Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
Heathen Convention 2024

CD-R 2016 / vlastní náklad / schizophrenic heavy metal / Irsko

Okey. Byl jsem dostatečně jasně a stručně poučen, oč běží v této záležitosti. Nicméně jsem nedbal na upozornění šéfredaktora a souhlasil jsem, že napíši review na nový počin one-man projektu s názvem VENUSIAN DEATH CELL. Abych věděl, jak k hodnocení tvorby přistoupit, pročetl jsem si některé starší recenze, z nichž jsem dostatečně jasně pochopil, že poslech doručeného CD-R se rovná cca 10-15 minutám stráveným ve španělských botách. Ještě před samotným poslechem jsem tedy pochopil, že jsem dobrovolně souhlasil, aby mi za krk skočil „redakční černý Petr“, který mě teď tahá za vlasy a štípe do ušních lalůčků. I přes nepříliš lichotivé recenze z minula jsem si řekl, že k tomu přistoupím zodpovědně a s úctou, přeci jen se autor tohoto díla – David Vora – prezentuje jako muzikant.

Otevírám obálku, vysypávám obsah na stůl a dostávám první návaly smíchu. V dobrém samozřejmě, neboť takový underground jsem dlouho nezažil. Pročítám úvodní dopis, ke kterému se ještě vrátím v závěru recenze a současně si prohlížím ručně malovaný cover. Uprostřed dvoulist, který obsahuje vlepené kartičky s texty a říkám si, že při takovém nákladu 100 kusů, to muselo dát celkem práci. Na zadní straně názvy válů a nějaké to info ohledně vzniku. Cover art (můžete se všichni pokochat přední stranou) je nečekaně dílem autora samotného. Nahrávání nového materiálu Davidovi zabralo neuvěřitelných 13 měsíců, čemuž se mi později nechce moc věřit. Také nechybí zmínka, že poslech je na vlastní nebezpečí.

První komplikace nastává, když se ve služebním laptopu „Sick Songs“ nechtějí vůbec rozjet a player se neustále zasekává. Pokus druhý na rezervním notebooku a už tu mám první tóny Davidovy schizofrenické tvorby… První vál je vlastně mluvené slovo zabývající se dámskou promiskuitou. Druhá píseň je předělávka od SLAYER, konkrétně píseň „Piece by Piece“. Přiznávám se, že poznávám až na druhý poslech ze tří, které jsem Davidovi ve finále věnoval. David drhne struny rozladěné kytary s dohmatem jistě tak vysokým, že by pod strunami projel vlak, a skuhrá do mikrofonu s vypětím všech sil. Jak stopáž CD běží, přidávají se i škopky, které dle mě nahrával epileptik po cca deseti rumech. Učení z nebe nepadají, ale toto je opravdu čiré zlo, co se na nahrávce odehrává. Hudební um je jedna věc, ale i zpracování je mizerné… To nešlo písně ostřihat o nepříjemné pazvuky stisků nahrávacího zařízení? Poslední píseň je instrumentálka na bicí, u které je v bookletu uvedeno, že se jedná o nevydanou, jedenáct let starou skladbu. Ano, svět by o ni byl ochuzen a proto ji bylo nutné vydat zde. Mimochodem se jedná o titulní skladbu.     

Momentálně si již do uší liji debut od HEATHEN, abych zabránil trvalému poškození mozku by „Sick Songs“ a rychle se ještě dívám na internet, zda David není zelený a nemá třeba tykadla. V průvodním dopise se autor diví, že pokaždé dostane mizerný feedback a pouze jeden bod. Davide, já se také divím, a proto Ti věnuji o celý půlbod méně. Oceňuji cover od SLAYER z mého oblíbeného „Reign in Blood” a také vynaložené úsilí a utracené finance na dopravu Tvého díla až do České republiky. Závěrem nemám žádnou radu ani doporučení, neboť dle recenzí se kvalita hudební produkce dramaticky nemění a dále na rady kolegů ohledně ukončení Tvé hudební kariéry jsi také nedal.

0,5/10

Seznam skladeb:

  1. Screaming Babies
  2. Piece by Piece (SLAYER Cover)
  3. Deathspell
  4. Takers
  5. Angel, Angel
  6. Leopards
  7. Throat
  8. Sick Song (unrealeased from roughly 2006)

Čas: 15:00


Zveřejněno: 03. 02. 2017
Přečteno:
3379 x
Hodnocení autora:
1 / 10

Autor: Mandéz | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

03. 02. 2017 18:30 napsal/a 4H
Za jedna
David to posílá nám proto, protože u nás má nejlepší známku.
03. 02. 2017 18:12 napsal/a Mandéz
Cover
Pokud zítra přijdeš do Vopice, přinesu ti to CD... =) Ale jak píše autor... jen na vlastní nebezpečí :)
03. 02. 2017 17:12 napsal/a Peťan
Slayer
Ten cover mě zajímá :D