Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

24. 6. 2017, Žabčice u Brna

Poslední červnovou sobotu, tedy 24. 6. 2017 se uskuteční již 13. ročník dnes již prakticky kultovního Antitrend Open Air festivalu. Festival se jako (až na jedinou výjimku) každý rok koná v příjemném prostředí vesničky Žabčice, která se nachází kousíček od jihomoravské metropole Brna – navíc v luxusní vzdálenosti zdejší vlakové zastávky (vlaky sem jezdí každou hodinu). Pokud Vám v žilách koluje láska k hudebním stylům jako je death/grind, brutal death, gore grind, fastcore či crust, je sestava letošního ročníku tohoto extrémního festivalu pro vás jako stvořená. Určitě jedna z nejsilnějších sestav dosavadní třináctileté historie této akce čítá hned 16 kapel z 9 různých evropských zemí a ani letos nebude chybět několik opravdových lahůdek! Každý správný fanoušek výše uvedených stylových škatulek si tak určitě vyberu tu, za kterou se vydá cca 20km jižně od Brna, kde se rozezní ta nejšílenější zvěrstva, co může extrémní scéna nabídnout.

Začneme poměrně netradičně, a sice u jediného zástupce slovenské scény:

DEPRESY (SK) – legendary dark and melodic death metal
https://www.facebook.com/depresyofficial/

Ano, slovenská legenda Depresy je zpět a po dlouhé době se ukáže opět v ČR! Nová sestava vypadá velice nadějně, vždyť za bicí soupravou netluče nikdo menší (hudebně, ne postavou ) než Mr. Hoyas, tedy tlučmen z grindových Attack Of Rage. Kapela, která udávala směr temného a melodického death metalu na tuzemské (ČR/SR) scéně v 90. letech je pro mnohé pamětníky opravdovým kultem. Stačí si vzpomenout na jejich první nahrávky, které je v 90. letech proslavili, jako např. „...and There Came the Tears with Christ (demo 1995), “A Grand Magnificence (EP 1998) či deska z roku 1999 pojmenovaná “Sighting”. Toť všechno cca 20 let staré pecky, ze kterých v Žabčicích zajisté zazní několik vybraných kousků. Depresy budou nepochybně plnit pozici jednoho z největších tahounů letošního ročníku. Žabčická noc bude opravdu temná!

Pokračovat budeme ostatními zahraničními akvizicemi:

RAZORRAPE (SWE) - gore grind/death metal
https://www.facebook.com/RazorRape69

Jedním z co-headlinerů letošního ročníku jsou RAZORRAPE ze Švédska. Kapela se na Antitrend festu objevila již loni, kdy jejich set bohužel zastihl ten největší liják, letos si týpci snad dají repete za lepšího počasí. Kapela, jejíž počátky se datují před více než 10 lety, vznikla coby one-man projekt ex-zpěváka z Deranged či ex-bubeníka Splattered Mermaids Martina Schönherra v našich končinách dobře známého coby Shreka. Postupně se z kapely stala 3 členná sebranka drtící nekompromisní a nechutný gore grind s prvky hororového death metalu, který před sebou drtí vše živé.

SERRABULHO (PT) - party death/grind
https://www.facebook.com/serrabulhogrind/?fref=ts

Až z Portugalska k nám zavítají v místních končinách velmi dobře známí baviči SERRABULHO, kteří si zde udělali velmi dobré jméno především svým živým vystoupením, kdy taneční verzi tupa-tupa grindcoru doprovází hromada různých masek, převleků, inter a především pak dobré zábavy. Není to tak dávno, co tato partička sympaťáků roztancovala lidi na Obscene Extreme či Flesh Party open airu a to nejenom pod pódiem, ale i přímo na pódiu. Na AT festu bude zkrátka letos veselo…

ANÜS (SWE) - slamming goregrind
https://www.facebook.com/slamsphincter

Po rozpadu legendárních „blbých Švédů“ Splattered Mermaids není třeba chovat obavy, že by se letošní ročník obešel minimálně bez účasti aspoň části z nich. Bicman Martin již byl zmíněn dříve (RazorRape), zpěvák Johan se ukáže se svou novou bandou ANÜS, ve které kombinují valivý death metal s tanečním goregrindem a výsledek stojí za to. Také Anusáci se objevili na festu již loni a sklidili slušný ohlas, letos si tedy dají opáčko a to v podstatně lepším hracím čase, než tomu bylo loni.

VULVATHRONE (SL) - insane porno death/grind
https://www.facebook.com/vulvathrone/?fref=ts

Jestli by se měla charakterizovat muzika slovinských Vulvathrone jedním slovem, bylo by to určitě slovo šílenost. Nejen nahrávky, ale především pak živé vystoupení této sebranky nenechá žádného posluchače v klidu. Jejich agresivní nášup je opravdu jen pro otrlé jedince. Neskutečný příval energie a šílené postupy, toť stručná charakteristika jejich tvorby. Těžko popisovat, tohle se prostě musí vidět a slyšet!

SACRAMENTAL BLOOD (SR/HR) - old school death metal
https://www.facebook.com/sacramentalblood/?fref=ts

Loni v Žabčicích nadchli svým poctivým old school death metalem dánští Eciton, letos se o to stejné pokusí Sacramental Blood ze Srbska a Chorvatska. Pro fanoušky začátků death metalu, raných 90. let bude jejich tvorba naprostá lahůdka! Vemte si špetku z prvním desek Cannibal Corpse či Deicide, přidejte trošku Obituary a dostanete Sacramental Blood!

SIX-SCORE (AUT) - Swedish style grindcore
https://www.facebook.com/sixscore/

Fanoušky nasypaného nekompromisního grind coru švédského střihu zajisté uspokojí SIX-SCORE z Rakouska. U nás poměrně známá to grupa, ostatně nemají to kluci k nám daleko. Naživo lze očekávat pořádný grindující výplach!

BRUTAL SPHINCTER (BEL) – dancing gore grind
https://www.facebook.com/Brutal-Sphincter-560299097336721/

Pro milovníky tanečního grind coru se letos v Žabčicích představí ještě jedna zahraniční grupa – a sice Brutal Sphincter z Belgie. U nás doteď poměrně neznámá kapela, což se může brzy změnit, jelikož tupa-tupa dneska frčí a live videa od této sebranky potvrzují, že i na ně bude veselo a bude se hezky pogovat.

Nyní přejdeme k představení českých kapel:

GODLESS TRUTH (CZ) – Czech death metal legend

https://www.facebook.com/godlesstruthofficial/?fref=ts

Vedle slovenské legendy Depresy jsou Godless Truth další kultovní kapelou, která se po letech odmlky vrací na česká podia. Kdo by neznal tuhle dnes již prakticky legendární death metalovou sebranku, která v době své největší slávy byla takřka celosvětový pojem? Stačí zavzpomínat např. na dva naprosté klenoty z přelomu tisíciletí, desky “Burning Existence” či “SelfRealization” – co song, to perla! Zajímavostí jejich comebacku je určitě změna na postu zpěváka, kdy dlouholetého frontmana a “xicht” kapely Zdenka Šimečka nahradil nový zpěvák Adam (jinak Hazy Decay), čím se kluci muzikantsky posunují ještě více do progresivních vod. Můžeme se tedy těšit, jak se kapela s novým zpěvákem předvede na žabčickém pódiu a kam bude směřovat nová tvorba. Určitě však zazní i několik starých kultovek!

MINCING FURY (CZ) - demented furious death/grind
https://www.youtube.com/watch?v=SkxPKm9f3lM

Co by to bylo za AT fest bez pořádajících vytíračů podia MINCING FURY. Čeká vás divoká směsice death metalu s grindcorem, HC či punkem, ostatně kdo jezdí do Žabčic pravidelně, ví své. „Micinky“ jsou navíc zrovna uprostřed nahrávacího procesu novinkového alba „Thousand Years Of Emptiness“, které by mělo vyjít (po dlouhé odmlce delší než 7 let) na konci letošního léta. Lze se tedy těšit jak na výběr starých kultovek (zazní i letos Kačenka? ), ale i spoustu nových fláků ze zmiňovaného chystaného full CD. Po pódiu se zase bude běhat, skákat, padat, narážet do sebe…a to stejné se ostatně dá čekat během jejich šíleného setu i pod pódiem. Podlaha pódia bude jako vždy vytřena do posledního smítka.

LYCANTROPHY (CZ) DIY hardcore/grind/fastcore
https://www.facebook.com/Lycanthrophy.cz/?fref=ts

Fastcorový masakr Lycantrophy, který na tuzemské scéně působí skoro již 20 let, měl již dvakrát v minulosti na AT festu hrát, žel pokaždé z toho sešlo. Do třetice všeho dobrého už by to mělo konečně vyjít. Není snad známější kapely u nás v daném fastcore/grind violence stylu, snad kromě kultovních Gride. Hudební recept je jednoduchý – řízné a přímočaré kytary, kulometné bicí a dvojice uřvaných zpěvů, ten uřvanější vychází z hrdla něžného pohlaví pojmenovaného Zdisha, což ovšem každý pohybující se daném stylu určitě dobře ví. Těšte se na “černého koně” celého festivalu!

CARNAL DIAFRAGMA (CZ) - mining grind humbuk
https://www.facebook.com/carnaldiafragma/

Zástupce ostravského “hornického” grind coru, na grind scéně docela pojem, rozhodně se nejedná o žádné zelenáče. Poslední dobou nebylo o borcích moc slyšet, navíc proběhly nějaké personální změny, ale nyní jsou již zpět ve formě a můžeme se těšit na spoustu nových válů z aktuální desky “Grind Restaurant Pana Septika”, která nedávno vyšla u kultovního tuzemského labelu Bizarre Leprous Productions. Jak název desky napovídá, vtipné texty i názvy písniček provázejí tuhle sebranku pohodářů i nadále.

DESTRUCTIVE EXPLOSION OF ANAL GARLAND (CZ) - explosive grind core
https://www.facebook.com/DEOAG/?fref=ts

Další česká stálice, ve které nedávno nastaly nemalé personální změny. I tato banda vydává u Bizarre Leprous. A i zde se nejedná o žádné nováčky, vždyť stejně jako Carnal Diafragma to táhnou na grind scéně nemalou řádku let. Navíc na AT festu se objeví po hodně dlouhé době. Klukům to v nové sestavě hraje náramně, už to není žádná tupa-tupa hopsanice jak dříve, dnešní tvorba obsahuje vše potřebné, co by měl ten správný a nefalšovaný grind core masakr obsahovat. Svou formu se tedy budou snažit prodat i na žabčickém pódiu.

SHAMPOON KILLER (CZ) - killing death/grind
https://www.facebook.com/Shampoonkiller/?fref=ts

Po D.E.O.A.G hned druhá banda z Prahy (a pak, že nemáme na Moravě Pražáky rádi ), která letos zavítá zahoblovat a zapařit do malé jihomoravské vesničky Žabčice. Sebranka s opravdu drsným deathmetalovým názvem je poslední dobou na naší scéně velmi aktivní, takže ani zde na Moravě se už určitě nejedná o žádný neznámý pojem. Jejich kvality potvrzuje už jen to, že se v kapele potkali lidi z dalších skvělých českých kapel (ať už členové nebo ex-členové), např. Appaling Spawn, Brutally Deceased, Heaving Earth či Poppy Seed Grinder. Jejich pódiovka je velmi živelná: dva vokály, dvě kytary, basa a bicí – jestlipak pro ně nebude žabčické podium příliš malé . V každém případě se můžeme těšit na zabijácký death/grind nářez, ve kterém se příjemně mísí old school prvky s modernějším pojetím stylu.

HIGH PURITY (CZ) - atmo-grind
https://www.facebook.com/highpurity/?fref=ts

Dnes již prakticky grindová stálice jihomoravské metropole, která s každým dalším koncertem ukazuje, jak moc to klukům dohromady šlape. Po příchodu kytaristy Ondry změnila banda svou tvář a z „obyčejného“ grindu se stal grind neobyčejný a originální, s prvky melodiky a atmosféry, podpořený pořádně ostrým zvukem a hardcorovým nasazením. Výše zmíněné potvrzují HPéčka na zatím své poslední fošně „Mínus 13 lumenů“.

NO GOD RHETORIC (CZ) - fastcore/grind attack
https://www.facebook.com/nogodrhetoric/?fref=ts

Celý fest bude otvírat brněnská vycházející naděje na poli violence/grind/fast coru rubanice. Tato bezbožná sebranka funguje na scéně teprve chvilku, ale už si pomalu buduje jméno v daném stylu, vždyť kapela právě tohoto přímočarého ražení chyběla na brněnské scéně jako sůl. Kluci to rozbalí přesně s úderem poledne, takže určitě přijďte včas, abyste si fest náležitě užili už od samého začátku.

Na festivalu pochopitelně nebude chybět jak bohaté distro, kvalitní technické/zvukové zázemí, prodej triček, mikin, CDs, až po schopnou organizační stránku, profesionální osvětlení a především kvalitně obsazený a stylové pestrý line-up přímo na žabčickém pódiu. Přímo v areálu je také možnost stanování a pořadatelé zaručují přátelskou atmosféru pro pijácké radovánky až do ranních odjezdů vlaků, jak tomu ostatně bývá každým rokem. Stanky s dobrým jídlem i pitím jsou pochopitelně samozřejmostí.

Nenechte si proto ujít ANTITREND OPEN AIR FESTIVAL, jež se koná 24. června v Žabčicích u Brna, začátek je letos na programu již od 12:00 hodin. Kdo si chce ještě před letošním Obscene Extreme Festivalem užít kvalitní porci především deathu, grindu či fastcoru, má jedinečnou možnost.

Info:

Žabčice (cca 20 km jižně od Brna, výborné vlakové spojení na trase Brno – Břeclav - Bratislava)
sobota 24. 6. 2017
start 12:00 hod

Kontakt: antitrend@seznam.cz, tel: +420 778 144 578

Podrobnější info:

https://www.facebook.com/events/1636396509914425

http://bandzone.cz/fan/antitrendparties


Zveřejněno: 14. 05. 2017
Přečteno:
3644 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář