Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
INSANIA

CD 2017, vlastní náklad / hardcore, punk, thrash / USA, Česko

Hudební projekty muzikantů různých kapel a různých žánrů mám dost v oblibě. Takže když mi Skoří (EXORCIZPHOBIA) před časem na koncertě říkal, že chystá projekt s Ericem Helzerem (WEHRMACHT) a Jirkou Rosou (TORTHARRY), bylo mi jasné, že tohle bude hodně zajímavé. Tento česko-americký projekt nakonec dostal název FINAL FLAG a žánrově spadá do škatulky hardcore-punk/thrash.

Slovo dalo slovo a nyní je před námi výsledek první společné práce zmiňované trojice. Pod vlajkou FINAL FLAG vyšlo CD, které nese název "Capture the Flag". Najdeme na něm celkem šestnáct skladeb, které vydají na téměř čtyřicetiminutový materiál. Od prvního válu "Swallow All the Drugs" je jasné, na jakou vlnu jsou pánové z FINAL FLAG naladěni. Dostává se mi oldschoolového hardcore-punku, kterému nechybí thrashový odér, jaký známe právě od kapel WEHRMACHT, CRYPTIC SLAUGHTER, D.R.I., M.D.C. nebo raných ANTHRAX. K tomu si přimíchejte něco od BLACK FLAG a DEAD KENNEDYS a dostanete FINAL FLAG. Syrové skladby vás ohlodají až na kost. Tento koktejl je ideálním poslechem na skejtová prkna i na pořádnou rotyku pod a na pódiu. Každá ze skladeb je výborně chytlavá, snadno zapamatovatelná a především dobře zpěvná. Ericova barva hlasu prostě do podobné hudby sedí jako prdel na hrnec. A tak se ze skladeb "Uncle Tom", "Prison Break", "Hey Officer" nebo "White Wine" stávají jasné hity. Jiné vály se zase nesou ve středním tempu jako například "Hang ´em High". FINAL FLAG sázejí na melodie i na velmi kvalitní, krátká a úderná kytarová sóla. Po textové stránce se FINAL FLAG opírají o klasická punková témata. Jediný problém alba "Capture the Flag" vidím v jeho délce. Těch osmatřicet minut je podle mého názoru příliš. V závěru poslechů jsem se přistihl, že se tolik nesoustředím a jak mi jednotlivé skladby splývají. Proto bych se spíše přikláněl k nějaké půlhodince, která by svojí intenzitou naprosto vyplenila vše kolem. Album bylo nahráno ve dvou studiích - Pulton (Česko) a Opal Studios (USA). O celkovou produkci a mastering se postaral Kevin S. Hahn.

Debut česko-amerického projektu FINAL FLAG je povedeným kouskem. Albu "Capture the Flag" nechybí pravý hardcore feeling, punková nespoutanost a nasranost. Přímočaré a krátké vály doslova překypují energií a představují návrat zpět ke kořenům. Jedná se o album, které vás vrátí v čase někam do poloviny osmdesátých let. Nehledejte nic nového. Prostě si otevřete pivko, nasaďte bandanu, dejte volume doprava a bavte se. Tohle všechno vám FINAL FLAG dopřejí plnými doušky.

Seznam skladeb:

  1. Swallow All the Drugs
  2. Female Accomplice
  3. Insurgency
  4. Uncle Tom (Morello)
  5. Johnny´s at the Disco
  6. Be the Movie
  7. Prison Break
  8. Hang ´em High
  9. Hey Officer
  10. Cutloose
  11. The Incorporated Eights
  12. White Wine
  13. Run From the Cure
  14. Take Me to Your Leader
  15. Get it Back
  16. Palestinians

Čas: 38:26 min.

Sestava:

  • Eric Helzer - vokály
  • Tomáš "Skoří" Skořepa - kytary, doprovodné vokály
  • Jiří Rosa - bicí

www.facebook.com/FinalFlag


Zveřejněno: 22. 04. 2017
Přečteno:
4028 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář