylu? Máte rozpracované nápady na další album?

Jsem rád, že se ti to líbí. V nových skladbách se objevuje zřejmý vývoj, ale tvář zůstává zachována. Dalším krokem pro nás bude EP s názvem „Outpregnate“ a detaily budou brzy uveřejněny.

Můžeš nám říci něco o lyrickém konceptu na „Rot Prophet“?

„Rot Prophet“ vypovídá hlavně o mučení a nemocech. Zaměřuje se na poslední vteřiny života, předtím, než čelíš smrti pomalým mučením pomocí metod, jako jsou injekce a utopení. Obal alba je v podstatě mumifikovaný prorok choroby, který popisuje bolestné poslední vteřiny své existence, které se odrážejí v očích až do jeho transformace na inkvizitora moru.

Ve kterém studiu bylo album nahráno?

Nahráli jsme album ve studiu Blood Empire. Je to distro našich dobrých přátel, takže jsme nainstalovali přenosné studio a během víkendu jsme udělali většinu instrumentálních stop. Vokály byly zaznamenány za jiného nastavení a času.

Kde sbíráte inspiraci? Co se muziky týče, tak tipuji jména jako ANTAEUS, LVCIFYRE, ARCHGOAT. Především kytarová sekce je podobná francouzským ANTAEUS a jejich „satanic audio violence“.

Žijeme ve francouzsky mluvící části Švýcarska, takže jsme byli ovlivněni především 90´ pařížským satanic death a black metalem. Máš pravdu ohledně ANTAEUS, „Cut Your Flesh and Worship Satan“ mělo velký vliv na hudební směřování EoG, stejně jako počiny ARKHON INFAUSTUS, HELL MILITIA. Další inspirací jsou určitě CONQUEROR, SARCÓFAGO.

Co se týče zvuku kytar, přijali jsme způsob jakéhosi „břitva“ zvuku, jelikož to zní velice dissonantně a intenzivně. Přidali jsme nějaké hnusné akordy a nakonec to vytvořilo velice masivní atmosféru, na což navazujeme rychlými sypačkami.

Zajímáte se o současnou francouzskou scénu? Dějí se tam zajímavé věci.

Abych byl k tobě upřímný, jsme tak trošku odpojeni od současného dění a soustředíme se čistě na naši hudbu. Samozřejmě, občas náhodou (třeba na fórech) narazíme na nějaký nový materiál, který je zajímavý a zasraně zlý. Například RITUALIZATION z Francie jsou naprosto skvělí jak na albu, tak živě.

Mimochodem, proč hrajete pouze s jednou kytarou?

Před změnami, které se udály v line-upu, jsme používali dvě kytary. Nicméně potom jsme se rozhodli jednu změnit na basu, abychom dosáhli hutnějšího zvuku. Máme nějaké nápady do budoucna, ale nejsme si jisti. Budeme sestavu ještě rozvíjet, pokud budeme cítit, že je zvuk potřeba někam posunout.

Pocházíte ze Švýcarska. Jaká je tam scéna? Osobně mám rád Švýcarsko díky DARKSPACE. Neskutečná muzika. Chodí zde lidé na koncerty?

Francouzská část, kde my žijeme, nemá moc co nabídnout, pokud se zaměříš na brutální a temnou muziku. Nicméně německá část má mnoho dobrých kapel a lidé zde scénu podporují. V průběhu tour jsme si ale uvědomili, že je pro Švýcarsko nemožné nějak konkurovat státům jako Německo, Polsko, Itálie, nebo třeba i Anglie v počtu maniaků a způsobu, jakým si užívají koncerty.

Co vlastně znamená jméno „Eggs of Gomorrh“?

„Vejce“ jako na začátku, plod, narození, a „Gomorrh“ jako hřích a všechno, co je zvrácené a perverzní. Je to monument nenávisti a choroby. Satanistický sex a rouhavé mučení. Začátek všeho, co je zlé.

Díky za rozhovor, a dál šiřte zkázu..

Díky za podporu kámo, naprosté absolutno!

Facebook


Zveřejněno: 23. 11. 2017
Přečteno:
3817 x
Autor: Richard | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář