Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TELEPATIE VI

BULLDOG, V.P.O.ho, MAD RIDE

ROAD ROCK TOUR 2017 je společné miniturné, které podnikají kapely AVIDITY FOR..., BULLDOG a V.P.O.ho. A protože... (proto), tak jsem se původně rozhodl toto společné turné celé projet a pak napsat časosběrný report. No... byl to prvotní nápad, který mi přišel na mysl; po chvilce přemýšlení jsem ho zamítnul, neboť za prvé bych byl asi řádný blázen (musím podotknout, že by mi to ani nevadilo) a za druhé by to třeba nevyšlo – z osobních či pracovních důvodů. A tak padla další varianta (ta méně složitá), a to, že prostě budu brát, tak jak to přijde a vyjde.

První koncert  V.P.O.ho. v tomto roce proběhl v berounské Prdeli 14. 1. A protože V.P.O.ho se Martinu Hruškovi (bubeníkovi kapely BULLDOG, s kterou odehráli zmiňovaný koncert), zdáli sympatičtí (úsměv), začaly se domlouvat společné koncerty. A aby koncerty byly ještě zajímavější, tak Zbirožáci nezapomněli na spřátelenou kapelu AVIDITY FOR...

Pro pořádek termíny koncertů:

  • Prdelfest Vol. 3 - 24. 6. 2017 + KNEDLOFIL, ENORMIC, MAD RIDE (Beroun, RC Prdel)
  • Lednice Fest - 22. 7. 2017 + GREYMON (Lednice, náves)
  • Rockfestík - 5. 8. 2017 + SEPTIC PEOPLE (Zbiroh, Na Panelu)
  • Road Rock Tour 2017 - 6. 10. 2017 (Zdice)
  • Road Rock Tour 2017 - 28. 10. 2017 (Beroun, RC Prdel)


Prdelfest Vol. 3

A samozřejmě hned první akce, která byla připravena na horkou letní sobotu 24. 6. 2017 v berounském klubu Prdel, mi nevyšla podle původních představ. Auto trochu více zazlobilo a vypovědělo službu. Naštěstí byl ke mně osud nakloněn. Auto vedrem unavené skončilo na dálničním sjezdu do Berouna, kde jsem se v pohodě „doklouzal" na benzinu. Po dvouhodinovém maratónu telefonických hovorů (kdo mě odveze, neodveze) jsem nechal auto svému osudu a vyrazil do klubu. A protože mám z pekla štěstí, tak jsem si hned na první křižovatce stopl auto s kytaristou Hynkem z kapely V.P.O.ho.

S naším příjezdem do klubu doznívaly poslední skladby kapely MAD RIDE z nedaleké Hostouně. Zaznamenáván svižný rock, víc žel nestíháme, stejně jako další kapely, které už mají odehráno. 

Trochu rázněji a více heavy znějí místní BULLDOG. A jak jinak začít než prohlášením „Cítíte se nevesele? Jděte do Prdele". Tak to sedí, to jsem byl přesně já osobně (úsměv). Super jim to šlape a samozřejmě při pivku registruji našláplou skladbu „Demolice" i úsměvnou „Jsem prdlej", které pocházejí z loňského debutu „Chucky". A titulní rozvláčná sabbatovka mě potěšila nejvíc. Minimálně dvě písně jsem určitě ještě neslyšel a jednou z nich je „Země Česká".

Podtitulem tohoto festivalu je: „Každoroční festival kapel s autorskou tvorbou - ani koruna pro OSA" a tak si to každá kapela určitě vzala k srdci. A tak jsem tím pádem poprvé slyšel od V.P.O.ho set sestavený jen z vlastní tvorby. I když hudební tvář á la VITACIT zůstává patrná. Bavil jsem se náramně hlavně při skladbách „Boj", „Za co se platí" a „Svědomí", které kapela zvěčnila na loňské demo nahrávce. I když moc lidí nepřišlo, i tak to bylo řádně heavy a v klubu byla pekelná „Sahara", od které nepomohl ani „Avatar". Mě tahle kapela ani nemůže zklamat a písně na plnohodnotné CDjsou  již skoro nachystané. (úsměv) A protože jsem byl nepojízdný a s kapelou jsem měl společnou cestu, bubeník Láďa mě odvezl domů. A jak se říká, že je všechno zlé pro něco dobré, pozitivní věcí na porouchaném autě bylo, že jsem se na koncertu nemusel ohlížet zda si dát čí nedát pivo.

A pokud bych se neobjevil na dalším koncertě, s další reportáži, tak aspoň tímto krátkým reportem bych rád upozornil na společné turné kapel pocházejících z Berouna, Zbirohu a Plzně. A ještě bych přidal jednu bonusovou zprávu: Přijďte omrknout novou kytaru z dílny NBE Corp. Hořovice, kterou vlastní Hynek Bukvic a kterou je Jolana flying V s názvem HORUS, jak jinak, než signature Miloš DODO Doležal.
 


Zveřejněno: 01. 07. 2017
Přečteno:
3658 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář