Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

CD/LP 2017, Antena Krzyku / post hardcore, sludge / Polsko

Polská parta z Vratislavi GUANTANAMO PARTY PROGRAM se motá na podzemní scéně už něco kolem deseti let. Za dobu své existence má několik nahrávek a když se podíváme na jejich skóre u těch nejdůležitějších záseků na pažbě, dostaneme se k číslu tři. Odtud i název poslední desky, prostě a jednoduše „III“. Třetí full album v desetileté historii kapely je tak akorát na to, abyste měli před sebou spolek, který má jasno, jak chce znít a aby jeho aktuální počin netrpěl žádnými školáckými neduhy.

GUANTANAMO PARTY PROGRAM zakotvili ve vodách, v kterých se nikam vyloženě nespěchá a kde se jejich zvuková masa spíš převaluje středním tempem a postupem času v každé z jednotlivých skladeb nabírá na síle, aby ke konci udeřila ničivou silou. Tím chci říct, že všechny kompozice mají hlavu a patu a staví na žánrových základech, jenž jsou dodržovány až předpisově. Postupné stavění atmosféry s předpokládaným finálovým závěrem, při kterém byste se měli prohýbat jako stromy v lese (to vše za předpokladu, že vám vše sedne, tak jak má), tady najdete.

Hudba GUANTANAMO PARTY PROGRAM tu sílu má, bohužel ale často, vlastně skoro celou dobu čekám na něco, co by kapelu odlišovalo od tisíce jiných post metalistů nebo sludgerů. Ve své podstatě tahle pětičlenná parta přehrává ty nejklasičtější postupy a zní přesně tak, jak se při vyslovení žánrů s nimi spojenými dnes očekává. Podobných kapel je opravdu strašně moc a i když se GUANTANAMO PARTY PROGRAM několikrát pochlapí a přijdou se zajímavými a několikrát i dokonce silnými momenty, pořád vám to bude něco připomínat. Severská inspirace od CULT OF LUNA může být jmenovaná jako ta největší podobnost. Taková pátá věc v pořadí by mohla vyprávět.

Co si myslím, že je třeba ocenit, je, že album „III“ pracuje se skladbami na celkem běžném časovém prostoru, který je tak akorát. Žádná z osmi věcí nepřesáhne šest minut, tudíž jsou naplněné nápady až po okraj. V každé ze skladeb se neustále něco děje a nevznikají tak prázdné prostory, které by nahrávku natáhly o dvacet minut. Mám takový pocit, že kdyby kapela po něčem takovém toužila, bylo by to v jejích silách, ale záměr je jasný, na čtyřicet minut se zakousnout posluchači do kůži a po celou dobu tam vydržet.

Kapela klade důraz na to, že je, v mém případě balení CD, zpracováno v duchu a principech DYI, což na čtyřpanelovém digipacku není nijak znát. Ten je udělaný vkusně, kvalitně a bez kompromisů. Grafické zpracování jde pocitově ruku v ruce k hudení složce. Zajímavostí je potom fakt, že skladby nemají názvy, což už dnes až tak nešokuje, ale jsou uvedeny jen pod časovými údaji. Takže může dojít k zajímavé debatě, kdy se budete s kámošem dohadovat o tom, jestli je lepší „5:50“ nebo „5:02“.

Seznam skladeb:

  1. 5:50
  2. 4:46
  3. 5:02
  4. 4:02
  5. 5:37
  6. 4:03
  7. 5:45
  8. 5:01

Čas: 40:04

Sestava:

  • Wojtek
  • Darek
  • Lukasz
  • Jakub
  • Grzesiek

Facebook


Zveřejněno: 31. 08. 2017
Přečteno:
3453 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář