Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Souhrn zajímavých alb, které vychází v červenci 2017 + tipy na koncerty.

V červenci letošního roku vyjde několik zajímavých desek. Proto bychom vám v tomto článku rádi uvedli některé z nich. Jedná se o novinky, na které se osobně těšíme, nebo nás z různých důvodů zajímají. Každý přidáváme i tipy na zajímavé koncerty, které nás zaujaly nejvíce. Pokud i vy máte zajímavé tipy na nová alba a koncerty v daném měsíci, neváhejte je napsat níže do diskuze.

Červencové tipy: Peťan

STEREO NASTY (Irsko) - "Twisting the Blade"
Heavy metal, vlastní produkce
Mladá irská kapela STEREO NASTY nachystala vydání nové desky na 1. července. Album "Twisting the Blade" vyjde ve vlastním nákladu kapely a bude obsahovat celkem devět skladeb. Těšit se můžete na poctivý heavy metal, který vychází z klasik žánru 80. let. Jedná se o druhý počin v diskografii kapely a dá se očekávat, že sklidí ještě větší uznání, než debut. Pokud máte rádi novou vlnu heavy metalu, STEREO NASTY vás nezklamou.

M.O.D. (USA) - "Busted, Broke & American"
Crossover/thrash, Megaforce Records
Billy Milano se zase zlobí! Už to vypadalo, že reunion legendárních M.O.D. bude záležitostí jen několika turné, ale po další dvouleté odmlce přichází kapela rovnou s novým albem. To vyjde 7. července u Megaforce Records a ponese název "Busted, Broke & American". Nabídne jedenáct válů, které vydají na půlhodinový materiál. Očekávat můžete klasické M.O.D. tak, jak je známe - thrash, hardcore, punk!

TAU CROSS (Kanada, UK, USA) - "Pillar of Fire"
Heavy/crust/doom, Relapse Records
Druhá deska zajímavého uskupení TAU CROSS vyjde 21. července u Relapse Records. Album se bude jmenovat "Pillar of Fire" a najdete na něm jedenáct nových skladeb. Již podle singlů je jasné, že TAU CROSS navázali na svůj skvělý debut a opět se ponesou na vlně doom/heavy/crust metal/rocku. TAU CROSS jsou zajímaví nejen hudbou, ale i svou sestavou. Určitě na poslech nezapomeňte!

Tipy na koncert:
5. - 9.7. Obscene Extreme festival - Trutnov, Bojiště
9.7. SOL SISTERE, SORATH, GOATCRAFT - Praha, Modrá Vopice
23.7. WARBRINGER, SUICIDAL ANGELS - Praha, 007 Strahov


Červencové tipy: Johan

TORTURE SQUAD (Brazílie) - "Far Beyond Existence"
Thrash/death metal, Secret Service Records
Červenec příliš zajímavých alb (z mého pohledu) nenabídne. Něco už vybrali kolegové, mě napadají třeba Brazilci TORTURE SQUAD, kteří jsou poměrně dobře známí i u nás, kde odehráli nejden koncert. Jejich předchozí deska se nesetkala s vřelým přijetím, ale tihle veteráni ještě poslední slovo neřekli a letos, po 27 letech existence, se budou snažit prodat svůj vrozený temperament na další náloži více thrash a trochu death metalu. Stane se tak 13. července, tak snad to nebude nešťastný den.

DECREPIT BIRTH (USA) - "Axis Mundi"
Technický death metal, Nuclear Blast a Agonia Records
Cenění technici si dali s novinkou na čas, po sedmi letech vydávají následovníka přechozího počinu "Polarity". "Axis Mundi" přináší devět nadupaných a hlavně pestrých kompozic, které nabízejí momonety takřka dech beroucí, tu a tam i dech beroucí méně (úsměv). Pro fanoušky DEATH a SUFFOCATION jasná volba, 21. července mohou vybírat z několika verzí CD a samozžejmě vyjde i vinyl.

Tipy na koncert:
15. 7. Týnecký mazec - Týnec nad Labem
21. - 22. 7. Enter The Eternal Fire fest (ASSASSIN, DEMONICAL...) - Volyně, koupaliště
9. 7. Festa De La Pohoda (THE RESTARTS...) - Vodňany, Sokolská louka


Červencové tipy: Opat

LIMBONIC ART (Norsko) – „Spectre Abysm“
Symphonic black metal, Candlelight Records
O vítězi z hlediska natěšenosti na některé z alb měsíce je u mě tentokrát jasně rozhodnuto. Na novou řadovku LIMBONIC ART se čeká už sedm let. S těšivostí ale kontrastruje určitá skepse. Přeci jen, v roce 2009 opustil kapelu jeden ze dvou členů Morfeus, Daemon na to zůstal sám a ač se mu deska „Phantasmagoria“, vyšlá rok po „osamostatnění“, celkem zdařila, na zásadní devadesátková alba neměla. Časy „Moon in the Scorpio“ či „In Abhorrence Dementia“ se nevrátí, přesto doufám a věřím, že „Spectre Abysm“ nezklame. Budeme moci posoudit 7. července, kdy album vyjde na CD u Candlelight Records.

DECREPIT BIRTH (USA) – „Axis Mundi“
Technical death metal, Nuclear Blast/Agonia Records
Tady jsme se s Johanem sešli, ale nemůžu DECREPIT BIRTH též nezmínit. Pro mě jedna z nejlepších technical deathových formací si dala s novým albem stejně na čas, jako předtím zmínění LIMBONIC ART. Od fantastické desky „Polarity“ se z poloviny změnilo personální obsazení, a tak se na novince poprvé představí basák Sean Martinez, jenž v letech 2012 a 2013 už nějaké koncerty s DECREPIT BIRTH odehrál, a bubeník Sam Paulicelli (ELIMINATOR, ex- ABIGAIL WILLIAMS atd.). Mixu, masteringu a reampingu „Axis Mundi“ se ujal Stefano Morabito, cover stvořil Dan Seagrave, jehož obálky zdobí celou diskografii DECREPIT BIRTH. „Axis Mundi“ vyjde 21. července na CD i 2LP u Nuclear Blast Records a Agonia Records.

EREB ALTOR (Švédsko) – „Ulfven“
Viking black metal, Hammerheart Records
Držitelé Quorthonovy vlajky EREB ALTOR sypou z rukávu jedno album za druhým. Od roku 2008 stihli vydat sedm dlouhohrajících desek. Pravda, ta poslední, loňská „Blot · Ilt · Taut“, obsahuje sedm coververzí skaldeb koho jiného, nežli BATHORY. Poslední autorské album Švédů s názvem „Nattramn“ tak vyšlo roku 2015. Ač jsou EREB ALTOR svým vzorem ovlivněni skutečně dosyta, pořád jsou schopni do svých kompozic vložit mnohé ze sebe, nejedná se o lacinou kopírku a čtveřici jejich hudbu věřím. Osmiskladbový počin „Ulfven“ vyjde 7. července na CD u nizozemských Hammerheart Records.

NORTHERN PLAGUE (Polsko) – „Scorn the Idle“
Black/death metal, vlastní vydání
Polští NORTHERN PLAGUE nejsou příliš známým pojmem. Na kontě dosud měli jediné album „Manifesto“ z roku 2014. Nebudu tvrdit, že přišli s přelomovým black/death metalem, inspirace domácími žánrovými velikány je znatelná, přesto mě deska (a zejména některé skladby) zaujala. I naživo to Polákům v Plzni fungovalo, akorát bych asi uvítal méně póz. První počin vyšel u rakouských Folter Records, tentokrát se zdá, že si kapela vydá album 28. července sama. Jak bude znít může napovědět vypuštěný singl „Man of Glass“.


Zveřejněno: 03. 07. 2017
Přečteno:
3836 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář