Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

CD 2017, Shinigami Records / brutal thrash metal / Brazílie

Brazilská scéna je obrovská, do Evropy se ale dostane jen zlomek kapel. Buď obětují nemalé finance a vyrazí na turné (ti šťastnější), nebo aspoň rozesílají promáče na recenze. Druhou cestu zatím zvolili SKINLEPSY, parta z největšího města Sao Paulo, v kterém žije tolik lidí jako v celém Česku. Kapela sice vznikla v roce 2003, ale to fungovala jen krátce (stihla nahrát demo), až v roce 2011 došlo k reunionu a poté vydání dvou řadových alb. To druhé vyšlo letos v květnu nejdříve jen digitálně, následně na CD po Shinigami Records.

V záhlaví uvedený termín brutal thrash metal sice vypadá trochu zvláštně, první slovo se většinou skloňuje ve spojení s death metalem, ale když „Dissolved“ poslouchám, musím s muzikanty souhlasit. Oni opravdu hrají hodně tvrdý thrash metal, který se oním brutálním slovem nechá připodobnit. Nejvíc brutal je vokál, který má hodně blízko k deathmetalovému řevu, muzika ke kovu smrti taky sem tam zabrousí. Hned v první skladbě se SKINLEPSY ale prezentují ostrým thrashem, přičemž střídají tempa od hodně rychlých po střední – a v těch středních koketují s death metalem. Thrashové pasáže mi připomínají DESTRUCTION a podobně zaměřené kapely, nechybí ani sólo a svižná pasáž, která fanoušky na koncertech bezpochyby rozpohybuje. Dvojka „The Mentor“ se valí silou tanku, nechybí další kvílivé sólo, ale postupně mi začíná překážet vokál. Ochraptělý Andrého hlas by se spíše hodil do nějakého hororu… a ona strašidelná muzika taky přichází. „Ask to Diablo“ je zamotanější, jako soundtrack k filmu by se asi použít nedala, přesto z ní je cítit něco divného, něco, co se odvíjí za oponou, a když v refrénu řve více hlasů „ask to diablo“, nahání to strach.

Brazilci se snaží, aby nahrávka nenudila, takže střídají vstřícnější skladby se složitějšími, nebo ozvláštňují přímočaré thrashové marše různými zvraty, pokřivenými melodiemi, v podstatě se „Dissolved“ neposlouchá špatně, na druhou stranu nejde o materiál, který by člověka posadil na zadek a utkvěl mu na delší dobu v paměti. Podobných počinů vycházejí ročně desítky, většinu člověk ani nedoposlouchá, když na ně narazí na internetu… Když ale dorazí z takové dálky fyzický nosič, ze slušnosti tomu několik poslechů věnuji a v případě SKINLEPSY toho času nelituji, neotravovalo mě to, ale ani nesestřelilo. Tu a tam jsem uznale pokýval hlavou, tu a tam, paradoxně většinou při thrashových kvapících, jsem si pomyslel cosi o opakování se, nebo že je ona pasáž příliš dlouhá, a nakonec došel k závěru, že se k poslechu vracet nebudu. Ne, že by šlo o nějaký provar, ale je to klasický průměr, s průměrným lehce zahuhlaným zvukem.

Průměrná je i grafika, pohled na CD signalizuje spíše death metal, jak titulní obrázek, tak logo, ale oboje klame. Osmistránkový booklet obsahuje všechny potřebné údaje i fotku muzikantů, kteří  vypadají na plus mínus čtyřicet, takže asi mají jasno, co a jak chtějí hrát a těžko už se budou měnit...

Seznam skladeb:

  1. Perfect Plan
  2. The Mentor
  3. Ask to Diablo
  4. The Hate Remains the Same
  5. Caustic Honor
  6. Dissolved
  7. Blood and Oil
  8. Insomnia
  9. A New Chance of Life
  10. Murder

Čas: 39:10

Sestava:

  • Evandro Junior - drums
  • André Gubber - guitars, vocals
  • Leonardo Melgaco - guitars

Bandcamp
Facebook

 


Zveřejněno: 14. 09. 2017
Přečteno:
3460 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář