Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Odpovědi na otázky, do nichž se dle informací zapojila celá kapela, zaslal do redakce bubeník Petr Bobajevský. Výsledkem jsou řádky níže.

Po zhruba šesti letech od vydání vašeho debutu „Dobyvatelé part I.“ jste letos v červnu přišli s jeho pokračováním. Jestli se nepletu, tak už v létě 2013 jsi v našem anketním rozhovoru zmiňoval, že na něj chystáte materiál, nakonec je ale mezi oběma alby zmíněná šestiletá mezera. Co bylo nakonec hlavním důvodem toho, že vaši fanoušci museli na druhý díl čekat poměrně dlouho?

Měli jsme na kapelu málo času, protože každý máme svojí rodinu a zaměstnání, takže nebylo tolik prostoru na skládání nových věcí a též byl nedostatek financí na vlastní nahrávání.

Samotný název CD, tedy „Dobyvatelé part II.“ byl znám už dlouho dopředu, takže předpokládám, že i o jeho obsahu jste asi měli konkrétní a jasnou představu, nebo se mýlím?

Že budeme pokračovat v „Dobyvatelých part II.“ bylo jasné z názvu prvního CD „Dobyvatelé part I.“.

První deska byla dle textových témat rozdělena do několika částí, oproti tomu dvojka už vyšla jako klasický jednolitý celek. V čem Ty sám vidíš mezi obsahovou náplní obou CD rozdíl, je – li tedy nějaký? Přistupovali jste například ke skládání materiálu jiným způsobem?

Na CD „Dobyvatelé part I.“ jsme měli více času, je melodičtější. Dvojku jsme udělali tvrdší a vynechali jsme tam rozdělení témat jako u jedničky.

Hlavními náměty vašich textů, jejichž autorkou je na novince z drtivé většiny zpěvačka Andrea jsou různé historické postavy a události. Zajímalo by mě, kde konkrétně bere inspiraci pro psaní a zda jí při výběru témat necháváte naprosto volnou ruku nebo je nejprve nějak vzájemně konzultujete?

V textech má Andy volnou ruku, nikdy nečerpá z filmů, vše si shání po různých dostupných informacích. Ve zkušebně vždycky nahodíme téma, o čem by skladba mohla být. 

Andrea se v letošním roce stala rovněž zpěvačkou kapely AFTER RAIN. Mění se tím něco na její pozici a účinkování v GARANTU?

Na její pozici v GARANTU se tím nic nemění.

Co se týče samotné muziky, tak největší podíl na její tvorbě mají klávesák Johny a kytarista Jim, ale pokud vím, ta se u vás do skladatelského procesu zapojují i další členové skupiny. 

Hlavními skladateli muziky jsou klávesák a kytarista, společně se doplňují, jejich nápad se přenese do zkušebny a po různých úpravách vzniká samotná písnička.

Je pro vás vydáním druhého dílu téma „Dobyvatelů“ uzavřeným příběhem nebo se chystáte v budoucnu pustit ještě do dalšího pokračování?

S tématem „Dobyvatelů“ je konec, ale dalším námětům o historii se nebráníme, uvidíme, co přinesou další nápady.

K nahrávání alba jste se znovu uchýlili do čestického Hellsoundu Honzy Kapáka. Proč právě tento výběr a v čem pro vás vidíš hlavní přednosti tohoto studia?

Honzu jsme poznali už při nahrávání CD „ Armagedon“ (2005) a byli jsme s jeho prací velmi spokojeni. Panuje u něj klid a pohoda při natáčení, mimo to má s námi obrovskou trpělivost.

Pro vydání CD jste tentokrát získali firmu Support Underground, která se však primárně zabývá vydáváním nahrávek naprosto odlišných hudebních stylů. Jak vůbec došlo k této vaší spolupráci a co si od ní jako kapela slibujete?

K firmě Support Underground jsme se dostali díky Petrovi Štěpničkovi z webzinu Metalforever, který se o nás zmínil před vydavatelem, tak jsme navázali spolupráci. Slibujeme si od toho propagaci kapely a posunutí o krok dopředu.

Jaké největší rozdíly vidíš v tom, když jste si tehdy první desku vydávali sami a teď, když jste dvojku svěřili firmě?

Neměli jsme propagaci, která je výhodou agentury.

Klip jste pořídili ke skladbě „Non Nobis, Domine“. Pověz nám pár slov o jeho natáčení, proč byl vybrán právě tento song a zda do budoucna chystáte ještě nějaké další video?

Náš kamarád Roman Sirotek, který se ujal natáčení, vybral písničku „Non Nobis…“ protože se mu líbila a měl k ní určitou představu. Natáčeli jsme na různých místech -  Pískovna Strakonice, Hrad Choustník, Hláska Soběslav, za to všem děkujeme, že nám umožnili přístup do těchto prostor. Další připravovaný klip bude k písničce „Hon na čarodějnice“, který je už z půlky hotový.
 
V době mezi oběma deskami u vás došlo ke změně na postu basáka, kdy do skupiny přišel Milan Říman. Mohl bys v krátkosti říci něco o této rošádě a zároveň představit současného člena?

Venca se rozhodl od nás odejít z rodinných důvodů. Nového basáka jsme začali hledat tak, že jsme oslovili známé, jestli někdo o někom neví. Po týdnu se ozval Milan, kterému se naše muzika líbila, a po testu ve zkušebně jsme zjistili, že k nám skvěle padne.

Rovněž si pamatuju, že jste hledali schopného manažera. Zadařilo se vám nějak v tomto ohledu?

Zatím jsme žádného schopného manažera nenašli, vždy zůstalo jen u slibů.

V minulosti jsi též zmiňoval, že jedním z vašich cílů je dostat se více do povědomí domácích fanoušků. Podařilo se tento plán naplnit, pokročili jste v tomhle směru k vaší spokojenosti?

Jsme zatím tam, kde jsme byli předtím, nikam jsme to neposunuli, nikam jsme to necpali, neměli jsme ani žádnou reklamu nebo podporu někoho, kdo by nás zviditelnil, uvidíme až ted' s firmou Support Underground. Zatím jsme se spoluprácí spokojeni a za těch pár dní pro nás udělala mnohem víc než my sami za celou dobu existence kapely.

Závěrem se ještě tradičně zeptám, co GARANT v nejbližším období čeká a na co se od vás vaši fandové můžou těšit?

Jak jsme již zmínili, připravujeme nový klip k písni „Hon na čarodějnice“, bohužel fanoušci nás na koncertech letos moc neuvidí, protože jsme se zaměřili hlavně na nahrávání CD a vystoupení nikdo nedomlouval, takže teď nemáme možnosti ke hraní, uvidíme, co bude příští rok.

RECENZE

Web
 


Zveřejněno: 20. 08. 2017
Přečteno:
3767 x
Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář