Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

CD 2017, Godz ov War Productions / death metal / USA

„To je hnus, velebnosti!“ vykřikla by zřejmě Kelišová po prvních minutách seznámení se s obsahem CD, jež bude předmětem následujících pár řádků. A asi by takto vyjekla nejen ona, ale většina spořádaných a uvědomělých občanů, jejichž představa o death metalu končí někde u AMON AMARTH. Tohle je totiž opravdu hnus, a strašně krásný, podotýkám. Hnus o hnusu, jak už napovídá název kapely PIG’S BLOOD, jež vyvrhla svůj eponymní debut na prokletý zemský povrch pod záštitou polských Godz ov War Productions, kteří jsou mezi fandy extrémního a hlubokého undergroundu už nějaký ten pátek známí.

Snad jen sám rohatý ví, jak se smečka z amerických Milwaukee dostala pod ochranná černá křídla sympatických polských vydavatelů, jisté je, že můžeme být za to rádi. Leccos napoví už první fyzický kontakt s šesti panelovým digipackem – po pár vteřinách prohlížení je jasné, že zde opravdu nepůjde o žádné opěvování krásy lidské rasy, naopak, po letmém prozkoumání grafického obsahu včetně textů je jasné, o čem to vše bude. Válka, člověk horší než dobytek, zvrácená společnost, násilí pro násilí, otevřená stavidla těch nejnižších půdu ve jménu boje a destrukce. Tohle není opěvování války a s ní souvisejících hrůz, zde jde přímo o její charakteristiku. Natvrdo, hrubě, špinavě, bez rukaviček, se surovostí hladové bestie, jež s příchutí mědi na chřípí zaslepená vrhá se po všem, co živé jest.

S tím samozřejmě koresponduje samotný hudební obsah, to dá rozum. Po prvních taktech si prostě musíte vzpomenout na nezapomenutelný feeling starých BELPHEGOR a jejich Poslední večeře, stejně jako na BEHERIT ve svém nejbrutálnějším období. Při troše fantazie si vybavíte pravěké netvory jako BLASPHEMY, BESTIAL WARLUST, INCANTATION nebo dokonce IMPALED NAZARENE, z dalších destruktorů naskočí na mysl kupříkladu ARCHGOAT či REVENGE, další jména si ctěný čtenář doplní sám. Špinavý a obhroublý death metal, syrový jak čerstvě odseknutá flákota masa, neučesaný, podaný skoro až s punkovým přístupem. Album „Pig’s Blood“ se nese v převážně zběsilém a ještě zběsilejším tempu, občas mám pocit, že kytarista svůj nástroj přímou znásilňuje, příjemným (a potřebným) zpestřením jsou proto pomalejší pasáže, které si svou zvráceností nezadají s těmi agresivně rychlými. Muzika není nijak komplikovaná, ale při pozornějším poslechu sami přijdete na to, že členové PIG’S BLOOD už něco odehrané mají, a ví přesně, čeho a jak chtějí dosáhnout.

Výborně je záznam ošetřen i zvukově, akurátně potřebám alba. To asi (určitě) nebude pro každého, ale zase si nemyslím, že cílová posluchačská obec bude malá. Lidí chápajících tyto hudební zvěrstva a majících je v oblibě je podle mě naštěstí pořád dost, a tak nezbývá než doufat, že se amíci v záplavě ostatních žánrových souputníků neztratí. Jejich debut je totiž dalším důkazem, že kvalitu netřeba hledat jen u známých a renomovaných vydavatelství, a že i za menší peníz lze dosáhnout skvělého výsledku. Bravo.

Seznam skladeb:

  1. Misanthrope Absolute
  2. Iron Justice
  3. Taste the Fucking Poison
  4. Torches of War and Retribution
  5. Rats (This World Is a Sewer)
  6. Death March Insanity
  7. The Age of Endless War
  8. First Step in Making Things Right
  9. Deniers of the Root
  10. There Will Be No Law

Čas: 36:20

Sestava:

  • OverlordOfTheUnderDwellers – kytara
  • InfernalScumbag – kytara
  • HorriblePerson – basa, zpěv
  • DrugPervertDeathHammer – bicí

Bandcamp

Facebook

Godz ov War Productions

 


Zveřejněno: 30. 09. 2017
Přečteno:
3744 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Prepil | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář