Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
HUSMAN FEST

Dotazník za kapelu vyplnil její kytarista a zároveň i manažer Martin Gábor.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Vznikli sme okolo roku 2008 a funguje nám to až do dnes. Názov ALTER EGO je pre nás příznačný, nakoľko v civilnom živote sa každý z nás venuje iným veciam jako hudbe, ale keď vezmeme do rúk nástroje, meníme sa na divé zvery hladné po rock´n´rolle. (úsmev) Hudba je naše druhé ja, cítime to tak, preto tento názov. 

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Spevák Simi, ešte ako malý chlapec chodil do ZUŠ na klavír, teda s hudbou bol spätý od malička. Učil sa aj sám na gitaru, ktorú mu kúpili rodičia, keď mal cca 19-20 rokov. No až po dospeláckych výjazdoch a nejakých tých stanovačkách, kde si partia dobrej nálade spievala, vzikali v ňom ambície skúsiť to aj v kapele. Dovolím si povedať za seba a aj za ostatných chalanov, taktiež navštevovali v ranných časoch hudobné školy (ja - Miris a gitarista Matis) a začali sme hrávať aj v iných v kapelách. Dundyho otec je tiež bubeník, takže je tam jasná línia, ktorou si prešiel a prešiel si tak isto aj mnohými ďalšími kapelami + má na konte viacero štúdiových albumov.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni a jakým způsobem jí šíříte?

Nahrávať sme začali v novembri 2014, pôvodne sme to chceli nahrať čo najrýchlejšie, kúsok sa to síce natiahlo, ale myslím, že výsledok stojí za to. Pod finálny zvuk sa podpísal Tomáš Višňovský, bubeník z CHIKI LIKI - TU - A, ktorý nám to pomohol dať do finálnej podoby začiatkom roka 2017. Počas samotného nahrávania panovala filozofia, že každý hudobník mal voľný priestor na sebarealizáciu a nahral proste to, čo cítil. Snažili sme sa zminimalizovať nejaké vzájomné ovplyvňovanie. Len čo bol album s názvom "Back to Rock´n´Roll" po zvukovej stránke hotový, pustili sme sa do natáčania videoklipu k titulnej skladbe s rovnomenným názvom. Album sme predstavili spolu s novým videoklipom prostredníctvom prešovského Sky rádia, sociálnych sietí, našej webstránky a televíznej relácie Czech blade na TV Rebel. Po vydaní albumu sme poskytli množstvo rozhovov pre rockové magazíny, v ktorých sa zakrátko objavili zaujímavé recenzie na náš album.

Posílali jste nahrávku někam na vydavatelské firmy, případně kam, jaká byla/nebyla odezva?
 
Spočiatku sme mali v pláne spraviť album na vlastné náklady, no v poslednej chvíli sa nám ozval Marián ‘Albbert‘ Horváth z časopisu Metalscéna, ktorý svojho času púšťal naše demá na internetovom rádiu Hardland. Celú dobu nás sledoval a nezištne podporoval od našich začiatkov. Prostredníctvom neho sme sa spoznali s Jurajom Haríňom z vydavateľstva Slovak Metal Army, ktorému sa náš projekt zapáčil a ktorý bol ochotný s nami spolupracovať. Vydavateľstvo pod taktovkou Juraja Haríňa pre nás v súčasnosti robí množstvo potrebnej roboty, čo sa týka proma albumu, za čo sme im veľmi vďační. 

Texty – proč jste rozhodli pro angličtinu, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Podľa nás je angličtina univerzálny jazyk na to, ak kapela chce osloviť širšie publikum ako len domáce. Máme totižto pocit, že rocková hudba a jej tvrdšie odnože tahajú popri slovenskom mainstreame za kratší koniec, preto sa chceme presadiť niekde, kde by to pre nás malo väčší zmysel. Autorom textov je v drvivej väčsine spevák Simi, ktorý čerpá hlavne zo svojich životných situácií, či už sú radostné alebo smutné, ba až hrôzostrašné (smiech), nemám tým na mysli hororovú tématiku, ktorá je bližšia iným žánrom. Niekedy nám napíše fajnový textík aj náš aj keď už bývalý aktívny člen Dušan, ktorý našu kapelu takto podporuje na diaľku, keďže z pracovných dôvodov sa prestahoval. Samozrejme v našich skladbách nesmie chýbať staré známe „Sex, drugs and rock´n´roll“ a  v našom podaní aj alkohol. (smiech)

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Každa líška chváli vlastný chvost a skoro za všetkými týmito vecami stojím ja. (úsmev) Som ten obetavý člen kapely, čo rieši grafiku, web, plagáty na koncerty a všetko s tým spojene. Veľmi ma to samozrejme baví, samozrejme niesom profk  a mám mhoho známych, ktorí mi poradia, pomožu a ukážu ako na to. Asi sa zhodneme, že kvalitný materiál pre marketing kapely je veľmi dôležitý, lebo ten predáva. Preto sa usilujem, aby výsledok bol čo možno najlepší.  

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Tých je veľmi veľa od klasického rocku až po tvrdý metal. Mohol by som vymenovať abecedný zoznam našich obľúbených kapiel od AC/DC až po ZZ TOP. V prvom rade sa ale snažíme hľadať inšpiráciu pre skladby v nás samych, našich každodenních radostiach či naopak starostiach. 

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Asi neexistuje človek, ktorý by to vedel spočítať. Snažime sa hrať čo možno najčastejšie. Veľmi radi máme moto akcie, na ktorých sú primárne fanúšikovia rockovej muziky, ktorá je pre ich komunitu neoddeliteľnou súčasťou. Hrávame radi všade, kde nás pozvú, teda od klubov až po open air akcie, ako sú napr. festivaly, regionálne mestské akcie atd. Myslím, že nemáme žiaden extra pamätný koncert, ktorý by sa nám vydaril najviac, každý jeden koncert sa snažíme odohrať s čo možno najvyššou dávkou profesionality a rockového citu. Keď ten náš rock and roll baví nelen nás, ale aj ľudí naokolo, cítime, že to celé má zmysel.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Tým, že tvorba, ktorou sa prezentujeme, je písaná výlučne v anglickom jazyku, máme záujem osloviť širšie publikum siahajúce aj za hranice. Akonáhle by bola príležitosť ukázať sa aj v zahraničí, neváhali by sme ju zaiste využiť.

Plány do budoucna...

Pre blízku budúcnosť je základným plánom dostať náš album "Back to Rock´n´Roll" do uší čo najširšiemu publiku a aktívne koncertovať všade kde sa len dá. 

RECENZE

Bandzone
Facebook
Bandcamp


Zveřejněno: 13. 10. 2017
Přečteno:
3908 x
Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář