Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Představuje se svérázná parta z Prahy...

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Víceméně omylem, v hospodě nad pivem. Když jsme zjistili, že ve zkušebně z plechu vyjde pití levněji než v hospodě z půllitru, už nebylo cesty zpět... A koupili jsme si i nástroje.
První cíl byla druhá zkouška, druhý cíl byla první píseň, pak první koncert, pak první konceptuální album... A bůh ví, čím vším ještě budeme kazit mládež v budoucnu.
Název vymyslel bubeník Tomáš v kapelovém FB chatu, kde předtím padlo minimálně 150 jiných, podobně kvalitních názvů. Skrytý půvab byrokracie by z toho chatu mohl s klidem nahrát album.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Opsha 29 let, hlasový hluk: narodil se němý, teprve před rokem a půl mu na místo hlasivek byl všit svěrač inkontinentího paviána. Od té doby se nemůže nabažit své nové hračky a ventiluje jí, kdekoli může.

Jakub, 29 let, kytara: první kytaru našel pod stromečkem v roce 2004, což ihned vedlo k totální destrukci pracně budované vánoční atmosféry v celé obci. Protože jeho cílem bylo doprovázet svůj unikátní hudební projev odvážnými tanečními kreacemi, vydržela kytara v celku necelé dva roky, než se přelomila na dva kusy. Druhého nástroje si Jakub cení tolik, že se svého snu vzdal a nyní je možné jej na koncertech pozorovat, jak se hrbí stranou od ostatních a místo komunikace s fanoušky něžnými pohledy laská ladné křivky své jediné milované. Na jeho umění se však od oněch kritických Vánoc roku 2004 nezměnilo takřka nic.

Pavel. 28 let. Basák. Do počtu.

Tomáš, 25 let, bicí. Od dob, kam jen jeho paměť sahá (obvykle ne dál, než za minulý pátek), hrál na krabicí soupravu, skládající se z jedné krabice od televize a okapového plechu. Později ho jeho kolegové donutili pořídit si opravdové bicí. Od té doby má problémy s časem; na zkoušky chodí poslední, na první době je brzo. Nejvíce se děsí inkontinentních paviánů.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávku jsme pořídili v plně neprofesionálním nahrávacím bordelu L`Empl L`Evel Records. Ač byly podmínky příznivé (polojasno, bez srážek, mírný jihovýchodní vítr), z nahrávání si pamatujeme jen tak polovinu.
CD máme v nákladu n+50, kde n je počet našich fanoušků. Prodáváme ho jako „lesklý podtácek s dírou uprostřed“ a pár už jsme jich na vánočních trzích udali.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Jelikož nás nebaví rýmovat „sorrow“ a „tommorrow“, rozhodli jsme se radši lepit na konce řádků mír a sýr. Inspirace k našim textům přichází a odchází z návykových látek nejrozličnějších druhů. Nejvíce jich konzumuje Opsha, proto byl jednohlasně zvolen vrchním textotepcem.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

To bude náš basák Pavel. K druhé části otázky: my žádnou, on rozhodující.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Mozart, Petr Bende a zvuk připojujícího se Dial-up modemu. (manažer)
Náš zvuk bych viděl někde na půl cesty mezi Tomášem Klusem a ANAL CUNT. (Opsha)

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Nahrávku jsme posílali majiteli naší zkušebny. Nadšení, které po poslechu v tamním kolektivu zavládlo, jsme pocítili na vlastní kůži, neboť nám do objektu z vděčnosti zavedli vodu a topení. Dále jsme nahrávku posílali do společnosti Pražské služby, a.s., kde se evidentně nesetkala s úspěchem, a kde se domnívají, že zbytek nákladu bychom raději měli vyhodit. Pročež nám před zkušebnu instalovali novou popelnici. Zkusmo jsme několik výtisků zaslali i výrobci prezervativů Primeros, ti nám na oplátku zaslali banánovou krabici vzorků s čokoládovou příchutí. Kapela kategoricky popírá, že by u nich byl přibalený vzkaz ve znění „Nerozmnožujte se, prosím“.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

(Někdo) Asi 10? A koncert v Modré opici, který se nestal.
(Opsha) A koncert v Malešickém parku, kde se v publiku kromě našich dvou (slovy 2) kamarádů nacházely pouze maminky s dětmi a důchodci. Řekněme, že se děti z našich songů přiučily mnoho slov. Druhá věková skupina pak téhož dne raději spořádala veškerou domácí zásobu Tramalu.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Pavel se právě ukazuje v zahraničí, ale už ho za to pokutovali a nařídili mu se zase obléct.

Plány do budoucna…

  • Odnaučit Opshu psát rádobyvtipné odpovědi
  • Porazit Dalajlámu ve stolním fotbálku
  • Natočit jedno vánoční album, jedno pro děti a jedno se symfonickým orchestrem

 

http://odzitranehrajem.cz/


Zveřejněno: 29. 06. 2018
Přečteno:
3908 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář