Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
HUSMAN FEST

CD/LP 2017, Iron Bonehead Productions / death metal / USA

Už dle obalu, jakým se novinka WEREGOAT prezentuje, se dá lehce soudit, s čím že tato parta z Portlandu přichází. On ani název není zavádějící, kdo se v těchto "goatech" orientuje, už ví, že death metal totálně barbarského střihu v čele s Arcikozlem z Finska není ničím hezkým, ba ani chytlavým. Živí esenci obhroublého, komercí nezkaženého zlokovu. Upřímně, já sám jsem v tomto žánru krom ARCHGOAT nějakým zkušeným kavalírem rozhodně nebyl, avšak poslední nahrávky BESTIAL RAIDS či PERVERTED CEREMONY si mne získaly. Vůbec nemluvím o britských LVCYFIRE, to je totální nadkult! Jednoduše, když v reprácích praskají kosti, rozhodně nejsem proti. Především po dni plném sraček jsou podobná uskupení vítanou záležitostí.

„Pestilential Rites...“ je prvním dlouhohrajícím zářezem této smečky, která ale rozhodně neotálela a má za sebou dvě EP a splity například s novozélandskými DIOCLETIAN. Nutno říci, že sestavu kapely tvoří velice zkušená jména; ASCENDED DEAD, MOURNFUL CONGREGATION, ALDEBARAN, či živé hraní s mocnými VASSAFOR. To vše jsou domény členů WEREGOAT. Líbí se mi především variabilita bubeníka; doomařit v MC a potom drtit blány v "goat", pěkné.

Portlandští jsou klasický "three-piece"; Kevin hraje na hubu a basu, Tim bicí a konečně Vince kytara a příležitostný hluboký growl. V současné době se s tříčlennými spolky žel moc nesetkávám, takže příjemnost.

S prvními skladbami „Goatlust...“ a „Osculum...“ se dočkáme sice chladné, nepřístupné a špinavé produkce, avšak onen chaos je dostatečně kontrolovaný. Především ve Vincových vyhrávkách se člověk lehce najde. Právě jeho strunný nástroj je mi největším potěšením na materiálu WEREGOAT. Ono střídání sólových a riffových výjezdů je prostě působivé. Až mne překvapuje, že kytaru obstarává právě jen jeden člověk. Skvělé chvíle přijdou také s třetí „Molested by Evil“, a to v naprosto násilných "zasekávačkách", jakýchsi old school breakdownů, hehe, z nichž vystřelují Vincovy sólové choutky.

Nene, žádný americký "Cascadian Black Metal" se zde nekoná. Nutno říci, že WEREGOAT útočí velice hrubě a věřím, že některým nezkušeným jedincům může být jejich pojetí death metalu velice proti srsti. Nicméně proč dnes nevzdat hold barbarskému zlometalu čiré podoby? Momentálně naposlouchávám i novinku BELOW THE SUN a onen kontrast mezi až soundtrackovým doom metalem a totálně narvanými WEREGOAT je dosti zajímavý.

S dalšími skladbami, namátkou šestou „At Full Moon She Bleeds“, dostává co do vokálů také dostatečný prostor kytarista Vince. Právě v těchto chvílích WEREGOAT připomínají již zmíněné ARCHGOAT. Hluboký growl, jeskynní zvuk... a ono to působí skvěle. Dále bych s radostí vypíchl skladbu předposlední a to „As Cold as The Devils Seed“, jelikož, když už se album zdá poměrně utáhnuté a začíná zavánět stereotypem, tak američtí předloží skladbu s pomalými pasážemi, která je prostě mocná a mně osobně v kontextu alba neuvěřitelně sedí. Zlo je zde hmatatelné... nebál bych se ji označit za jednu z nejpůsobivějších hned po „Forked Tongue...“, která oplývá poměrně "chytlavým" riffováním a frázováním. Ovšem co znamená slovo "chytlavý" v mikrokosmu WEREGOAT? Jednorožce s duhou jednoznačně ne, haha.

Samozřejmě, v žánrových mantinelech se zde nic objevného zahrát nedá, o to tu ale vůbec nejde. Onu esenci neotesanosti, rouhavosti, bestiality zde najdete. ARCHGOAT, BLASPHEMY, DIOCLETIAN, VASSAFOR, TEITANBLOOD, RITUAL NECROMANCY... pokud jsou tyto bandy ve vašem hledáčku, neváhejte.

Seznam skladeb: 

  1. Goatlust Invocation
  2. Osculum Infame
  3. Molested by Evil
  4. Screaming..
  5. Forked Tongue Lashes Between the Virgins Thighs
  6. At Full Moon Shee Bleeds
  7. Under the Whip
  8. Malediction Command
  9. As Cold as the Devils Seed
  10. Pestilential Rites of Infernal Fornication

Čas: 38:45

Sestava:  

  • Nocturnal Hellfuker - basa, vokál
  • Sadoseducer - bicí
  • Lecherous Agressor - kytara

https://weregoat.bandcamp.com/
http://www.ironbonehead.de/ 


Zveřejněno: 24. 05. 2017
Přečteno:
3505 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Richard | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář