Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

CD 2017, Metal Age productions / brutal death metal / Slovensko

Už několik týdnů pracuji na hřbitově plném démonů a hloubím hroby jeden vedle druhého, hezky v řadě za sebou. Jejich hloubka je jen něco málo přes tři metry. Přesně tak, jak vrchní hrobník přikázal. Ještě nevím, kolik času mi zbývá, než budu hotov s těmito chladnými noclehárnami pro ty, co se už nikdy neprobudí. Jediné co vím, je, že všechen ten pot a tlející kosti okolo se lépe snáší s hudbou, jenž je právě k tomuto účelu stvořená. Proto bez jakékoli známky vyčerpání kopu stále jednu jámu za druhou.

Pro fanoušky death metalu tohle jméno nebude žádným novým křížkem na poli plném mrtvol. Jen pro připomínku dodám, že kapela vznikla na podzim roku devadesát pět. A od té doby vyvrhli PERVERSITY na světlo světa mimo jiné i pět plnohodnotných nahrávek. Ta poslední se jmenuje „Idolatry“ a opět přináší skvělou porci metalu toho nejhrubšího zrna. Muzikanti se již od začátku založení kapely netají svými sympatiemi ke klasikům žánru, jako jsou IMMOLATION, SUFFOCATION nebo SINISTER. A právě s novinkovým materiálem jsou ve své cestě k přiblížení se výše uvedeným smrtonosným tělesům zase o něco blíž.

Ihned první štych je příjemná rubanice, jak se sluší a patří. Místy pro odlehčení okořeněná o melodickou kytarovou linku. Právě v této skladbě jde asi nejlépe slyšet, jak hezky je hudba podkreslená hutnou kytarovou hrou. To ve druhém kousku se muzikanti s nikým a ničím moc nepářou. Bicí mají sílu rozbíjet lebky a kytary je posléze rozmělní na prach. Stejně je na tom i čtvrtý song. Jeho intenzita a naléhavost je těžká, asi jako poslední hodina života na spalující poušti. Právě po tomto kousku přichází mírné zvolnění v podobě „Altar of the Swine“. Tato položka se oproti ostatním vleče pomalu, jako smuteční průvod, jenž je na konec své cesty k hrobu rozehnán ohnivým bičem samotného satana. S hudbou koneckonců skvěle koresponduje i text, který je plný temnoty, nenávisti a tlejícího masa. Však od „Necrobeast“, která plynule navazuje na předešlou skladbu, se opět jede v nejvyšších otáčkách takřka až do konce alba. Jen tu a tam se jako malé odlesky naděje opět objeví melodické kytary. Ale jinak je to stále pouze nenávist, krev a slzy. Prostě vražda ve své nejhorší podobě. Pokud jsem výše zmínil skvělou práci kytary a bicích, tak věřte, že i baskytara si zaslouží zmínku. Vždyť i ona několikrát během poslechu dostane prostor. Sice to jsou povětšinou jen krátké úseky, ale i ty dokazují, že tento nástroj je plnohodnotným zástupcem, který do hudby PERVERSITY neodmyslitelně patří. Stejně je na tom i zpěv. O ten se opět postaral Juraj „Kazatel“ Handzus a i tentokrát má jeho řev sílu trhat maso od kostí. Tomu napomáhá i sound z Barla Studios. Protože právě tam se nahrávaly veškeré nástroje a míchala hudba. I přesto, že jsou jednotlivé nástroje dobře slyšitelné, tak mi občas trochu chybí taková ta plastičnost a živelnost. Ale to je jen drobný nedostatek, kterého si člověk všimne až po několika posleších.

O grafickou vizáž přebalu se postaral jistý Peter H. z Digital Wortex a musím říct, že jeho perokresby se mi opravdu líbí. Nejspíš to bude tím, že tento druh malby jsem si oblíbil už v minulosti, proto jsou pro mě jeho obrazy ke každému textu opravdu sympatické. Je příjemné sledovat stokrát ten samý výjev a vždy na něm najít něco, čeho jsem si dříve nevšiml.

Je fajn slyšet, že PERVERSITY i novinkovým albem opět dokazují, že jsou po více jak dvaceti letech existence stále schopní svou produkcí lámat kosti a exhumovat hroby. To je dobrá zpráva především pro ty posluchače, kterým death metal koluje v žilách a stále mají chuť slyšet něco nového.

Seznam skladeb:

  1. Blackmoon offerings
  2. Inter-sectioned
  3. Bloodletting Covenance
  4. Discreated but Reborn
  5. Altar of the Swine
  6. Necrobeast
  7. Sadistic Rites
  8. Ibex Cult Orgy
  9. Aphotic
  10. Womb of Abhorfence

Čas: 35:16

Sestava:

  1. Jozef „Dodi“ Kosc – kytara, zpěv
  2. Juraj „Kazatel“ Handzus – zpěv
  3. Peter „Necrocyklo“ Jakubík – bicí
  4. Martin „Fetus“ Calko – kytara
  5. Peter „Oci“ Ocipa – baskytara

http://www.perversityband.com/
https://perversity.bandcamp.com/


Zveřejněno: 09. 08. 2017
Přečteno:
4219 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář