Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
HUSMAN FEST

CD 2017, vlastní náklad / punk rock / Česko

„Toto CD je sestaveno z tvorby kapely VNITŘNÍ FAKTOR za posledních 8 let. Je určeno především jako dárek pro naše kamarády, fanoušky, pořadatele, recenzenty, spolubojovníky z dalších kapel, kohokoliv dalšího, kdo má naši tvorbu rád a v neposlední řadě také jako náš dárek k 18. narozeninám kapely. Všechny písně jsou nahrané a smíchané ve studiu Hostivař pod vedením Zdeňka Šikýře. A proč že to děláme tak dlouho? Protože nás to baví a máme to (se) rádi.“

Toliko citát samotné kladenské punkrockové kapely VNITŘNÍ FAKTOR, umístěný na přebalu jejího aktuálního alba, který jsem si dovolil vypůjčit na úvod tohoto článku. A jelikož se nic moc dalšího z papírové kapsy, v níž je CD uloženo, v podstatě už nedozvím, mohl bych recenzi po uveřejnění těchto několika řádků se základními informacemi skoro asi i ukončit. Ale jelikož nechci být tak strohý a na informace poměrně skoupý (jako skupina), přidám alespoň pár svých dalších postřehů k tomuto dílku. (úsměv)

Jak bylo uvedeno, deska s názvem „Vnitřní Faktor 18“, vydaná letos v březnu, přináší skladby složené kapelou v posledních 8 letech, tím pádem je nadmíru jasné, že se jedná o materiál, který vznikl v období po vydání zatím poslední řadovky „Slzy paní Poldi“ v roce 2009. Zde zařazené songy se v letech 2012 a 2015 postupně objevily na dvou společných albech s trnavskou punkovou bandou ZOTRWAČNOSŤ, tudíž věřím, že jsou skalním fanouškům VF velice dobře známé. Na úplný závěr celé kolekce je pak zařazená věc s všeříkajícím názvem „Hokejová“, kterou asi není třeba více rozebírat. Dohromady se jedná o 15 svižných punkrockových fláků v celkové délce necelých 40 minut, oděných do velice kvalitního zvukového kabátu, jenž je ostatně u Zdeňka Šikýře a jeho studia Hostivař již spoustu let dobrou tradicí, ať už se jedná o jakýkoliv hudební žánr. Texty bych řekl, že jsou takové poměrně tradiční a popisují různé životní situace a příběhy. Kdybych měl zmínit nějaké skladby konkrétně, tak nejvíce jsem si oblíbil trojku „Chlupatý ráno“, sedmičku „Vzpomínka“, kde mě zaujal zajímavý pomalý klavírní úvod a dvanáctku „Vlkodlak“, což je hodně chytlavá věc. 

Skrze toto kompilační CD se jednalo o mé první setkání s tvorbou Kladeňáků, a i když se nejedná o průřez úplně celou historií, ale pouze o sondu do kratší části jejich dosavadní existence, tak bych napsal, že se jedná o pohodovou punkrockovou nálož, která má určitě své dlouholeté fanoušky a další si třeba prostřednictvím těchto písní i najde.

Škoda jenom, že když už je CD mimo jiných věnováno i recenzentům, nepřidala skupina třeba formou doprovodného listu pár dalších informací o nahrávce, které by zajímaly nejen mě jako autora článku, ale i některé čtenáře. Jinak samozřejmě klukům přeju, aby je ta muzika bavila ještě minimálně dalších 18 let. (úsměv)

Seznam skladeb:

  1. Životní jistoty
  2. Cesta životem
  3. Chlupatý ráno
  4. Priority
  5. Pokroky
  6. Nech to bejt
  7. Vzpomínka
  8. Starý dobrý časy
  9. Narozeninová
  10. Zodpovědný mladý muž
  11. Tak se ptám
  12. Vlkodlak
  13. D.I.Y.
  14. Pravý rozdíl
  15. Hokejová

Čas: 38:56

Sestava:

  • Vojta – zpěv
  • Mejra – bicí
  • David – basa, zpěv
  • Bart – kytara, zpěv

Web
 


Zveřejněno: 01. 07. 2017
Přečteno:
4006 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář