Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

CD 2017, Slovak Metal Army / hard rock/rock\'n\'roll / Slovensko

Mezi tituly, které do redakce Fobie před časem dorazily na recenzi od firmy Slovak Metal Army se nacházelo i debutové album party s názvem ALTER EGO, které nakonec po nějaké době přistálo u mých uší. Jelikož kapel s tímto jménem existuje nebo existovalo hned několik, tak raději na úvod upřesním, že v tomto případě se jedná o skupinu ze slovenského Prešova, která funguje od jara 2008 a ve své muzice se věnuje mixu hard rocku a rock 'n' rollu inspirovanému tvorbou kapel 70. a 80. let, doplněnému anglickými texty, jejichž autory jsou zpěvák Stanislav Simkulet a bývalý člen Dušan Rendoš. Po docela dlouhých porodních bolestech se klukům i díky SMA letos v červnu konečně povedlo vydat debutové CD „Back To Rock´n´Roll“, s jehož natáčením původně začali už koncem roku 2014.

Deska přináší celkem 11 songů, které mě, upřímně řečeno, za mé rockmetalové srdce zas až tolik nevzaly – a že jsem se s narůstajícím množství poslechů opravdu hodně snažil. Jelikož se jedná o debutové CD po nějakých cca 9 letech činnosti (samozřejmě je třeba brát v potaz již zmíněnou skutečnost, že nahrávání bylo započato už v roce 2014 a skladby tedy dle mých informací pochází z let 2008 – 2013), tak bych očekával, že kapela bude mít za tu dobu opravdu našlapaný repertoár a bude tím pádem na své prvotině sázet jednu kvalitní pecku za druhou (ve většině těchto případů to alespoň tak bývá). Ovšem u ALTER EGO jsem poněkud rozpačitý, protože ani po cca 15 přehráních jsem nenašel moc písní, které by se mi zaryly do paměti a jejichž melodii bych si třeba i nevědomky pobrukoval. Jedinými vyjímkami jsou pětka „Nobody Can Touch My Baby“, což je věc plynoucí v klidnějším tempu obohacená říznějšími pasážemi a pěkným kytarovým sólem a svižná devítka „Rock Habit“, která je výrazově asi nejtvrdším songem z celé kolekce. Ostatní materiál mi přijde poměrně nevýrazný a nezáživný. Popravdě ani nedokážu úpně přesně popsat čím to je, že na mě tvorba skupiny takto působí, ale kyž ji porovnám například s muzikou domácích THE COMPLICATION, které jsem recenzoval před nějakým časem a kteří se zhruba pohybují ve stejném hudebním ranku, tak si prostě nemůžu pomoct. Přitom třeba jedna z nejdůležitějších věcí pro jakoukoliv kapelu, post zpěváka, je obsazený výborným pěvcem Simim (zároveň obsluhuje i klávesy), jehož vokální projev je zřejmě tím, co mě na CD nejvíce zaujalo. Taktéž ostatní kluci ukazují, že na své nástroje umí, zvukový kabát od Tomášů Spišáka (obstaral samotné nahrávání) a Višňovského (mix a mastering) je v pohodě, ale jako celek to na mě zkrátka moc nefunguje.

Disk je opatřený obsáhlým hezky zpracovaným bookletem se spoustou fotek (autorem je Michal Kravec) a veškerými texty, jehož výslednou podobu si vzal na starost basák kapely Miro Mal'covský. Pochopitelně nechybí ani informačně bohatý promo list, jenž je u firmy SMA naprostou samozřejmostí.

Je mi jasné, že samotnou kapelu nejspíš tímhle článkem úplně nepotěším, ale co se dá dělat, třeba to vyjde příště. (úsměv)

Seznam skladeb:

  1. Rear-View Mirror
  2. Back To Rock & Roll
  3. Restless
  4. Who Knows…
  5. Nobody Can Touch My Baby
  6. Sex Machine
  7. Paralyzed
  8. Rock City
  9. Rock Habit
  10. Back Door Love
  11. Atomic Bomb

Čas: 55:22

Sestava:

  • Stanislav Simkulet – zpěv, klávesy
  • Martin Gábor – kytary
  • Miroslav Mal'covský - basa
  • Martin Dudáš – bicí 

ROZHOVOR

Web
Facebook
Slovak Metal Army


Zveřejněno: 13. 10. 2017
Přečteno:
4222 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář