Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
INSANIA

MCD 2017, Nice Eat You Records / death metal / Česko

Už dávno pokročil čas a ukázal, že nejen grindem jsou FLESHLESS živi. A není to nějaké ustoupení z daného stylu brutal death metalu, který je okořeněný grindem (nebo naopak). Prvky, s kterými Bezmasí vyjeli před x lety, zůstávají a tvoří neustále hudební páteř. To jen ve šlachovité tváři je čím dál víc jizev, které jsou zohyzdněny brutálněji než dřív. Nemá cenu se zde rozplývat nad tím, co bylo, protože mně stačí to, co je a jak tato děčínská smečka tvoří v mrtvolném životě dál... tak jak to ukazuje vždy na další nahrávce.

„Dethroned in Shadows", tak nějak si představuji death metal současnosti, přinejmenším lahodící mým sluchovodům. Rychlost a brutalita, která si podává ruce s melodičností. A to jen do takové míry, že ona melodičnost nepřekročí určitý práh, za kterým si sic řeknete, že je to dobré, ale už moc uhlazené. Ne ne, právě naopak, ona ďábelská pekelná výheň zde pořádně pálí, pořád jste ošlehnutí plamenem, něco vás drží za ruce a tajemný hlas našeptává „zůstaň“. Zůstaň v té pekelné výhni. Nikoliv tajemný hlas, ale brutální vokál zpěvákův se vryje to mozkových závitů tak pevně, že nutí tuto krátkou 11minutovou záležitost poslouchat znovu a znovu. A věřte, že FLESHLESS neustoupili z této výhně ani o píď.

Úvod a konec krátkého dvouskladbového EP je obklíčen pekelným intrem a outrem. Jste nuceni pouze sestupovat níž a níž do ďáblovy sluje, odkud již není úniku zpět. Řetězy chrastí, pekelná výheň je rozpálená a brána je již otevřená a „Dethroned in Shadows" vás okamžitě pohltí prvními tóny. Prvně poklidně přivítá severská deathmetalová škola, která se převalí do opravdové brutálního pekla. Byť zde není kdejaká staroškolská špína, protože zvuk je velmi moderně čistý, pořád zůstává pocit něčeho hnusného, chrastivého. Jste prostě v pekelné výhni a nepřejete si to zažít na vlastní kůži. Nabroušená kytara projíždí kolem jedna báseň. Silný a rychlý groove podklad a Vláďova vokální brutalita je to, co jste si přáli slyšet.

„Ninety Seven Pieces" vás nenechá na pochybách, že to tak musí být. Musím přiznat, že ta zuřivost, kterou je prošpikovaná celá skladba, je ještě víc sympatická než titulní „Dethroned in Shadows". Běs a děs. Záležitost ovlivněná silně grindem samotným, ať už kovovějším zvukem bicích či vokálem, kde kromě growlu zaslechneme i nějaké pig squeel chrčení. Brutalita a rychlost, to je hlavní poznávací znak této skladby. Pekelné brány jsou uzavřeny a nezbývá nic než tuto výheň znovu a znovu opakovat. Zřejmě budu netrpělivý a pln očekávání do dalšího nového plnohodnotného alba.

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Dethroned in Shadows
  3. Ninety Seven Pieces
  4. Outro

Čas: 11:13

Sestava:

  • Vladimir Prokoš - zpěv
  • Luděk Huzán - kytara
  • Michal Filipi - kytara
  • Vitys - bicí

Facebook
Bandzone
Banndcamp
YouTube


Zveřejněno: 19. 06. 2017
Přečteno:
3763 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář