Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

CD+LP 2017, Czar Of Relevations / lo-fi demotapes thunder rock / Švýcarsko

Louis Jucker je hodně aktivní persona. Tento švýcarský muzikant má na kontě účinkování v řadě kapel a projektů, za všechny zmíním alespoň německé THE OCEAN, kteří si několikrát zahráli i v České republice a patří mezi respektované pojmy mezi hudebními hledači. Najít u nich lze sludge, prog metal i post hardcore, aktuálně už u nich ale nelze najít Louise, který se z Berlína vrátil do rodného Švýcarska a tam se podepsal pod pětidiskový resp. pětivinylový komplet souhrnně nazvaný „L´Altro Mondo“. Na tomto velkorysém projektu spolupracoval s různými hudebníky, k nám do redakce doputovala jedna pětina pojmenovaná AUTISTI (Louis Jucker & Emilie Zoé), na níž s Louisem kooperují Emilie Zoé a Steven Doutaz. Emilie Zoé asi taky není ve své domovině úplně neznámá, alespoň podle informací v promo listu a taky podle aktivit, které uvádí na svých webových stránkách.

AUTISTI (Louis Jucker & Emilie Zoé) jsou sice uváděni jako lo-fi demotape thunder rock kapela, ale sám nevím, co si pod tímto zařazením představit. Respektive v tuhle chvíli už vím, ale při čtení žánrového zařazení jsem netušil... Už vím, že poslech osmi kompozic není zrovna procházka rozkvetlým sadem. Že poslech AUTISTI (Louis Jucker & Emilie Zoé) (netuším, zda skloňovat) udělá radost hlavně divným lidem. (úsměv) Protože jejich hudba je divná. Ale na druhou stranu je docela výzva se do zvláštních postupů alespoň trochu dostat, tak to zkouším a zkouším, aniž bych se dobral podstaty věci. Nejblíže to má k rocku, řekl bych spíše psychedelickému než thunder(ovému). (úsměv) Vcelku jednoduché rytmy, minimalistické kytary sem tam dokreslené varhanami, dva různě se prolínající a doplňující vokály, vše působí abstraktním dojmem a taky dojmem, že je to hodně velký underground. Vypadá to, že trio nahrávalo dost punkáčským stylem na čtyřstopý magnetofon (proto asi ono lo-fi v označení žánru) a nahrávka tak sice působí archaicky, ale zároveň netradičně, netuctově. V tomto směru mi AUTISTI(Louis Jucker & Emilie Zoé) trochu připomínají KALLE, kteří taky se zvukem nedělali žádné štráchy a pořídili nahrávku podobným způsobem. Ale hudebně i pocitově jsou mi našinci mnohem blíž... ve Švýcarech se prostě nevyznám.

Obal CD je minimalistický, pošetka má asi na titulní straně fotku záznamového zařízení, na zadní straně jsou ručně napsané základní informace o nahrávce černé na bílém. Nic, co by potěšilo oko estéta, fotka kotoučáku a verků okolo ale může udělat radost nadšencům přes techniku.

Bez bodového hodnocení.

Seznam skladeb:

  1. The Dower
  2. Peaches For Planets
  3. No Anchor
  4. Curb
  5. L´Altro Mondo
  6. You Felons!
  7. Trundle Beds
  8. Down To The Minimum

Čas: 32:02

Sestava:

  • Steven Doutaz - thunder drums
  • Louis Jucker - vocals, guitar
  • Emilie Zoé - vocals, guitar, jen organ

http://louisjucker.ch/autisti
www.czarofcrickets.com

 

 

 


Zveřejněno: 06. 04. 2017
Přečteno:
3577 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář