Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

LP 2017, Underground Power Records / heavy metal / USA

Dnešní recenze je představením nového a v našich končinách málo známého jména na světové scéně. Pokud máte rádi klasický heavy metal, čtěte dále. Pokud tento styl nevyhledáváte, následující řádky budou ztrátou času. SATAN´S HALLOW vznikli na sklonku roku 2013 v americkém Chicagu a po počátečních problémech se sestavou, kdy se v řadách kapely vystřídalo opravdu mnoho členů, se o dva roky později formace konečně ustálila a mohlo dojít i na studiové nahrávky. První vlaštovkou se stal dvouskladbový singl, který vyšel nejprve v digitální podobě a později jako sedmipalec a mezi fanoušky vzbudil velká očekávání. Ty měla naplnit především debutní velká deska, která nese stejnojmenný název "Satan's Hallow" a vyšla v dubnu u Underground Power records.

Již temná kresba obalu desky naznačuje, že SATAN´S HALLOW budou vycházet z klasik daného žánru. Grafika obalu i vnitřní přílohy je na vysoké úrovni. Kresba se mi líbí. Evokuje malby obalů z osmdesátých let a já to mám prostě rád. Nechybí texty a další potřebné informace.

Celé album startuje, bez jakéhokoliv varování v podobě intra, skladba "Reaching for the Night". SATAN´S HALLOW se prezentují syrovým heavy metalem, který vychází ze starých NWOBHM kapel. Pokud jste fanoušky ANGEL WITCH, HOLOCAUST nebo TOKYO BLADE, jste tady správně. Američané vsadili na osvědčené postupy a tak si při poslechu vychutnáte nejen chytlavé a ostré riffy, ale také melodie, kterými jsou všechny skladby doslova prošpikovány. Vůbec, po kytarové stránce se jedná sice o klasiku, ale za to velice pestrou. Oba kytaristé jako by sváděli souboje o to, kdo vystřihne výživnější sólo. To navíc podporuje skutečnost odlišného nazvučení obou kytar. Výsledný efekt je opravdu působivý. Velkou přednost SATAN´S HALLOW pak vidím ve vokálu, o který se stará zpěvačka Mandy Martillo. Osobně neposlouchám mnoho kapel, ve kterých za mikrofonem působí ženy, ale tentokrát to prostě nemá chybu. Mandy disponuje výrazným zpěvem, který je čistý a navíc s ním dokáže pracovat. Místy se nemohu ubránit srovnání s legendárními WARLOCK. Například ve skladbě "Hot Passion" frázování více než jinde připomíná právě Doro Pesch.

Jednotlivé kompozice mají ideální stopáž. Celkově album nabízí čtyřiatřicetiminutový materiál, který je rovnoměrně rozložený do devíti skladeb. SATAN´S HALLOW si dobře uvědomují skutečnost, že posluchače musí udržet v pozoru. A to se jim daří znamenitě. Songy jsou v rámci žánru rozmanité. Tu se kapela unáší ve středním tempu na příjemné melodické lince, jindy zase šlápne na plyn a balancuje na hranici se speed metalem (např. "Moving On") a nebo výrazně zpomalí ("Still Alive"). Titulní skladba "Satan´s Hallow" zase svým riffem koketuje s hard rockem 70. let. Spokojenost panuje i s perfektním zvukem. Všechny nástroje jsou dobře čitelné a zpěv skvěle srozumitelný.

SATAN´S HALLOW na své první velké desce ukázali, že mají na to, stát se pevnou součástí tzv. "New Wave of Heavy Metal". Albu nechybí nápady, skvělé momenty, energie, atmosféra a charakteristický ženský vokál, který je příjemnou změnou. K tomu si připočtěte velmi kvalitní zvuk a produkci a rázem držíte v rukou desku, která má v současném heavy metalu své zasloužené místo. SATAN´S HALLOW mě po výborném singlu nezklamali a naopak ještě více přesvědčili o svých kvalitách. Tohle album doporučuji všem, kteří mají rádi starý heavík i těm, kteří si rádi čas od času pustí kvalitní desku "na oddech". Věřím, že o SATAN´S HALLOW ještě uslyšíme...

Seznam skladeb:

  • Strana A:
  1. Reaching for the Night
  2. Choir of the Cursed
  3. Hot Passion
  4. Black Angel
  5. Satan's Hallow
  • Strana B:
  1. The Horror
  2. Moving On
  3. Still Alive
  4. Beyond the Bells

Čas: 34 min.

Sestava:

  • Pat "Rüsty" Gloeckle - bicí
  • Von Jugel - kytara
  • Mandy Martillo - zpěv
  • Lee Smith - baskytara
  • Steve "Lethal" Beaudette - kytara

Bandcamp a Facebook


Zveřejněno: 10. 06. 2017
Přečteno:
3829 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář