Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HEIDEN – Andzjel

Digitální vydání 2017, vlastní náklad / rock / Česko/Velká Británie

Není tomu tak dávno, v podstatě zhruba nějakých 5-6 měsíců, co jsem na stránkách Fobie recenzoval debutovou nahrávku Česko-britské kapely GATE, v podobě EP „Out Of Danger“, které k nám dorazilo na sklonku loňského roku. Už tehdy tato trojice avizovala, že co nevidět přijde se svým dalším studiovým materiálem a tento svůj slib následně i dodržela. Koncem května vypustila do světa druhé EP s názvem „Sinner 24/7“, které se tentokráte rozhodla šířit pouze v digitální podobě, jelikož jak sami členové skupiny pravili, nechtějí svět zamořovat zbytečným plastovým odpadem. (úsměv) 

Stejně tak, jako u prvotiny, se i v tomto případě jedná o tři skladby v délce necelé čtvrthodinky, ovšem co se týče představené muziky, je zde slyšet docela zajímavý posun. Už při prvním poslechu mi bylo celkem jasné, že ohledně výsledného zvuku se tentokráte kapela posunula do mnohem tvrdších vod. Pakliže jsem minule její tvorbu zařadil kamsi do oblasti rocku, sem tam šmrncnutého prvky progrese nebo punku, tak v tomto případě bych ji posunul zhruba někam do oblasti moderně znějícího hard rocku. Rozjuchané punkové elementy a progresivní odbočky totiž prakticky zcela vymizely, naopak zůstaly zajímavé melodie, a jak už jsem uvedl, přibyla tvrdost a hutnost. Vzhledem k tomu, že jsem s předchozí tvorbou GATE vcelku dobře obeznámený, tak i v aktuálních písních stále cítím její rukopis, ale ten posun je tam opravdu jasně slyšitelný. A i když se mi první EP rovněž líbilo, tak vzhledem k těm výše uvedeným hudebním prvkům byla každá píseň přece jenom trochu jiná a dohromady to nepůsobilo ani zdaleka tak kompaktním dojmem jako aktuální počin. Tomu z mého pohledu vévodí song „Silly Girl“, po textové stránce popisující příběh jedné bláznivé holky, který se mi svou stavbou a vyzněním z celé představené trojice zalíbil nejvíc. Zařazení kláves do úvodní pasáže skladby se opravdu povedlo a výrazným způsobem přispívá k umocnění atmosféry této kompozice. Hned za ní bych jmenoval poslední a asi se dá říct i nejpomalejší song „Molecule of Madness“, popisující stav mysli člověka ujíždějícího na psychedelických látkách. Nejedná se sice o úplně tradiční baladu, ale v porovnání s oběma dalšími kousky má k tomuto termínu asi nejblíže, což je vzhledem k uvedenému textovému tématu vlastně i celkem logické. Do úplného výčtu mi ještě zbývá doplnit úvodní a zároveň i titulní věc „Sinner 24/7“ (jak samotný název vypovídá, setkáme se v ní s různými hříšníky), která mi asi nejvíce připomíná předchozí CD, taktéž se jedná spíše o pomalejší, valivý song, jenž je co do stopáže nejdelší písní z celé trojice. Jedním z hlavních poznávacích znamení GATE je pro mě zpěvák a kytarista Jakub alias Jaycob, který svou hrou a samozřejmě i vokálem dodává muzice punc určité originality a za důležité podpory svých spoluhráčů vytváří zajímavý a funkční celek.
 
Nahrávka vznikla v londýnských Metropolis Studios, mastering je dílem Felixe Davise, produkci obstaral David Holmes (Soup Studios, taktéž Londýn). Obal včetně titulní strany je tvořený z větší části fotografiemi členů skupiny, konkrétně se jedná o portréty s různými obličejovými výrazy (grimasami), jejichž autorkou je Florrie Barber.

Jelikož v minulém článku jsem vzhledem k neznalosti většího množství skladeb kapely bodování vypustil, protože tři kousky se mi na vynášení nějakých soudů zdály opravdu málo, tak teď už jsem se rozhodl do něj pustit, dávám 7 a půl bodíku a těším se na příští zásilku z Anglie.

Seznam skladeb:

  1. Sinner 24/7
  2. Silly Girl
  3. Molecule of Madness

Čas: 13:55

Sestava:

  • Jakub „Jaycob“ Drahonský – hlavní zpěv, kytara
  • Lenka Wiedenová – baskytara, zpěv
  • Ryan Price – bicí, zpěv


Web                                                                                                                                                                                                                                                                                         


Zveřejněno: 16. 06. 2017
Přečteno:
4176 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář